Dodaj do ulubionych

Kredyty w dombank (getin) proszę o opinie?

01.03.06, 16:34
Składam tam wniosek o kredyt mieszkaniowy, może ktoś miał do czynienia z tym
bankiem i mógłby sie ze mną podzielić opiniami. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • moniakos1 Re: Kredyty w dombank (getin) proszę o opinie? 01.03.06, 18:33
      ja mam od nich kredyt a co chcesz wiedzieć konkretnie?
      Pozdrawiam
      • mika7771 Re: Kredyty w dombank (getin) proszę o opinie? 01.03.06, 19:01
        chciałabym wiedzie, czy naprawdę są tacy źli jak ktoś wcześniej pisał na forum,
        chciałabym wiedzieć jakie mają ubezpieczenia?, czy jest karencja w spłacie?
        jakie są skoki oprocentowania?
    • mika7771 Re: Kredyty w dombank (getin) proszę o opinie? 01.03.06, 19:08
      i jeszcze, ile czekałeś na decyzję? jaka prowizja od wcześniejszej spłaty? czy
      w trakcie można zmienić walutę? czy ogólnie jesteś zadowolony?
      • moniakos1 Re: Kredyty w dombank (getin) proszę o opinie? 01.03.06, 19:38
        mam ten kredyt od niedawna także o skokach w oprocentowaniu nic nie moge
        powiedziec, jak dla mnie nie są w ogóle źli, skonczyli z dawaniem osobom z BIK,
        obnizyli oprocentowanie, na co jestem wsciekła bo dostalismy kredyt z mężem na
        koniec stycznia na 3,87% (kompletnie żaden inny bank nie chciał dać na 100%
        kredyt na prace w Anglii, bo zawsze było jakieś ale, nie ten papier nie ta
        pieczątka itp.) dlatego zgodzilismy sie na takie oprocentowanie, po czym po
        kilku dniach od 01.02 weszła promocja i mielibysmy 2,67 ale było za późno,
        zresztą nie mam pretensji, z obsługi jestem dość zadowolona, okres karencji do
        wypłaty ostatniej transzy płacisz tylko odsetki po wypłacie ostatniej całą ratę
        ale to chyba normalne? za wczesniejsza spłatę jest opłata wg tabeli ale nie
        pamiętam jaka bo nie zanosi się na wczesniejsza spłate w moim wypadku, nawet
        gdybym miała to wolałabym zainwestowac, przewalutowanie tez cos kosztuje,
        sprawdź na www.dombank.pl tabele opłat, ja tam nie narzekam choć na pewno są
        lepsze oferty
        • gigi33 Re: Kredyty w dombank (getin) proszę o opinie? 02.03.06, 08:41
          Nie skończyli z dawaniem osobom w BIK wcale!!! P.S. jeśli nie trzeba nie
          polecam Dombanku!!!
          • edytape2 Re: Kredyty w dombank (getin) proszę o opinie? 02.03.06, 10:58
            gigi a dlaczego nie polecasz dombanku? Byłam wczoraj złozc tam wniosek,
            oprocentowanie jest korzystne, najniższe jakie mi zaproponowano, marża 1,4
            przez cały okres kredytowania. Ale juz kilka osób na forum przestrzega przed
            dombankiem, zwłaszcza przed wysokim kursem franka. Czy rzeczywiście kurs franka
            w Dombanku tak się różni od innych banków?
            • remedioz Re: Kredyty w dombank (getin) proszę o opinie? 02.03.06, 14:35
              Gigi,tym razem ja pytam o to samo co edytape2- dlaczego nie Dombank? na forum
              jest dużo enigmatycznych wypowiedzi ale nie znalazłam jeszcze żadnego konkretu,
              mimo że założyłam wątek mający na celu prześledzić sprawę. Będę wdzięczna za
              opinię bo jestem coraz bardziej skłonna wziąć kredyt w DB-ma niższe
              oprocentowanie niż Millenium (w moim przypadku alternatywa dla DB), nie ma
              żadnych dodatkowych ubezpieczeń na życie, i tylko (a może aż????)spread
              straszy...
      • moniakos1 Re: Kredyty w dombank (getin) proszę o opinie? 01.03.06, 19:39
        aha i na decyzję czekałam 4 dni przy czym papiery po angielsku i nie trzeba
        było tłumaczyć więc uważam że szybko
        • mag29 do Moniakos 01.03.06, 21:03
          Moniakos, a w jakim oddziale skladalas wniosek? Jak to skonczyli dawac osobom z
          BIK? Nie ma szans kompletnie? Pozdrawiam.
          • moniakos1 Re: do Moniakos 01.03.06, 22:14
            ja w Gdyni, jest jedno forum experckie konkretnie dombanku gdzie odpowiada pan
            Paweł Usielski pracownik dombanku podaje link
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49 tam ntez jasno odpowiada ze nie
            dają kredytu jesli byly problemy z Bik lub jakiekolwiek opóźnienia wiecej niż
            90 dni
            • mag29 Re: do Moniakos 01.03.06, 22:29
              Dziekuje. Jestem poreczycielem, opoznienie w splacie bylo jednorazowe, okolo 30
              dni. Zaraz wejde na to forum. Jestem wdzieczna :o)
              • gigi33 Re: do Moniakos 02.03.06, 08:43
                Z takim małym opóźnieniem prosze próbowac w PKO.BP myślę, że są szanse na
                lepszy kredytsmile
          • gigi33 Re: do Moniakos 02.03.06, 08:42
            To nieprawda dalej dają opóźnienia w spłatach do 3 mieś. przyjmują.Pozdrawiam!
            • mag29 do Gigi 02.03.06, 09:22
              Gigi, dziekuje, przywracasz mi wiare w banki. Chce sprobowac w PKO wlasnie i w
              GE MB. Co myslisz o tym drugim?
              • gigi33 Re: do Gigi 04.03.06, 12:12
                Wybrałbym PKO.BP nawet jeśli w GE oferta będzie trochę lepsza, mam średnie
                zdanie o GE MB jakoś...
                • gigi33 Re: do Gigi 04.03.06, 12:15
                  P.S. Wogóle najlepiej złozyć 2 wnioski np. w GE Money i PKO.BP jest wtedy
                  bezpieczniej a to nic nie kosztuje! Najlepiej się przejść do jakiejś firmy
                  doradczej, która ma w ofercie GE Money oraz PKO.BP to za 1 zamachem złożą dwa
                  jak się poprosismile
                  • mag29 Re: do Gigi 04.03.06, 14:13
                    Wszystko zalatwiam sama Gigi, jakos nie ufam doradcom, a tak sama jestem pewna,
                    ze mam reke na pulsie i nie jestem zalezna od kogos innego. Ponoc Nordea
                    jeszcze patrzy przychylnie na takie przypadki, a maja w tej chwili promocyjna
                    oferte na zlotowki, ale wszystkie inne warunki takie sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka