Dodaj do ulubionych

Pożyczka hipoteczna

20.04.08, 16:29
Mam kartę na 12 tys. limitu, z czego wykorzystałam w lutym 100% limitu. Potem
spłacałam ją do zera. Ponadto zaciągnęłam pożyczkę w wysokości 20 000. Płacę
kredyt mieszkaniowy w wysokości 540 zł. Chciałabym tę pożyczkę w wysokości 20
000 spłacić pożyczką hipoteczną. Limit kredytowy na 12 tys. w tym m-cu
zamykam. Będę wnioskować o pożyczkę hipoteczną w lipcu czyli 3 m-ce od
zamknięcia karty kredytowej.
Dochód z umowy na czas nieokreślony w międzynarodowej korporacji, 5 000
brutto, 1 osoba. Dochód z nadgodzinami to 7500 brutto przez ostatnie pół roku.
Wartość mieszkania 4 km od Warszawy, rok budowy 2007, 44m2 - 270-280 tys.
Wartość kredytu hipotecznego, który jest zabezpieczony na hipotece tego lokalu
to 119 tys. pln, natomiast w umowie mam, że hipoteka kaucyjna to 210 000.
Czy mogę dostać np 50 000 pożyczki hipotecznej przy powyższych założeniach?
Oczywiście nie figuruję w bik-u z opóźnieniami. Jesli chodzi o majątek to
jestem współwłaścielką w 1/2 gruntu rolnego w Warszawie, mój udział to ok. 1
mln, ale to chyba nie będzie brane pod uwagę?
Obserwuj wątek
    • ziut19 Re: Pożyczka hipoteczna 20.04.08, 19:36
      Po pierwsze nie musisz czekac 3 miesiecy od zamkniecia limitu karty
      kredytowej, by nie liczyc jej do zdolnosci kredytowej. Mozesz to
      zrobic nastepnego dnia po zamknieciu karty.
      Po drugie i najwazniejsze: jestem bardzo sceptyczny czy dostaniesz
      pozyczke hipoteczna na nieruchomosc na ktorej jest juz kredyt. Tak
      wlasciwie to ograniczasz sie tylko do tego banku w ktorym jestes juz
      zadluzona. Praktycznie zaden bank (no, prawie) nie zabezpieczy sie
      na nieruchomosci z hipoteka. Ciekawe czy obecna pozyczka tez jest na
      tej samej nieruchomosci. W jakim banku ja dostalas?
      Po trzecie wracajac do sedna: wartosc nieruchomosci to plus minus
      270.000- wartosc kredytu, ktora zostala do splacenia. I jakis
      procent tej kwoty mozesz uzyskac. Ale tak jak mowie ograniczasz sie
      wlasciwie tylko do jednego banku. A nie wiadomo czy oni zaproponuja
      Ci takie rozwiazanie.
      Napisz moze jaki to bank. Bedzie prosciej.
      • lynnl Re: Pożyczka hipoteczna 20.04.08, 21:43
        Dzięki za odp.
        1. Obecne 20 tys. jest niezabezpieczone na hipotece. Dostałam ofertę szybkiej
        pożyczki, bo jestem klientem, który ma duże wpływy na konto co miesiąc -
        buduję dom w ciągu roku chyba ze 150 tys, wpłynęło na konto.
        2. Jestem w banku millennium.
        3. Rzeczywiście nikt nie lubi być drugi jako wierzyciel hipoteczny, a zatem
        pozostaje mi chyba tylko wyprowadzenie kredytu z millennium - refinansowanie w
        innym obecnego kredytu ok. 119 k pln na mieszkanie + dobranie sobie gotówki na
        spłatę pożyczki 20 tys. i jeszcze jakaś dodatkowa kwota? To chyab jedyne
        sensowne rozwiązanie?
        • ziut19 Re: Pożyczka hipoteczna 20.04.08, 22:16
          W Millennium jest laczenie celow, wiec mozesz zapytac o oferte.
          Chociaz akurat z zalozenia kazde podwyzszenie w tym banku jest
          gorsze od pierwszego kredytu. Ale pytanie nic nie kosztue, a cala
          procedura z pewnoscia wiazalaby sie z najmniejszymi kosztami dla
          Ciebie.
          Tak, jak napisalem: 170.000 bez zadnego problemu, a mysle, ze nawet
          wiecej. Z tym ze to wiecej to juz niekoniecznie na calkiem
          korzystnych zasadach.
          Chyba, ze Nykredit. Po kosztach kredytu kwota do 80% wartosci
          nieruchomosci. Jeden minus (?) tylko PLN lub Euro.
          • arfer Re: Pożyczka hipoteczna 21.04.08, 18:01
            Albo refinansowanie do Nordei i dobranie środków wolnych do 25 %
            wartości nieruchomości. Albo do 30 % w ING (ale tylko PLN).
        • adagol Re: Pożyczka hipoteczna 21.04.08, 21:39
          Też mam kredyt w Millennium i chce wziąc na te nieruchomosc pozyczke
          hipoteczną. Tyle, ze pożyczka jest na 6,4% (marża az 3,5% w CHF).
          walczę z Millenium o obniżenie marzy starego kredytu.Ale są banki ,
          które refinannsują kredyt i pożyczke dają na marżę kredytu, czyli
          wszystko ok. 1% marży.
          Zapytaj w Eurobanku, GEmoney itd i wylicz w Excelu co ci sie opłaca.
          Mi wychodzi, ze nawet licząc przewalutowanie przy refinansowaniu
          opłaca mi się refinansowanie w Eurobanku lub GEmoney. Kredyt i
          pozyczka musza byc w jednym banku, ale nie musi to byc to cholerne
          millennium. Oni wolą dac nowe kredyty, na starych klientach ich im
          nie zależy.
        • vicotria Re: Pożyczka hipoteczna 19.09.13, 21:13
          Pożyczka hipoteczna, to dość ryzykowne posunięcie, ale zdaję sobie sprawę, że wielu ludzi jej potrzebuje.
          Musicie wiedzieć, że aby dostać taką pożyczkę, to jednym z czynników jest wycena nieruchomości która jest dość droga w zależności od banku.
        • all Re: Pożyczka hipoteczna 29.04.14, 00:02
          Współczuję wyboru banku Millenium. Ja u nich miałem kredyt i wspominam to fatalnie. Przez kilka miesięcy nie mogłem zakończyć spłaty kredytu, bo nie mogli ustalić ile jeszcze pozostało do spłaty. A tak naprawdę doili mnie przez kolejne miesiące pobierając prowizję za podwyższone ryzyko, mimo spłacenia całego kredytu. Odradzam wszystkim, a jeśli już to dobrze czytajcie umowę i wszelkie wyszczególnione w niej dokumenty. Zresztą to nic wam nie da, bo jak np. napiszą Wam, że "tak system komputerowy przyjmuje i nic nie mogą zrobić", to jesteście w czarnej d!@# smile
    • 2qp Re: Pożyczka hipoteczna 01.03.14, 17:56
      Czy ktoś chwilówki to coś należy zrozumieć , zanim zdecydujesz się na jedną lub nie . Jestwiele do rozważenia , kiedy myślisz o uzyskanie wypłaty pożyczki . Dlatego będziesz chciał poszerzyć swoją wiedzę na ten temat . Przeczytaj ten artykuł , aby dowiedzieć się więcej .
      Po prostu nie ma Poprawa . - Czy ktoś Doing Szybki kredyt Na żądanie Internetu . -Godzina zatwierdzenia . - Zatrzymaj się teraz .
      Zastanów się, ile pieniędzy potrzeba . Kuszące jest uzyskać kredyt na wiele więcej , niż trzeba , alewięcej pieniędzy można poprosić ,wyższe stopy procentowe będą . Nie tylko , że , ale niektóre firmy mogą tylko usunąć cię do pewnej kwoty . Weź najniższą kwotę , czego potrzebujesz.
      Badania różnych firm wypłaty chwilówki online przed osiedleniem się na jednym . Istnieje wiele różnych firm tam . Niektóre z nich mogą naliczać poważne składek oraz opłat w porównaniu do innych rozwiązań . W rzeczywistości , niektóre z nich mogą mieć specjalne krótkoterminowe , które naprawdę coś zmienić w całości kosztów . Czy Twoje staranności i upewnij się, że otrzymujesz najlepszą możliwą ofertę .
      Jednym z kluczowych wskazówka dla każdego, kto chce wziąć pożyczkę chwilówka nie przyjąć pierwszą ofertę można dostać . Wypłaty zaliczki nie są wszystkie takie same i podczas gdy oni mają zwykle straszne stopy procentowe , są pewne, że są lepsze od innych . Zobacz , jakie rodzaje ofert można uzyskać , a następnie wybrać najlepszy .
      Ważne jest, że są świadomi rozległe opłat związanych z wypłaty pożyczki . Na przykład ,pożyczkodawca może pobierać opłaty za chwilówka online . Ta jest równa 400 % rocznego zainteresowania. Opłaty zwiększyć , jeśli nie zapłacić pożyczkodawcy z powrotem następnym razem są wypłacane.
      Jeśli masz płacić kredytu , upewnij się, że zrobić to na czas. Wiele firm pozwoli Ci mieć dodatkowy dzień lub dwa , aby zapłacić , jeśli jest to potrzebne. Wystarczy pamiętać , że będzie w końcu z powodu bardziej , gdy uzyskanie przedłużenia .
      Napisz, z powodu swoich płatności daty . Po uzyskaniu wypłaty pożyczki , trzeba będzie go spłacać , a przynajmniej kredyt online płatności. Nawet jeśli zapomnisz , gdytermin płatności jest firma spróbuje wycofanie kwoty z konta bankowego . Zapisywanie daty pomoże zapamiętać , dzięki czemu nie ma problemów z banku .
      Czytaj całość drobnym drukiem na cokolwiek przeczytać , podpisać , albo może podpisać na pożyczkodawcy wypłaty . Pytać o wszystko, czego nie rozumieją . Ocenić zaufanie odpowiedzi udzielonych przez pracowników . Niektórzy po prostu przejść przez ruchy cały dzień , i zostali przeszkoleni przez ktoś robi to samo . Mogą nie wiedzieć, wszystkow porządku wydrukować samodzielnie. Nigdy nie wahaj się zadzwonić do obsługi klienta numer bezpłatny numer , z wnętrza sklepu, aby połączyć się z kimś, z odpowiedziami.
      Jeśli ubiegasz się o wypłaty pożyczki online upewnij się, że masz zadzwonić i porozmawiać z agentem przed wejściem żadnych informacji na stronie . Wiele oszuści udają agencje wypłaty pożyczki , aby uzyskać pieniądze , więc chcesz , aby upewnić się , że można dotrzeć do rzeczywistej osoby .
      Jak myślisz o zabranie wypłaty pożyczki , być pewien, masz pieniądze , aby je spłacić w ciągu najbliższych trzech tygodni. Jeśli nie będzie mieć wystarczających środków na pokrycie swoich potrzeb , gdy pożyczka jest robić , myśleć o innych alternatyw . Może się okazać, innych kredytodawców , że może zaoferować niższe oprocentowanie i dłuższy czas na spłatę kredytu.
      Krótki termin będzie musiał poprawić ? . - Oferujemy Income $ 1000. : Czy ktoś Doing Szybki zwrot 2014 - Zabierz swoje pieniądze. - Szeroki .
      Jak widać , zaliczki pieniężne nie są czymś zapomnieć . Dzielić się wiedzą nauczyłeś się z innymi ludźmi . Mogą także , zrozumieć, co jest związane z coraz Każdy robi Szybki zwrot 2014 . Wystarczy upewnić się , że jak sobie decyzje , odbierasz wszystko jesteś zagubiony . Coś ten artykuł powinien pomogły zrobić . Opłaty, które są związane z wypłaty pożyczek pieniężnych obejmują wiele rodzajów opłat . Będziesz musiał nauczyć się kwotę odsetek , kar i opłat , jeżeli nie są opłaty aplikacji i przetwarzania . Opłaty te będą różne w zależności od kredytodawców , więc należy patrzeć w różnych kredytodawców przed podpisaniem jakichkolwiek umów .
      Przeczytać drobnym drukiem w każdej wypłaty pożyczki bierzesz pod uwagę . Jak można sobie wyobrazić , to wiele drapieżników tam w wodzie , wszyscy chcą cię okraść niewidomego . Robią swoje pieniądze poprzez udzielanie pożyczek dla biednych kredytobiorców , które mają małe szanse na spłatę w terminie. Większość czasu , można zauważyć, że dla każdej gwarancji lub obiecują firmy te sprawiają , zawsze , który pozwala im bez przerwy .
      Badania opłat przed podpisaniem umowy wypłaty pożyczki . Jako przykład , można uzyskać kredyt na dwieście dolarów i nie maopłaty pożyczkodawcy także przypisane do trzydziestu dolarów. Ta jest równa rocznego zainteresowania. Jeśli nie możesz zapłacić kredytu z następnej wynagrodzenia , opłaty pójść jeszcze wyżej .
      Chroń swoje dane osobowe , jeśli masz zamiar skorzystać z usługi wypłaty pożyczki . Przy ubieganiu się o pożyczki , trzeba dać z prywatną informacji chwilówki . Niektóre firmy mają się do oszustwa Ciebie i sprzedawać swoje prywatne informacje do innych. O to, że masz do czynienia z godnym zaufania partnerem .
      Zrozumieć prawo. Wyobraź sobie, wziąć pożyczkę wypłaty do wypłaty z powrotem przez następny okres wynagrodzenia . Jeśli nie płacić pożyczki z powrotem na czas,pożyczkodawca może użyć , aby sprawdzić się jako zabezpieczenia , czy masz pieniądze na koncie , czy też nie . Poza swoimi odbił opłat kontrolnych , są państwa, w chwilówki online mogą ubiegać trzy razy kwoty oryginalnego czeku .
      Może być dozwolone , aby uzyskać więcej pieniędzy, niż potrzebujesz , gdy jesteś uzyskaniem kredytu , ale to nie jest mądry, aby to zrobić . Kredytodawcy chcą Państwo podjąć z dużą pożyczkę więc uzyskać większe zainteresowanie . Dlatego należy pożyczyć tylko ilość pieniędzy , które koniecznie musisz . Nie pożyczać więcej !
      Pomyśl dwa razy, zanim refinansowania wypłaty chwilówka. To nie jest rzadkością w przypadku klientów , aby był kuszony zrobić to spróbować kupić więcej czasu i znaleźć się w sposób powtarzalny cykl nie może złamać . Ponadto, stopy procentowe są zazwyczaj wysokie, a to może prowadzić do dużego długu bardzo szybko . Może się okazać, że większy sens finansowy w celu zabezpieczenia kredytu bankowego skromne , by spłacić swoje długi wypłaty pożyczki zamiast ich refinansowania .
      Skorzystaj tak mało , tak szybko okazję. - Po prostu nie Faks Łatwa kontrola kredytowa potrzebna . Natychmiastowe Kredyt podatkowy 2014 - 99 % akceptacji . - Speedy Zastosuj teraz .
      Gdy potrzebujesz pieniędzy , może nie wiedzieć , gdzie się zwrócić . To jest problem , że każdy ma . Na szczęście , zaliczki pieniężne Natychmiastowe pożyczki podatkowa 2014 oferta szansę płacić rachunki , jeśli nie masz pieniędzy . Wystarczy skorzystać z porady zawarte tutaj i badań starannie . Będzie można dostać się z powrotem na nogi szybko . www.chwilowki-kredyt.com
    • monika1523 Re: Pożyczka hipoteczna 26.04.14, 19:53
      Myślę że to pytanie należy zadać doradcy finansowemu . Od ręki obliczy zdolność kredytową oraz przedstawi kilka ofert . Po takiej rozmowie łatwiej podjąć właściwą decyzje. Słyszałam że open finance dysponuje ofertami z ponad 20 banków . Sporo ofert do porównania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka