chcekredyt 09.07.08, 09:27 Ile dni roboczych trwa w PRAKTYCE wypłata środków z Polbanku po podpisaniu umowy? (wszystkie warunki spełnione) (w teorii 7 dni roboczych) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arfer Re: wypłata kredytu 09.07.08, 10:15 Problem jest taki, że nie da się odpowiedzieć na to pytanie wprost. Co do spełnienia warunków - Ty tak sądzisz, czy bank potwierdził, że uznał warunki za spełnione i dokumentacja jest kompletna ? To róznica Odpowiedz Link
directre Re: wypłata kredytu 09.07.08, 12:28 w każdym banku z rezerwą trzeba podchodzić do takich zapewnień. "Awaria" może być na wielu odcinkach począwszy na kliencie, poprzez doradcę, analityka, a nawet kuriera itp. By spać spokojnie są 2 rozwiązania - silne środki nasenne lub wnioski w więcej niż jednym banku Odpowiedz Link
arfer Re: wypłata kredytu 09.07.08, 13:03 piszesz : > lub w > nioski w więcej niż jednym banku Akurat na etapie wypłaty, gdy kluczowe warunki zostały zapewne spełnione i przesłane do banku, w sądzie złożone wnioski o wpis hipoteki, jest już za późno. Owszem, można przerobić korowód z odstąpieniem od umowy i realizacją tejże w innym banku, ale to po pierwsze mocno problematyczne, po drugie - to droga przez mękę. I mimo wszystko - jeśli warunki są do spełnienia, warto poczekać.. Odpowiedz Link
directre Re: wypłata kredytu 10.07.08, 22:20 tak piszę i podtrzymuję, jednocześnie jak się wczytasz to zauważysz że nigdzie nie napisałem, żeby składać wnioski tak późno, miałem na myśli oczywistą oczywistość, że lepiej na początku złożyć więcej niż 1 wniosek i z tego co wiem nie jestem jedyną osobą, która uważa to za lepsze rozwiązanie niż składanie w 1 i liczenie że wszystko pójdzie terminowo. Odpowiedz Link
rafik102 Re: wypłata kredytu 10.07.08, 21:48 fakt- wnioski można złożyc do kiku banków, ale umowe podpid\sujesz z jednyn i na pieniadze czekasz z jednego ( bo tego dotyczyło pytanie). Osobiscie bylem swiadkiem w placówce Polbanku jak do pracownika dzwonił wsciekly klient czekając drugi tydzien na kase ( mialo byc 5- 7 dni) ja składałem tez do dwóch banków żeby sie zabezpieczyc przed brakiem decyzji lub przy dwóch decyzjach pozytywnych miec z czego wybrac korzystniejsza oferte. Odpowiedz Link
hammersmith do kilku banków? 10.07.08, 23:45 No ale przecież każdy z tych banków bierze jakąś prowizję, więc kilka prowizji podraża Ci kredyt! Czy się mylę? Odpowiedz Link
directre Re: do kilku banków? 11.07.08, 10:13 na szczęście się mylisz Nie ma już chyba banku, który bierze prowizję za złożenie wniosku. Są natomiast takie, które nie biorą prowizji nawet za przyznanie kredytu, jego uruchomienie. Odpowiedz Link