iizabelaa 22.07.06, 13:17 Cosądzicie o ofercie tych 2 banków? Jakie znacie istotne minusy w porównaniu do innych banków? Ale ja pytań zadaje na tym forum Dobrze że są takie miejsca. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mendax Re: mBank i MultiBank 22.07.06, 14:20 ja też poproszę kolegę "klaudekk1" o spostrzeżenia na maila) Odpowiedz Link
klaudekk1 Re: ja też! mnie wybierz, mnie...:) 23.07.06, 12:32 Szanowni Forumowicze, przepraszam, że nie publikuje bezpośrednio na forum opisu mojej sytuacji. Jest ona bardzo indywidualna. A moim celem nie jest zniechęcanie kogokolwiek do grupy BRE BANKU. Warto prześledzić posty moich poprzedników - sporo w nich prawdy. Po pierwsze kłopoty w komunikacji na linii - centrala<=>doradca PO drugie wiecznie ginące dokumenty - ogólnie panujący bałagan Po trzecie problemy z wydobyciem, przygotowaniem ważnych dokumentów - już w trakcie prowadzenia kredytu - na aneksy, wnioski do sądu, oświadczenia banku trzeba czekać nawet po 1/2 roku. Po czwarte ciagłe odsyłanie/brak decyzyjności - doradca odsyła do centrali, centrala odsyła do doradcy. Po piąte nieznajomość podstawowych procedur czy to na infolinii czy to u doradcy. Zeby nie byc gołosłownym podam przykład: Kontaktuje sie z doradca i pytam o mozliwosc zwrotu nadplaconej skladki ubezpieczenia(rocznego) do czasu ustanowienia zabezpieczen prawnych na nieruchomości - w związku ze spłatą całkowitą kredytu - doradca odpowiada - nie ma takiej opcji - kontaktuje się z centralą - ekspert twierdzi - oczywiście zwrot składki się należy, prosze napisac podanie i dostarczyc doradcy - wracam do doradcy - informuję o takiej opcji - doradca na to - jezeli tak twierdza to niech sami przyjmuja takie pisma i panu oddają, zdaniem doradcy nadal nie mozna odzyskac prawie 3 tysiecy zlotych. Takich przypadków w mojej dwuletniej współpracy z BRE jest kilkanaście(niestety). Produktowo ta grupa jest przyzwoita, ale jeżeli chodzi o dbałość o klienta...dno. Odpowiedz Link
iizabelaa Re: mBank i MultiBank 22.07.06, 15:46 Wielkie dziękuje za informacje, faktycznie daje to do myslenia. Odpowiedz Link
klaudekk1 Re: mBank i MultiBank 22.07.06, 15:55 Nie ma za co... pamiętaj, że każdy przypadek jest inny. Dokładnie rozważ wszystkie za i przeciw i kredytuj Odpowiedz Link
ona-25 do klaudekk1 22.07.06, 17:36 Moge prosic tez o sugestie na tematy tych bankow ? Z gory dziekuje Odpowiedz Link
szymonek79 Re: do klaudekk1 23.07.06, 10:34 Witam, I jak bym sie czegos dowiedzial - jak mozna. Dzieki i pozdrawiam, SZymon Odpowiedz Link