Dodaj do ulubionych

Kredyt w BGZ??

04.08.05, 01:52
Nie wiem dlaczego ale nie widze postow na temat kredytu w tym wlasnie banku??
Czy ktowkolwiek bral tam kredyt na mieszkanie, a jesli tak, czy nie bylo
jakis pulapek w umowie - jakis dziwnych oplat itp, bardzo bede wdzieczny za
jakakolwiek wiadomosc.
Obserwuj wątek
    • nalim_1 Re: Kredyt w BGZ?? 04.08.05, 07:35
      Postów nie ma bo BGŻ nie jest postrzegany jako potencjalny kredytodawca przy
      kredytach mieszkaniowych - wynika to chyba z tego, że utarło się, iż jest to
      bank rolniczy: a to nieprawda, bo w ofercie ma praktycznie to samo, co inne
      banki. Jeśli chodzi o mieszkaniowe, to aktualnie promocja:0 prowizji za
      wcześniejszą spłatę, za przewalutowanie (zapisane w umowie!!) a gdy spłacasz
      kredyt hip. zaciągnięty w innym banku to także 0 prowizji za udzielenie.
      Oprocentowanie też niezłe, zwłaszcza w CHF.
      • czuk1 Re: Kredyt w BGZ?? 04.08.05, 08:33
        Dobre warunki. Jeszcze tylko, jakie jest (porownaj) oprocentowanie. I bierz nie
        czekaj. Nie szukaj miodu.
        m
    • chmil Re: Kredyt w BGZ?? 04.08.05, 08:37
      ja mam kredyt w BGZ na refinansowanie kredytu w PKO BP oraz
      dobrałam na remont. Jestem bardzo zadowolona.Załatwiałam jak mieli
      promocję, a więc dostałam kredyt bez żadnych opłat, oprocentowanie
      2,25% w CHF przy ponad 50% wkładu własnego.Bardzo miła obsługa w
      oddziale przy Krakowskim Przedmieściu w Lublinie.Polecam.
      • salos1 Re: Kredyt w BGZ?? 04.08.05, 23:44
        dzieki za informacje - wniosek zlozylem w zeszlym tygodniu i co chwila do mnie
        dzwonia z roznymi pytaniami - na ktore odpowiedzi sa w owym wniosku - ale to
        jeszzce mozna zniesc. Ale dzis zostaelm poinformowany ze potrzebny jest
        rzeczoznawca - aby ocenil mieszkanie, ktore nie jest jeszzce wybudowane. Sa juz
        fundamenty ale jednak musi byc sporzadzona wycena - oczywisie wyceniac bedzie
        wskazany przez bank rzeczoznawca za jedyne 400 pln - co o tym sadzicie???

Kredyt juz prawie przyznany - w 90% - takie mam informacje - oprocentowanie
        2,75%, prowizja 1,5% plus 0,96 rocznie puki nie oddadza mieszkania, franki
        oczywiscie???

Czekam na jakies propozycje co z tym rzeczoznawca - napisze tez drugiego posta
        w tej sprawiesmile
    • doradcy.expandera Re: Kredyt w BGZ?? 05.08.05, 10:09
      Kilka tygodni temu dodaliśmy ten bank do naszej oferty. Warunki cenowe bardzo
      dobre: marża 1,5 przy wkładzie >50% i 2 przy wkładzie poniżej 50%. Niestety na
      razie bank wymaga 15% wkładu własnego ale to się szybko zmieni. Za wcześniejszą
      spłatę prowizja 1%.
      • nalim_1 Re: do Doradców Expandera 05.08.05, 10:16
        Drodzy Doradcy - pozwolę sobie dodać, że BGŻ kredytuje 100 % jeśli posiada się
        konto w tym banku oraz przedstawi dodatkowe zabezpieczenie (np. poręczenie).
        Poza tym aktualnie trwa promocja - zarówno za przewalutowanie, jak i za
        wcześniejszą spłatę 0 zł (i jest to zagwarantowane w umowie). Pozdrawiam.
        • salos1 Re: do Doradców Expandera 05.08.05, 21:58
          racja - pan doradca jest w bledzie, teraz jest promocja w bgz, za wczesniejsza
          splate i przewalutowanie sie nie placi
    • salos1 Re: Kredyt w BGZ?? 08.08.05, 22:38
      Juz zaczynam sie wkurzac na BGZ, czekam prawie 2 tygodnie na odpowiedz w
      sprawie tego kredytu, co chwila trzeba zalatwiac nowe rzeczy - jutro
      rzeczoznawca wyceni to mieszkanie wiec bedzie po klopocie - natomiast Pan z
      tego Banku powiedzial ze chyba trzeba bedzie ten kredyt jeszzce podzyrowac -
      wiec chyba daruje sobie ten bank. Dopiero teraz o tym slysze - a wczesniej nie
      bylo o tym mowy - dlatgo chyba bede szukac innego banku. Przeciez to mieszkanie
      bedzie prawie ich a nie moje wiec po co im ten zyrant????
      • nalim_1 Re: Kredyt w BGZ?? 09.08.05, 21:57
        A w którym złożyłeś oddziale? I jaki jest powód "żyrowania" - może coś wyszło
        nie tak po sprawdzeniu dokumentów w Twoim przypadku...?
        • salos1 Re: Kredyt w BGZ?? 10.08.05, 01:02
          Dokumenty zostaly zlozone w oddziale w Minsku Maz. - ale teraz wszystko odbywa
          sie przez Warszawe - dochod 2400 na reke, kredyt 100.000, wklad wlasny 26tys, i
          sa klopoty z czyms takim - nie mowei ze nie moze - ale czego na samym poczatku
          tego nie powiedzieli - probowalbym w innym Bankusmile
          • nalim_1 Re: Kredyt w BGZ?? 10.08.05, 08:36
            może Ci nie powiedzieli, bo coś wyszło w tzw. "praniu" - nie załamuj się: każdy
            bank może mieć takie zagrania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka