Dodaj do ulubionych

wkład własny

03.05.07, 20:21
czy opłaca się wziąśc kredyt bez wkąłdu własnego ??? bo wydaje mi sie ze bank
sobie naliczy wtedy wyzsze oprocentowanie i trzeba bedzie jeszzce zaplacic za
to dodatkowo bankowi
Obserwuj wątek
    • mpatrys Re: wkład własny 05.05.07, 13:14
      Witam,
      proszę o kontakt w celu przygotowania oferty.
      Patryk Mazurkiewicz
      603538 750
      Pozdrawiam
    • wieslaw.tomczyk Re: wkład własny 07.05.07, 15:55
      talazar napisał:

> czy opłaca się wziąśc kredyt bez wkąłdu własnego ??? bo wydaje mi sie ze bank
      > sobie naliczy wtedy wyzsze oprocentowanie i trzeba bedzie jeszzce zaplacic za
      > to dodatkowo bankowi

wszystko zależy od tego jaki masz wkład własny. Jeżeli jest niewielki t olepiej zostaw go sobie na opłaty i inne wydatki które napewno Cię zaskoczą, a kredyt hipoteczny jest najtańszą formą pozyskania pieniądza. Lepiej teraz pomyśleć o ewentualnych pieniądzach na wykończenie niż później wspomagać się drogim kredytem konsumpcyjnym.
      Większość moich klientów, nawet jak ma duży wkład własny to i tak bieże krdyt na 100% a swoje środki inwestuje. Mają pieniądze na czarną godzinę w razie czego a w przyszłości niezły kapitał.
    • balbec Re: wkład własny 08.05.07, 08:43
      Jeśli masz wkład własny powyżej 20% wartości nieruchomości, to warto wziąć
      kredyt z wkładem własnym (najwyżej na 80% wartości nieruchomości). Po pierwsze
      oprocentowanie będzie niższe, po drugie, unikniesz dodatkowego ubezpieczenia od
      niskiego wkładu własnego.
      • arfer Re: wkład własny 09.05.07, 00:37
        Nie zawsze oprocentowanie będzie niższe. Unikasz niektórych kosztów, ale
        pozbawiasz się także rezerwy finansowej. Korzystniej te pierniądze zaiwnestować,
        nawet kosztem zwiększenia raty czy wydłużenia okresu spłaty kredytu.
        • kaka73 Re: wkład własny 09.05.07, 10:30
          Ja brałam w Fortisie na 100% LTV i nie płaciłam tego ubezpieczenia.
          • arfer Re: wkład własny 09.05.07, 11:23
            Bo zapewne zaciągałeś kredyt w ratach malejących.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka