joannaff 19.05.04, 16:44 Rozwazam oferte MultiBanku, kredyt w CHF, na 20 lat, kolo 240000 pln. czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym produktem i z tym Bankiem? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j0anna1 Re: kredyt w MultiBanku w CHF 20.05.04, 12:48 popatrz w historii bo byly juz watki na ten temat. Odpowiedz Link
doradcy.expandera Re: kredyt w MultiBanku w CHF 21.05.04, 15:20 W oddziale Expander uzyskasz oprocentowanie 2,95 % - to nizej niz bezposrednio w banku. Jest to specjalna oferta dla osob pozyczajacych powyzej 200 tys. zl. Oprocentowanie w Expanderze nie zalezy od wysokosci wkladu wlasnego. Przy takich warunkach cenowych oferta Multi jest w tej chwili najtansza na rynku. Nie biorę oczywiście pod uwagę promocji typu tani pierwszy rok czy 6 miesiecy. Inne zalety tej oferty to brak prowizji za wczesniejsza splate i przewalutowanie; pelny dostep online. W CHF nie ma niestety mechanizmu bilansowania - tylko w PLN. Odpowiedz Link
joannaff Re: kredyt w MultiBanku w CHF 21.05.04, 15:44 W takim razie jaki jest haczyk w ofercie Multi??? Czy kredyt w CHF moge uzyskac w ratach malejacych, czy tylko rownych? Odpowiedz Link
aleksander.p Re: kredyt w MultiBanku w CHF 26.05.04, 15:41 a co to znaczy mechanizm bilansowania którego nie ma?? Odpowiedz Link
tojaola2 Re: kredyt w MultiBanku w CHF 01.06.04, 19:34 Podnoszę,bo sama jestem ciekawa.pozdrowienia Ola Odpowiedz Link
kwik Re: kredyt w MultiBanku w CHF 02.06.04, 08:58 przy kredytach PLN jest mechanizm bilansowania (kwota zadluzenia pomniejszana o zgromadzone srodki na rachunku; oprocentowanie liczone od roznicy). przy kredytach walutowych nie ma tego cudu Odpowiedz Link
doradcy.expandera Re: kredyt w MultiBanku w CHF 02.06.04, 12:29 Dokładnie: przy walutach nie ma bo byłoby to zbyt skomplikowane "matematycznie". Splacac mozesz w ratach rownych i malejacych. Haczyk jest taki, że Multi to obok ING Banku Śląskiego chyba już jedyny bank ktory nie stosuje systemu WIBOR/LIBOR plus marża. Potencjalnie - ale tylko potencjalnie!! - jest to ryzyko dla klienta. Ryzyko polega na tym że bank nie musi obniżać oprocentowania gdy stopy spadają i może je szybko podnosić gsy stopy rosną. Jednak nie wyobrażam sobie żeby na tak konkurencyjnym rynku banki wykorzystywaly to przeciwko klintom. Niektóre banki mają system WIBOR plus marża i tak manipulują róznymi kruczkami że też "powoli" obniżają i "szybko" podnoszą. Warto dokładnie sprawdzić jak bank ustala oprocentowanie - a co bank to obyczaj. Zapraszam do oddziałów Expandera (0801 670 000) Odpowiedz Link
joannaff Re: kredyt w MultiBanku w CHF 15.06.04, 11:53 przed chwilą dzwoniłam do MultiBanku i zostałam poinformowana, ze oprocentowanie kredytu w CHF jest ustalane na podstawie LIBOR 1M + marża Banku. Czy coś się zmieniło w przeciagu 2 tygodni w ofercie Multi? Jakie oprocentowanie aktualnie jest proponowane dla klientów expandera? Przy 20% wkładzie własnym Multibank proponuje oprocentowanie 3,4-3,8%. pozdrawiam Odpowiedz Link
aragorn77 Re: kredyt w MultiBanku w CHF 19.06.04, 17:56 joannaff napisała: > przed chwilą dzwoniłam do MultiBanku i zostałam poinformowana, ze > oprocentowanie kredytu w CHF jest ustalane na podstawie LIBOR 1M + marża Banku. 1. Jaki LIBOR wchodzi w grę USD czy EUR? > Przy 20% wkładzie własnym Multibank proponuje oprocentowanie 3,4-3,8%. > Proponowałbym negocjacje poniżej 3,40... Odpowiedz Link
joannaff Re: kredyt w MultiBanku w CHF 22.06.04, 18:43 Libor dla CHF oprocentowanie 3,4 to nie jest konkurencyjna oferta. W PKOBP jestem w stanie wynegosjowac 3,04% Odpowiedz Link
j0anna1 Re: kredyt w MultiBanku w CHF 23.06.04, 08:46 No to wez sobie kredyt w tym "nowoczesnym" banku Z pewnoscia w tym momencie oferty masz dokladnie przeanalizowane bo nie powinno to zajac wiecej niz tydzien i sama umiesz ocenic dobre i zle strony kazdej oferty Odpowiedz Link
fedeks Re: kredyt w MultiBanku w CHF 14.07.04, 10:10 j0anna1 napisała: > No to wez sobie kredyt w tym "nowoczesnym" banku Z pewnoscia w tym momencie > > oferty masz dokladnie przeanalizowane bo nie powinno to zajac wiecej niz > tydzien i sama umiesz ocenic dobre i zle strony kazdej oferty wejdź na wątek nr. 950 Odpowiedz Link
fedeks Re: kredyt w MultiBanku w CHF 14.07.04, 10:09 aragorn77 napisał: > joannaff napisała: > > > przed chwilą dzwoniłam do MultiBanku i zostałam poinformowana, ze > > oprocentowanie kredytu w CHF jest ustalane na podstawie LIBOR 1M + marża > Banku. > > 1. Jaki LIBOR wchodzi w grę USD czy EUR? > > > > Przy 20% wkładzie własnym Multibank proponuje oprocentowanie 3,4-3,8%. > > Proponowałbym negocjacje poniżej 3,40... witaj aragorn wejdź na hoga.pl a tam znajdziesz wszystkie libory dla CHF oraz jego kursu z ostatnich kilku lat wejdź na wątek nr. 950- forum kredytobiorców Odpowiedz Link