talazar 03.05.07, 20:21 czy opłaca się wziąśc kredyt bez wkąłdu własnego ??? bo wydaje mi sie ze bank sobie naliczy wtedy wyzsze oprocentowanie i trzeba bedzie jeszzce zaplacic za to dodatkowo bankowi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpatrys Re: wkład własny 05.05.07, 13:14 Witam, proszę o kontakt w celu przygotowania oferty. Patryk Mazurkiewicz 603538 750 Pozdrawiam Odpowiedz Link
wieslaw.tomczyk Re: wkład własny 07.05.07, 15:55 talazar napisał: > czy opłaca się wziąśc kredyt bez wkąłdu własnego ??? bo wydaje mi sie ze bank > sobie naliczy wtedy wyzsze oprocentowanie i trzeba bedzie jeszzce zaplacic za > to dodatkowo bankowi wszystko zależy od tego jaki masz wkład własny. Jeżeli jest niewielki t olepiej zostaw go sobie na opłaty i inne wydatki które napewno Cię zaskoczą, a kredyt hipoteczny jest najtańszą formą pozyskania pieniądza. Lepiej teraz pomyśleć o ewentualnych pieniądzach na wykończenie niż później wspomagać się drogim kredytem konsumpcyjnym. Większość moich klientów, nawet jak ma duży wkład własny to i tak bieże krdyt na 100% a swoje środki inwestuje. Mają pieniądze na czarną godzinę w razie czego a w przyszłości niezły kapitał. Odpowiedz Link
balbec Re: wkład własny 08.05.07, 08:43 Jeśli masz wkład własny powyżej 20% wartości nieruchomości, to warto wziąć kredyt z wkładem własnym (najwyżej na 80% wartości nieruchomości). Po pierwsze oprocentowanie będzie niższe, po drugie, unikniesz dodatkowego ubezpieczenia od niskiego wkładu własnego. Odpowiedz Link
arfer Re: wkład własny 09.05.07, 00:37 Nie zawsze oprocentowanie będzie niższe. Unikasz niektórych kosztów, ale pozbawiasz się także rezerwy finansowej. Korzystniej te pierniądze zaiwnestować, nawet kosztem zwiększenia raty czy wydłużenia okresu spłaty kredytu. Odpowiedz Link
kaka73 Re: wkład własny 09.05.07, 10:30 Ja brałam w Fortisie na 100% LTV i nie płaciłam tego ubezpieczenia. Odpowiedz Link
arfer Re: wkład własny 09.05.07, 11:23 Bo zapewne zaciągałeś kredyt w ratach malejących. Odpowiedz Link