Dodaj do ulubionych

wypłata kredytu

09.07.08, 09:27
Ile dni roboczych trwa w PRAKTYCE wypłata środków z Polbanku po
podpisaniu umowy? (wszystkie warunki spełnione) (w teorii 7 dni
roboczych)
Obserwuj wątek
    • arfer Re: wypłata kredytu 09.07.08, 10:15
      Problem jest taki, że nie da się odpowiedzieć na to pytanie wprost.

Co do spełnienia warunków - Ty tak sądzisz, czy bank potwierdził, że uznał warunki za spełnione i dokumentacja jest kompletna ? To róznica wink
    • directre Re: wypłata kredytu 09.07.08, 12:28
      w każdym banku z rezerwą trzeba podchodzić do takich zapewnień. "Awaria" może być na wielu odcinkach począwszy na kliencie, poprzez doradcę, analityka, a nawet kuriera itp. By spać spokojnie są 2 rozwiązania - silne środki nasenne lub wnioski w więcej niż jednym bankusmile
      • arfer Re: wypłata kredytu 09.07.08, 13:03
        piszesz :

> lub w
        > nioski w więcej niż jednym bankusmile

Akurat na etapie wypłaty, gdy kluczowe warunki zostały zapewne spełnione i przesłane do banku, w sądzie złożone wnioski o wpis hipoteki, jest już za późno.

Owszem, można przerobić korowód z odstąpieniem od umowy i realizacją tejże w innym banku, ale to po pierwsze mocno problematyczne, po drugie - to droga przez mękę. I mimo wszystko - jeśli warunki są do spełnienia, warto poczekać..
        • directre Re: wypłata kredytu 10.07.08, 22:20
          tak piszę i podtrzymuję, jednocześnie jak się wczytasz to zauważysz że nigdzie nie napisałem, żeby składać wnioski tak późno, miałem na myśli oczywistą oczywistość, że lepiej na początku złożyć więcej niż 1 wniosek i z tego co wiem nie jestem jedyną osobą, która uważa to za lepsze rozwiązanie niż składanie w 1 i liczenie że wszystko pójdzie terminowo.
      • rafik102 Re: wypłata kredytu 10.07.08, 21:48
        fakt- wnioski można złożyc do kiku banków, ale umowe podpid\sujesz z
        jednyn i na pieniadze czekasz z jednego ( bo tego dotyczyło
        pytanie).
        Osobiscie bylem swiadkiem w placówce Polbanku jak do pracownika
        dzwonił wsciekly klient czekając drugi tydzien na kase ( mialo byc 5-
        7 dni)

ja składałem tez do dwóch banków żeby sie zabezpieczyc przed brakiem
        decyzji lub przy dwóch decyzjach pozytywnych miec z czego wybrac
        korzystniejsza oferte.
      • hammersmith do kilku banków? 10.07.08, 23:45
        No ale przecież każdy z tych banków bierze jakąś prowizję, więc kilka prowizji
        podraża Ci kredyt! Czy się mylę?
        • directre Re: do kilku banków? 11.07.08, 10:13
          na szczęście się myliszsmile Nie ma już chyba banku, który bierze prowizję za złożenie wniosku. Są natomiast takie, które nie biorą prowizji nawet za przyznanie kredytu, jego uruchomienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka