wiolczers 30.06.05, 11:34 Mam zamiar wziąć kredyt w tym banku (120 000zł na 10 lat). Może ktoś z Państwa również ma już kredyt w tym banku i mógłby podzielić się opiniami: obsługa, koszty, jakieś haczyki itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doradcy.expandera Re: Kredyt w GE Money Banku 30.06.05, 11:42 > Mam zamiar wziąć kredyt w tym banku (120 000zł na 10 lat). > Może ktoś z Państwa również ma już kredyt w tym banku i mógłby podzielić się > opiniami: obsługa, koszty, jakieś haczyki itp. Zapraszam do naszych oddziałów po niższe oprocentowanie kredytów tego banku. Jeśli podasz mi stawkę jaką masz w tej chwili sprawdzę na jaką możesz liczyć u nas. Odpowiedz Link
wiolczers Re: Kredyt w GE Money Banku 30.06.05, 12:59 Byłam już u Państwa w W-wie w Atrium. Doradca namawiał mnie na wydłużenie okresu kredytu nawet do 20 lat i jednocześne oszczędzanie w funduszu inwestycyjnym (przy oprocentowaniu średnim ok. 2,70), ale od razu mówię, że to nie wchodzi w grę. Tak jak napisałam wcześniej interesuje mnie tylko 10 lat. W GE byłam bardzo dawno - bo rok temu, zatem nie wiem jakie oprocentowanie teraz by mi zaproponowano. Zaznaczam, że nie interesują mnie oferty promocyjne, bo w nich GE zastrzega, że nie pobiera opłaty prowizyjnej za udzielenie kredytutylko wtedy, jeśli w ciągu 5 lat nie nadpałcę więcej niż 10% kredytu. Chcę mieć święty spokój i np. w ciągu 5 lat nadpłacić 25 tys. zł. Jedyne co mnie niepokoi w ofercie GE to duży spread między kursem wypłaty a kusem spłaty (ok. 5%), co w rzeczywistości daje oprocentowanie rzędu 7,5%, ale cóż... No i duzy plus to brak chorych opłat, prowizji za rozpatrzenie wniosku, udzielenie kredytu, a w alszej perspektywie właśnie opłat za wcześniejsze spłacenie części lub całości kredytu. Może macie Państwo lepsza ofertę innego banku, przy wymienionmych wyżej założeniach (tylko proszę nie wspominać o BOŚ-iu)? Odpowiedz Link
kasia336 Re: Kredyt w GE Money Banku 30.06.05, 14:06 Proponuję spróbować w MultiBanku (bankowość detaliczna BRE). Bez opłat za rozpatrzenie wniosku, wcześniejszą spłatę całości lub części, dowolną liczbe przewalutowań.Nie wymagany wkład własny.Bezpłatne konto.Inne kredyty (samochodowy,gotówkowy) w cenie hipotecznego i bez prowizji. Przy PLN mechanizm bilansujacy.Dodatkowo jeden z najkorzystniejszych spread-ów na rynku (z dnia 25.05.05 2,94%). Pozdrawiam www.kredyty.multibank.info.pl Odpowiedz Link
doradca.ing Re: Kredyt w ING. 30.06.05, 17:39 Warunki kredytu są zapisane w umowie. Proponuję spotkanie.Jestem mobilny i potrafię się dostosować do dogodnych dla Pani terminów. Pozdrawiam A.S. Odpowiedz Link
mp23 Re: Kredyt w ING. 30.06.05, 19:51 Pamiętaj, że w GE Money obowiązkowe jest ubezpieczenie od utraty pracy przez cały okres spłaty kredytu. Jest to chyba dodatkowo 1% wartości kredytu co roku. Ubezpieczenie (jest dobre), ale automatycznie podraża Ci kredyt. Odpowiedz Link
lopler Re: Kredyt w GE Money Banku 02.07.05, 14:59 Cy w GE Mieszkaniowy nie jest tak czasami że mimo, iż podają że prowizja banku za przyznanie kredytu wynosi 0zł to ona faktycznie jest i to wliczona do kwoty kredytu ? pozdrawiam Odpowiedz Link
wiolczers Re: Kredyt w GE Money Banku 03.07.05, 20:33 Rceczywiście tak jest w ofertach promocyjnych GE, że jeśli w ciągu 3 lub 5 lat nadpłaci się więcej niz 10% wartości kredytu, wówczas prowizję trzeba zapłacić. W tabeli opłat, gdzie jest mowa o "normalnych" warunkach, czyli niepromocyjnych, takiego zapisu nie ma... Chyba że i tutaj jest taki haczyk, ale o nim dowiaduje się Klient dopiero przy podpisywaniu umowy. Odpowiedz Link
aapril Dostalam kredyt w GE 04.07.05, 11:59 Wlasnie skonczylam udrękę oczekiwania na kredyt w GE. sczerze mówiąc, mimo iz wszystko dobrze sie skonczylo- nie zdecydowalabym sie nigdy wiecej na wspolprace z tym bankiem.i naprawde -NIE chce wiecej o nich slyszec!! Po pierwsze- wbrew obietnicom pracownicy banku- wszystko trwalo ponad miesiąc!! a nie kilka dni, po drugie- bank nie poszedł nawet na milimetr ustepstwa- nie mam pjęcia co to znczy dogadac sie z bankiem, ustalic warunki-jak niektorzy pisza!! W dniu oczekiwania na fdecyzje o przyznaniu kredytu dowiedzielismy sie, ze nie dostaniuemy 100% jak chcieliśmy (i co najwazniejsze-o czym zapewniala nas pani) tylko 94%!! zamiast zaswiadczenia o zarobkach i zatrudnieniu musleismy dostarczyc dziesiatki innych papierków! na dodatek bankowy rzeczoznawca nie potrafil ustalic wartosci mieszkania, wiec musielismy zaplacic za rzeczoznawce niezaleznego!!! a podobno wycena jest za darmo, smieszne!! prowizja,ktorej niby nie pobiera bank-jest w rzeczywistosci zawieszona na okres 3lat, i aby jej nie zaplacic musisz spelnic bankowe warunki.Nie wiem jakim cudem GE wygrywa jakiekolwiek rankingi!! Ja bym mu przyznala 1. miejsce za brak elastycznosci i robienie klienta w balona. Nie moge zrozumiec, dlaczego nie sluchalam osob, ktore mialy z tym bankiem takie doswiadczenia, jakie mam teraz ja. Stanowczo nie polecam!! Odpowiedz Link
wiolczers Re: Dostalam kredyt w GE 04.07.05, 12:14 I właśnie tak to jest... W opowieściach pracowników banku wszystko ma być szybciutko i bez problemów, a tu taka informacja. Sama nie wiem.. Czy tak jest w każdym banku? Odpowiedz Link
chrisu_gd Re: Dostalam kredyt w GE 04.07.05, 12:46 Na pewno tak jest też w Multibanku. Też odradzam. Odpowiedz Link
wiolczers Re: Dostalam kredyt w GE 04.07.05, 12:47 A wiesz może coś na temat mBanku? Poleciłbyś? Odpowiedz Link
chrisu_gd Re: Dostalam kredyt w GE 04.07.05, 12:52 Nie wiem, więc się nie wypowiem. Nie miałem okazji. Ale polecam Millenium. Odpowiedz Link