Dodaj do ulubionych

kredyt w MultiBanku w CHF

19.05.04, 16:44
Rozwazam oferte MultiBanku, kredyt w CHF, na 20 lat, kolo 240000 pln.
czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym produktem i z tym Bankiem?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • j0anna1 Re: kredyt w MultiBanku w CHF 20.05.04, 12:48
      popatrz w historii bo byly juz watki na ten temat.
    • doradcy.expandera Re: kredyt w MultiBanku w CHF 21.05.04, 15:20
      W oddziale Expander uzyskasz oprocentowanie 2,95 % - to nizej niz bezposrednio
      w banku. Jest to specjalna oferta dla osob pozyczajacych powyzej 200 tys. zl.
      Oprocentowanie w Expanderze nie zalezy od wysokosci wkladu wlasnego. Przy
      takich warunkach cenowych oferta Multi jest w tej chwili najtansza na rynku.
      Nie biorę oczywiście pod uwagę promocji typu tani pierwszy rok czy 6 miesiecy.
      Inne zalety tej oferty to brak prowizji za wczesniejsza splate i
      przewalutowanie; pelny dostep online. W CHF nie ma niestety mechanizmu
      bilansowania - tylko w PLN.
      • joannaff Re: kredyt w MultiBanku w CHF 21.05.04, 15:44
        W takim razie jaki jest haczyk w ofercie Multi??? Czy kredyt w CHF moge uzyskac
        w ratach malejacych, czy tylko rownych?
        • aleksander.p Re: kredyt w MultiBanku w CHF 26.05.04, 15:41
          a co to znaczy mechanizm bilansowania którego nie ma??
          • tojaola2 Re: kredyt w MultiBanku w CHF 01.06.04, 19:34
            Podnoszę,bo sama jestem ciekawa.pozdrowienia
            Ola
            • kwik Re: kredyt w MultiBanku w CHF 02.06.04, 08:58
              przy kredytach PLN jest mechanizm bilansowania (kwota zadluzenia pomniejszana o
              zgromadzone srodki na rachunku; oprocentowanie liczone od roznicy).
              przy kredytach walutowych nie ma tego cudu smile
              • doradcy.expandera Re: kredyt w MultiBanku w CHF 02.06.04, 12:29
                Dokładnie: przy walutach nie ma bo byłoby to zbyt
                skomplikowane "matematycznie". Splacac mozesz w ratach rownych i malejacych.
                Haczyk jest taki, że Multi to obok ING Banku Śląskiego chyba już jedyny bank
                ktory nie stosuje systemu WIBOR/LIBOR plus marża. Potencjalnie - ale tylko
                potencjalnie!! - jest to ryzyko dla klienta. Ryzyko polega na tym że bank nie
                musi obniżać oprocentowania gdy stopy spadają i może je szybko podnosić gsy
                stopy rosną. Jednak nie wyobrażam sobie żeby na tak konkurencyjnym rynku banki
                wykorzystywaly to przeciwko klintom. Niektóre banki mają system WIBOR plus
                marża i tak manipulują róznymi kruczkami że też "powoli" obniżają i "szybko"
                podnoszą. Warto dokładnie sprawdzić jak bank ustala oprocentowanie - a co bank
                to obyczaj. Zapraszam do oddziałów Expandera (0801 670 000)
                • joannaff Re: kredyt w MultiBanku w CHF 15.06.04, 11:53
                  przed chwilą dzwoniłam do MultiBanku i zostałam poinformowana, ze
                  oprocentowanie kredytu w CHF jest ustalane na podstawie LIBOR 1M + marża Banku.
                  Czy coś się zmieniło w przeciagu 2 tygodni w ofercie Multi? Jakie
                  oprocentowanie aktualnie jest proponowane dla klientów expandera? Przy 20%
                  wkładzie własnym Multibank proponuje oprocentowanie 3,4-3,8%.
                  pozdrawiam
                  • aragorn77 Re: kredyt w MultiBanku w CHF 19.06.04, 17:56
                    joannaff napisała:

> przed chwilą dzwoniłam do MultiBanku i zostałam poinformowana, ze
                    > oprocentowanie kredytu w CHF jest ustalane na podstawie LIBOR 1M + marża
                    Banku.

1. Jaki LIBOR wchodzi w grę USD czy EUR?
                    >

Przy 20% wkładzie własnym Multibank proponuje oprocentowanie 3,4-3,8%.
                    > Proponowałbym negocjacje poniżej 3,40...smile
                    • joannaff Re: kredyt w MultiBanku w CHF 22.06.04, 18:43
                      Libor dla CHF
                      oprocentowanie 3,4 to nie jest konkurencyjna oferta. W PKOBP jestem w stanie
                      wynegosjowac 3,04%
                      • j0anna1 Re: kredyt w MultiBanku w CHF 23.06.04, 08:46
                        No to wez sobie kredyt w tym "nowoczesnym" banku smile Z pewnoscia w tym momencie
                        oferty masz dokladnie przeanalizowane bo nie powinno to zajac wiecej niz
                        tydzien i sama umiesz ocenic dobre i zle strony kazdej oferty
                        • fedeks Re: kredyt w MultiBanku w CHF 14.07.04, 10:10
                          j0anna1 napisała:

> No to wez sobie kredyt w tym "nowoczesnym" banku smile Z pewnoscia w tym
                          momencie
                          >
                          > oferty masz dokladnie przeanalizowane bo nie powinno to zajac wiecej niz
                          > tydzien i sama umiesz ocenic dobre i zle strony kazdej oferty

wejdź na wątek nr. 950 smile
                    • fedeks Re: kredyt w MultiBanku w CHF 14.07.04, 10:09
                      aragorn77 napisał:

> joannaff napisała:
                      >
                      > > przed chwilą dzwoniłam do MultiBanku i zostałam poinformowana, ze
                      > > oprocentowanie kredytu w CHF jest ustalane na podstawie LIBOR 1M + marża
                      > Banku.
                      >
                      > 1. Jaki LIBOR wchodzi w grę USD czy EUR?
                      > >
                      >
                      > Przy 20% wkładzie własnym Multibank proponuje oprocentowanie 3,4-3,8%.
                      > > Proponowałbym negocjacje poniżej 3,40...smile

witaj aragorn smile
                      wejdź na hoga.pl a tam znajdziesz wszystkie libory dla CHF oraz jego kursu z
                      ostatnich kilku lat

wejdź na wątek nr. 950- forum kredytobiorców smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka