Dodaj do ulubionych

kredyt hipoteczny w Milenium i konto

17.04.07, 08:06
witam
staramy się o kredyt hipoteczny w banku Milenium, okazuje się że dostajemy od
nich darmowe konto osobiste i oboje musimy zrezygnowac z poprzednich ror. Czy
faktycznie moga nas do tego zmusić. Chętnie przeniosę do nich konto ale tylko
swoje (mam niższe dochody niż mąż). Co wy na to ?
Obserwuj wątek
    • szele11 Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 17.04.07, 08:31
      Ja też mam hipo w Mille i nikt mnie nie zmuszał do rezygnacji z ROR w
      dotychczasowym Banku. Nie daj się - możesz zrezygnować, ale nie musisz.
    • g-ania24 Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 17.04.07, 21:23
      Oczywiście, że nie musisz rezygnować z dotychczasowego ROR-u.
      Konto musicie w Millennium założyć wspólnie, ale poza nim możecie mieć 50
      innych ROR-ów w 50 różnych bankach.
      Nie ma obowiązku aby pensja przychodziła na konto w Millennium.
      • arfer Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 17.04.07, 21:48
        Dokładnie, natomiast - zwłaszcza przy kredycie w CHF - posiadanie konta jest po
        prostu wygodne.
    • nati-2001 Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 18.04.07, 09:00
      Dzięki za odpowiedzi - bardzo mnie to cieszy.
      Załapujemy się na marżę "plakatową" w miellenium - czyli 0,5. Wydaje mi sie to
      tak atrakcyjne że aż się boję jakiejś pułapki. O dodatkowym koszcie w postaci
      ubzezp. na życie wiem, ale po doliczeniu tego kosztu i tak oferta jest
      atrakcyjna.
      Jeśli ktoś miał jakieś problemy z tym bankiem to proszę o wypowiedź.
      Pozdrawiam
      • arfer Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 19.04.07, 23:44
        W CHF ? Macie LTV poniżej 30 % ? TO standard, nie żaden "haczyk". Być może i z
        wymogu ubezpieczenia by odstąpili (sporo zależy od Waszych dochodów, zobowiązań).

Jeśli LTV jest właśnie w takiej wysokości, tylko Dombank ma niższą marżę, ale o
        niebo mniej elastyczny kredyt i wyższe koszty.
        • nati-2001 Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 20.04.07, 12:49
          nie, staramy sie o kredyt w PLN
          • arfer Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 20.04.07, 13:10
            Jaki jest Wasz wkład własny ?
            • nati-2001 Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 23.04.07, 09:44
              wkład własny - zbliżamy się do 70% ( z czego ok 7% - gotówka może być wypłacona
              dopiero w czerwcu z Kasy Mieszkaniowej);
              nasze dochody raczej nie wysokie ok 2900 netto (wspólne, 1 dziecko na
              utrzymaniu));
              wartość domu po wykończeniu ok 400tys. + działka;
              kredyt w PLN;
              to chyba wszystkie dane - czy w tej sytuacji myśli Pan, że bank mógłby odstąpić
              od ubezpieczeniz na życie?
              przypominam że proponują nam 0,5 marża, 0 prowizji (bo będzie też spłata innego
              kredytu mieszkaniowego o 12tys.), wymóg właśnie ubezp. na życie;

• arfer Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 23.04.07, 10:36
                Jeśli będziecie mieli 70 % wkładu własnego i refinansujecie kredyt
                mieszkaniowy, są to standardowe warunki. Biorąc pod uwagę dochód, ubezpieczenie
                zapewne będzie wymagane - zresztą - jego koszt jest niewielki, a w Waszej
                sytuacji dodatkowe zabezpieczenie będzie przydatne.
                • nati-2001 Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 23.04.07, 15:19
                  i w tej sytuacji nie ma co szukać lepszej ofery ?
                  mamy jeszcze troche czasu, ale nie wiem czy chce mi sie jeszcze latać po
                  bankach i analizować oferty
                  • bunio87 Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 23.04.07, 17:09
                    Nie musi Pan latać po żadnych bankach. My załatwimy za Pana wszystkie
                    formalności i zaproponujemy lepsze warunki niż ma Pan w banku Millenium. Jestem
                    przedstawicielem niezaleznego doradztwa finansowego OVB i chciałbym Panu
                    zaproponować nasze usługi w przypadku ewentualnego kredytu, który chciałaby Pan
                    wziąć w związku z kupnem mieszkania. Jesteśmy organizacją niezależną, nie
                    posiadającą własnego produktu, współpracującą właściwie ze wszystkimi
                    instytucjami bankowymi w Polsce. Chciałbym Panu zaproponować przeprowadzenie
                    analizy Pana sytuacji finansowej, a następnie doradztwa, w czasie którego
                    przedstawimy Panu róznego rodzaju, dostosowane do Pana sytuacji finansowej
                    programy kredytowe (z ofert dostępnych na rynku) dzięki którym bedzie Pan w
                    stanie oszczedzic nawet do kilkuset tysięcy złotych w porownaniu z kredytem
                    mieszkaniowym, ktory bank zaproponowalby Panu jako indywidualnemu klientowi.
                    Udaje nam sie osiagnac takie korzysci dla klienta dzieki indywidualnemu doborowi
                    programu kredytowego i intensywnym negocjacjom z bankami. Chcialbym dodatkowo
                    nadmienic ze zarowno analiza jak i doradztwo są bezplatne i niezobowiazujące.
                    Zapraszam do wspolpracy!
                    Pozdrawiam
                    Bartosz G. (bunio_87@o2.pl)
                    OVB
                    • arfer Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 23.04.07, 19:29
                      Oczywiście. I gwiazdkę z nieba. Najlepsi z najlepszych z najlepszych - "Man in
                      black" się przypomina..

Widzę, że nic poza spamem dalej nie potrafisz napisać.

A jeśli chodzi o kredyt - faktycznie, zdecydowanie lepszych warunków w PLN nie
                      dosatniecie. W CHF jeszcze Dombank przy takim wkładzie własnym jest w stanie
                      zaoferować marżę o połowę niższą (ale jest to jedna z niewielu zalet tego banku).

Jeśli pozostałe warunki są OK, możecie kredytować w Mille.

• nati-2001 Re: kredyt hipoteczny w Milenium i konto 24.04.07, 10:23
                        Dzięki za wszelkie informacje.
                        Mam nadzieję, że wszystkie inne warunki są ok. - kompletuję już dokumenty.
                        Mam tylko obawy ogólne co do banku - stare przyzwyczajenia do banków o dłuższej
                        działalności na rynku jak PKOBP; BZWBK; PEKAO SA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka