Dodaj do ulubionych

decyzja kredytowa w millenium, szok

26.09.06, 07:20
czekam już prawie miesiąc i nie ma decyzji. Przedstawiciel banku mówił ze do
7 dni roboczych, a mineło 20!
dlaczego to tak długo trwa?????????
Niedług okończy mi się umowa przedwstępna i co mam zrobic?
Obserwuj wątek
    • aleks2539 Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 07:54
      Nie obraź się, ale czym ty się przejmujesz smile
      Może to głupio zabrzmiało, ale ja kilka dni temu założyłam nowy wątek na tym
      forum pt. Millenium i trzy miesiące. Dokładnie, wczoraj tj. 25 września minęły
      trzy miesiące od złożenia wniosku. Radzę się uzbroić w cierpliwość,
    • petto Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 08:46
      no ale co z umową? podpisana w agencji
      • aleks2539 Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 09:39
        My jak złożyliśmy kompletny wniosek dostaliśmy certyfikat poświadczający ten
        fakt, i daliśmy ksero dewaloperowi. Ten dał nam na razie spokój i po
        prostu "trzyma" dla nas to mieszkanie. Może i u Ciebie to podziała. Ps. bank w
        jakim mieście?
        • petto Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 10:02
          warszawa, ale to rynek wtórny. I to jest róznica, ze osoba, która z nami
          podpisała umowę, wzięła pieniadze i jak nie wywiążemy się to stracimy zadatek,
          i znów bedziemy wpłacac pieniadze na nowa umowe? to chyba żarty normalnie, bez
          sens.
          • aleks2539 Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 10:17
            No to faktycznie porażka... Ja jestem z Torunia. Mniejsze miasto ale nic
            lepiej. A nie chcesz wziąć kredytu w innym banku. Podobno Ge Money jest w
            tydzień. Albo inaczej. Weź wycenę kredytu w innym banku i powiedz miłemu panu z
            banku w którym złożyłeś wniosek że prosisz o swoje papiery bo decyzję masz
            gdzie indziej. Może to pomoże. Ja robię tak jutro. Ta sytuacja przestaje mnie
            bawić...
          • doradca_finansowy2 Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 11:02
            Witam,
            widzę tylko jedno wyjście, szybko złożyć kolejny wniosek do innego banku. Do
            kiedy ma Pani termin w umowie? Czy składała Pani wniosek sama czy przez pośrednika?
            Pozdrawiam.
    • elwirra28 Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 10:48
      Banki mają nas zwykłych małych kredytobiorców gdzieś. Dla nas to wielkie
      pieniądze, a dla nich śmiech na sali, dlatego mają w nosie czy wyrobicie się z
      terminami, czy nie. Bank Milenium od miesięcy ma problemy z rozpatrywaniem
      wniosków, cała procedura trwa wiele tygodni, a i tak ludziska do nich chodzą.
      • petto Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 11:12
        składałam poprzez przedtsawiciela banku. Gdzie moge złożyc, zeby uwzględnili mi
        jako dochód dodatkowy 6 umów o dzieło, do umowy o pracę 9wtedy mam zdolność),
        żeby wycena była za darmo, i coś podobnego do millenium. Zaproponujcie cos.
        • doradca_finansowy2 Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 11:40
          proszę sprawdzić maila petto@gazeta.pl
          • aleks2539 Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 11:48
            Czy ja również mogę prosić o symulację kredytu?
            Zdolność na pewno mamy. Kredyt na 142500, 35 lat, CHF.
            zero wpłaty własnej.
            Aleks21@poczta.fm
        • isztar.6 Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 14:52
          My kupiliśmy wycenę od rzeczoznawcy który robił ją dla Millenium, koszt ok 200 -
          300zł więc i tak dużo mniej niż normalnie
    • esolt81 Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 11:28
      Może ludzie z którymi podpisałaś umowe przedwstępną zgodzą się na przedłużenie
      terminu. Jeśli tak wystarczy podpisać aneks do umowy, który powinno przygotować
      biuro nieruchomości w którym podpisaliście umowę przedwstępną. I radze zmienić
      bank, najlepszy doradzi specjalista z domu kredytowego.
    • andzia_0 Re: decyzja kredytowa w millenium, szok 26.09.06, 13:21
      My dostaliśmy decyzję odmowną w jednym banku, więc zrobiliśmy pewne
      przetasowania i złożyłam wniosek do drugiego banku (BGŻ) na 1,5 tygodnia przed
      końcem daty określonej w umowie przedwstępnej. Po tygodniu dostaliśmy decyzję i
      akurat wyrobimy się z notariuszem zgodnie z umową.

Ale sprzedający od razu był poinformowany, że załatwienie kredytu trwa obecnie
      6-8 tygodni i powiedział, że w razie czego podpiszemy aneks do umowy i tyle.

Także ja bym się skontaktowała z agencją czy sprzedającym i wyjaśniła po prostu
      sprawę. A jak się nie uda przekonać to szybko złóż wniosek do innego banku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka