Dodaj do ulubionych

a o to oferta Millenium .....?

11.09.06, 21:21
Czy taka oferta jest korzystna?
kredyt hipoteczny na 30 lat .
wartość nieruchomosci 120 000
kredyt- 100 000
wklad własny 20 000
oprocentowanie w CHF 3.22 CO DAJE MIESIECZNA RATĘ 451.26
Ooprocent. w pln 5.31 co daje miesieczna rate 555,93
koszt ubezp. do czasu wpisu w KW 81 zł - co bede placic dodatkowo prawie rok !
konieczne ubezpieczenie w kwocie ok . 30 zł
przy wyborze obcej waluty dodatko wo 1% od kredytu czyli 1 tys.
marża stała 5.31 , wibor 3m
CO JESZCZE POWINNAM BRAC POD UWAGĘ? CZY TO DOBRA OFERTA?
zalezy mi na czasie , wiec prosze o rady ....
aha i najfajniejsze to to , że rozpatrzenie wniosku i przyznanie kredytu
zajmie im ok. 2 mieś. !!!
Obserwuj wątek
    • ziut19 Re: a o to oferta Millenium .....? 11.09.06, 21:37
      Kiepska. W zlotowkach dostaniesz sporo duzo atrakcyjniejszych a w CHF z
      pewnoscia tez.
      W CHF masz marze 1,8% czyli jedna z wyzszych, ponadto ubezpieczenie, jesli nie
      jest dla Ciebie wazne zdecydowanie podraża kredyt. Sprawdz jeszcze w kilku
      innych bankach. Bedzie taniej i pewnie szybciej.
      • delicja11 Re: a o to oferta Millenium .....? 11.09.06, 21:45
        jaki bank polecasz? gdzie sie udac najpierw...
        • ziut19 Re: a o to oferta Millenium .....? 11.09.06, 21:50
          Najpierw? Nie wiem jakie masz dochody itd, itp. Ale na pewno tansze beda mBank,
          Dombank, nawet chyba GE Money.
        • ziut19 Re: a o to oferta Millenium .....? 11.09.06, 21:51
          A w zlotowkach: Nordea, Lukas, BPH, PeKaO SA, ING, BZ WBK
          • delicja11 Re: a o to oferta Millenium .....? 11.09.06, 21:52
            dzieki za rady, na pewno sie udam, moze ktoś jeszcze sie wypowie?
            • ziut19 Re: a o to oferta Millenium .....? 11.09.06, 22:01
              Wiesz, Fortis jest jeszcze drozszy, wiec nie licz na wielka ilosc postowsmile)
              A tylko bogowie z tego banku nabijaja licznik.
              • delicja11 Re: a o to oferta Millenium .....? 11.09.06, 22:19
                ok. a co powiesz o mbanku? naczytałam się tu o jego marży ( czesto zmiennej niz
                gdzie indziej)i o innych minusach...., choc przyznam , że w tym banku mam
                konto , może to jakis plus dla mnie.
                • ziut19 Re: a o to oferta Millenium .....? 11.09.06, 22:29
                  W tej chwili masz oprocentowanie ustalane rynkowo, jak w kazdym innym banku.
                  Dostaniesz marze 1,5% (z Ladnym Domem 1,4%), ale mozesz dostac kredyt na 110%
                  wartosci nieruchomosci. Oferta do rozważenia.
                  • streamers Re: a o to oferta Millenium .....? 12.09.06, 11:17
                    Jezeli chcesz w PLN to spróbuj w PeKaO. Przez pierwsze 2 lata marża 0,5% a po 2
                    latach powinno udać ci się wynegocjować marżę 0,9% i prowizje 1%. Ubezpieczenie
                    do czasu wpisu hipoteki to koszt ok 50 zł.
    • nerudo Re: NIE bierz kredytu w Millenium 12.09.06, 19:44
      to ejst najgorszy bank jaki może byc, może mają dobra oferte ale jeśli chcesz
      stracić nerwy na reklamacje i sprawy sądowe to życze powodzenia.
      • arfer Re: NIE bierz kredytu w Millenium 12.09.06, 21:27
        Fakt, jakością obsługi nie powala na kolana. Popularność Mille do niedawna brała
        się z naprawdę niezłej oferty - przy łagodnych wymogach co do zdolności
        kredytowej. Obecnie Mille czyści porfel i ponoć od X rusza z nową (czyli pewnie
        identyczną do poprzedniej) promocją.
        • slomiwa Re: NIE bierz kredytu w Millenium 17.09.06, 19:24
          tak sobie czytam opinie o bankach na formu i dochodzę do wniosku, że nie ma w
          tej chwili banku, który byłby godny polecenia. GE Money odpada, Millenium
          odpada, PKO BP (mam tam kredyt) odpada, gdzie więc się udać, żeby nie narazić
          się na problemy? Mam naprawdę duży dylemat. Może wypowiedziałaby się jakaś
          zadowolona soba winkjeśli takowa się znajdzie. Może mBank?????
          pozdr.
          • kajka777 Re: NIE bierz kredytu w Millenium 17.09.06, 23:22
            nie ma idelanego banku. gdyby takowy istaniał, wszyscy by mieli tam kredyty,
            więc siłą rzeczy innych i tak by nie było...
            Określ swoje priorytety, co jest dla ciebie najważniejsze w kredycie, wtedy
            łatwiej będzie znaleść ten właściwy. i swoje możliwości, bo czasem te właśnie
            decydują o konkretnym banku.
            Tylko nie pisz: najtańszy, najszybszy, najniższy spread, wszystkie operacje za
            free, bo takiego nie ma
            • slomiwa Re: NIE bierz kredytu w Millenium 18.09.06, 09:21
              mając na myśli dobry bank, nie myślałam wcale najtańszy. Bardziej zależy mi,
              żeby nie mieć problemów, o których pisali uczestnicy forum-czyli np. problemy z
              transzami, inne oprocentowanie w ofercie, a inne w ostatecznej umowie, czy
              przeciągające się w nieskończoność oczekiwanie na przyznanie kredytu, problemy
              z kontaktami z pracownikami itp.Wg mnie jest to bardzo ważne, mogę więc
              zapłacić więcej i nie mieć dodatkowych siwych włosów na głowie wink....
    • mika7771 Re: a o to oferta Millenium .....? 19.09.06, 17:42
      Powiem szczerze, że (też mam kredyt w mille od marca br. , wziełam 130 tys. na
      30 lat w CHF) oferta ok, tylko oproc. to jest na dzień dzisiejszy, a w
      momencie kiedy zaczniesz splacać będzie już 0,25 proc. większe. Ja zaczęłam od
      3,11, nie zdążyłam spłacić pierwszej raty a już było 3,32, potem 3,62, a pod
      koniec wrzesnia znowu wzrosnie. Gdzie byś nie wzieła kredytu, wszedzie jest to
      samo, kuszą niskim oproc., ale to tylko złudne. Czy to millenium czy inny, nie
      robi różnicy, a skoro zależy ci na czasie, bierz go
    • mika7771 Re: a o to oferta Millenium .....? 19.09.06, 17:44
      aha chciałam dodać, że ja na początku wyliczyłam sobie, że rata wyniesie jakies
      560 zł, a teraz wynosi 615 zł. Aha i w mille ubezpieczenia są obowiązkowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka