07.07.04, 12:59
Proszę o radę. Chcę wziąść kredyt mieszkaniowy w Multibanku. Będę wdzięczna
osobom, które już podpisały umowę z tym bankiem, za opinie.
Podoba mi się mechanizm bilansujący i obsługa kredytu przez internet, ale
obawiam się niejasnych zasad ustalania oprocentowania. Czy Multibank często
podwyższa oprocentowanie?, czy mieliście jakieś nieprzyjemne sytuacje z nimi?
Pozdrawiam Wszystkich Zadłużonych smile
Obserwuj wątek
    • aragorn77 Re: MultiBank 07.07.04, 17:47
      Również dołączam się do prośby...
    • j0anna1 Re: MultiBank 08.07.04, 09:16
      Ja bralam w kredyt w Multi w pazdzierniku ubieglego roku we frankach - tak wiec
      o mechanizmie bilansujacym nie moge zbyt wiele powiedziec poniewaz dotyczy
      tylko zlotowek. ALe pamietam ze robima jakies wyliczenia i wcale nie wyszlo tak
      rozowo - z tego co pamietam to oplaca sie miec tylko duuuuuuze saldo dodatnie
      na koncie np. 10 tys. 1 tysiac czy 2 tys nic nie daje a nawej powoduje ze
      odsetki wcale nie sa mniejsze - wynika to z tego ze z tego co pamietam to
      kapitalizacja jest codzienna - a przy kredytach im czestsza kapitalizacja tym
      wieksze odsetki - no ale moge sie mylic smile
      Ogolnie z kredytu jestem bardzo zodowolona - dostep do rachunku kredytu przez
      internet, telefon. Bezplatne prowadzenie konta osobistego przez caly okres
      trwania kredytu - dotyczy to rowniez prowizji od debetu w rachunku - nic sie
      nie placi. Debet oprocentowany tak jak kredyt hipoteczny zlotowkowy i dostalam
      go calkiem sporo bo wystarczylo na wykonczenie mieszkania (bez mebli
      oczywiscie). Do tej pory bank nie zmienil oprocentowania.
      • fedeks Re: do j0anna1 MultiBank 14.07.04, 09:58
        j0anna1 napisała:

> Ja bralam w kredyt w Multi w pazdzierniku ubieglego roku we frankach - tak
        wiec
        >
        > o mechanizmie bilansujacym nie moge zbyt wiele powiedziec poniewaz dotyczy
        > tylko zlotowek. ALe pamietam ze robima jakies wyliczenia i wcale nie wyszlo
        tak
        >
        > rozowo - z tego co pamietam to oplaca sie miec tylko duuuuuuze saldo dodatnie
        > na koncie np. 10 tys. 1 tysiac czy 2 tys nic nie daje a nawej powoduje ze
        > odsetki wcale nie sa mniejsze - wynika to z tego ze z tego co pamietam to
        > kapitalizacja jest codzienna - a przy kredytach im czestsza kapitalizacja tym
        > wieksze odsetki - no ale moge sie mylic smile
        > Ogolnie z kredytu jestem bardzo zodowolona - dostep do rachunku kredytu przez
        > internet, telefon. Bezplatne prowadzenie konta osobistego przez caly okres
        > trwania kredytu - dotyczy to rowniez prowizji od debetu w rachunku - nic sie
        > nie placi. Debet oprocentowany tak jak kredyt hipoteczny zlotowkowy i
        dostalam
        > go calkiem sporo bo wystarczylo na wykonczenie mieszkania (bez mebli
        > oczywiscie). Do tej pory bank nie zmienil oprocentowania.

wejdź na wątek nr. 950 p.t. mBank i Multibank

powstaje tam forum posiadaczy kredytu w tych bankach

pisz dużo o swoich doświadczeniach i rozmyślaniach - pozdrawiam, fedeks smile
        • j0anna1 Do fedeksa 14.07.04, 16:16

> wejdź na wątek nr. 950 p.t. mBank i Multibank
          >
          > powstaje tam forum posiadaczy kredytu w tych bankach
          >
          > pisz dużo o swoich doświadczeniach i rozmyślaniach - pozdrawiam, fedeks smile

Dziekuje za zaproszenie. Bardzo chetnie podziele sie swoimi doswiadczeniami z
          Multibankiem i kredycikiem ale a tym momencie wydaje mi sie ze wyczerpalam
          temat. Ale jezeli ktos ma jakies zapytanie - chetnie odpowiem smile
    • fedeks Re: MultiBank 14.07.04, 09:55
      wera50 napisała:

> Proszę o radę. Chcę wziąść kredyt mieszkaniowy w Multibanku. Będę wdzięczna
      > osobom, które już podpisały umowę z tym bankiem, za opinie.
      > Podoba mi się mechanizm bilansujący i obsługa kredytu przez internet, ale
      > obawiam się niejasnych zasad ustalania oprocentowania. Czy Multibank często
      > podwyższa oprocentowanie?, czy mieliście jakieś nieprzyjemne sytuacje z nimi?
      > Pozdrawiam Wszystkich Zadłużonych smile

pisz na wątek nr. 950 p.t. mBank i Multibank

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka