magmar101 18.04.08, 10:45 Witam, Odbieram mieszkanie końcem października 2008r i dopiero wtedy muszę wziąć kredyt. Jakie są prognozy na kredyty hipoteczne? Jest szansa,że za pół roku kredyty będą korzystniejsze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
directre Re: Kredyt za pół roku 18.04.08, 14:48 Wg mnie jest. Akurat za pół roku na rynek wchodzi nowy gracz, który ma ponoć wstrząsnąć polskim rynkim - Alior Bank Kart nie odkrył jeszcze Allianz, ze swoim "projektem hipotecznym". To 2 pewniki. Trzeci jest taki, że aby przyciągnąć klientów i wejść z hukiem, nie mogą zaproponować czegoś, co jest teraz na rynku, więc logicznie myśląć zaproponują coś lepszego, a potem tylko czekać co zrobią "starzy wyjadacza". Ja mam nadzieję na rewolucję porównywalną z tą, jaką zapoczątkowało wejście na rynek Heyah. Wszystkim, by to wyszło na zdrowie (a na pewno kredytobiorcom). Odpowiedz Link
arfer Re: Kredyt za pół roku 21.04.08, 17:40 Obawiam się tylko tego, co było w przypadku Polbanku. Na rynku brakuje i sensownych doradców, i analityków. Bank nie będzie miał sprawdzonych w boju procedur. A więc - jak zwykle - przetestuje je na żywym organiźmie. Ale warunków cenowych jestem ciekaw. Odpowiedz Link