Gość: gość IP: 85.25.84.* 18.06.13, 00:10 Ja zacznę :) 1. Wróżki feministki - każdy facet jest ble, fuj. Każdy facet to przyczyna całego zła na świecie, każdy zdradza, ma tabun kochanek. Czekam na Wasze propozycje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gościówa Re: Typy wróżek IP: *.euro-net.pl 18.06.13, 00:16 2. Wrozka "jestemwszedzie" - kosmica, viversum, wizytauwrozki, parasfera, wrozbyonline i inne! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo to ja Re: Typy wróżek IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 00:28 Wróżka czarnowidzka "nie powiedzie się pani na żadnym polu, partner panią zostawi, w pracy redukcja etatu, proszę uważać na pożary w domu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziejka Re: Typy wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 00:39 Wrózka; wiem wszystko. „Jest tak, jak mówię, nie może być inaczej!" I druga strona: to tylko karty, pokazują rzeczy w tym momencie. Jutro wszystko może się zmienić (moja odp w duchu: to po kiego sobie je stawiać?!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Typy wróżek IP: *.euro-net.pl 18.06.13, 00:42 Czarnowidzki są najgorsze :D gorsze niż feministki. I kolejna - Wrózka "umiemwszystko i wrozezewszystkiego" - tarot, runy, anielskie, cygańskie, i-ching, fusy, zdjęcia, wahadło, rytuały, oczyszczania, klątwy, uroki, gotowanie, pranie, prasowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Typy wróżek IP: *.euro-net.pl 18.06.13, 00:48 I jeszcze - Wróżka "nakreśl mi sytuację", bo mimo ze jestem taką świetną wróżką to nie umiem wyczytać jej z kart! :) I co do feministek jeszcze - Wróżka "to nie ten, to będzie następny" - ten partner zdradza, kłamie, nic nie warty! Ale ten następny to będzie miłość życia :) Odpowiedz Link Zgłoś
tarocistka-numerolog Re: Typy wróżek 18.06.13, 07:31 Od wielu lat wróżę, więc odpowiem:), oczywiście w swoim imieniu:). 1. Wróżki feministki - każdy facet jest ble, fuj. Każdy facet to przyczyna całe go zła na świecie, każdy zdradza, ma tabun kochanek. Jestem za zasadą, że wróżeniem powinny zajmować się osoby z pewnym bagażem doświadczeń życiowych, aby mogły wykazywać się empatią, w myśl przysłowia -syty głodnego nie zrozumie. Jakiej sensownej rady życiowej może udzielić trzydziestoletni chłopiec o odmiennej orientacji seksualnej (tu mam na myśli wróżbitę Macieja), kobiecie zdradzonej, porzuconej czy wykorzystanej? Moim zdaniem żadnej. Nie należy jednak mylić bagażu doświadczeń z umiejętnością radzenia sobie z tymi doświadczeniami. I tu się zgodzę , że faktycznie wróżki, które miały negatywne doświadczenia a jednocześnie nie poradziły sobie z nimi dokonują klasycznej projekcji. Nie nazwałabym ich feministkami, raczej kobietami nieszczęśliwymi, które powinny powrócić do wykonywanego zajęcia po uświadomieniu sobie i przepracowaniu własnych problemów. W innym przypadku nierozważnymi słowami można uczynić wielką krzywdę. 2. Wrozka "jestemwszedzie" - kosmica, viversum, wizytauwrozki, parasfera, wrozbyonline i inne! ;) W czasach "globalnej wioski" faktycznie jest ułatwiona ta "wszechobecność". W ten sposób osoby bez żadnych zdolności prekognicyjnych mają łatwy dostęp do osób korzystających z tego typu usług. Wtedy wystarczy chwytliwy opis, parę własnoręcznie wystawionych opinii i w drogę. Nie możemy jednak generalizować, obecność na portalu, czy w telewizji nie wyklucza, że może być to świetna wróżka "gabinetowa" z bardzo wysoką sprawdzalnością. 3.Wróżka czarnowidzka "nie powiedzie się pani na żadnym polu, partner panią zostawi, w pracy redukcja etatu, proszę uważać na pożary w domu" w ten sposób wróżą osoby bez tak zwanego "daru". Mechanizm jest prosty. W życiu przywiązujemy większa wagę do zdarzeń negatywnych i jeśli stu osobom z "automatu" wróżka powie - będzie Pani miała stłuczkę samochodem a w tej grupie faktycznie ta stłuczka się zdarzy, klientka momentalnie pobiegnie wieszczyć na jaką fenomenalną wróżkę trafiła. Nie wie tylko o jednym, Ten sam tekst jest serwowany każdemu:). 4.Wrózka "umiemwszystko i wrozezewszystkiego" - tarot, runy, anielskie, cygańskie, i-ching, fusy, zdjęcia, wahadło, rytuały, oczyszczania, klątwy, uroki, gotowanie, pranie, prasowanie :) Zgadzam się całkowicie. Nie wierzę z założenia osobom, które działają na zasadzie "buty wiąże, usuwam ciąże". Dla mnie jest to działanie - macam rynek, a nuż coś się sprzeda. Ci co się znają na wszystkim w rzeczywistości nie znają się na niczym. Świadczy to też (jak dla mnie) o braku zaufania do podstawowego narzędzia którym się taka "multiinstrumentalistka" posługuje. Dwa, trzy dobrze opanowane narzędzia całkowicie wystarczą do wystawienia prognozy na przyszłość. 5.Wróżka "nakreśl mi sytuację", bo mimo ze jestem taką świetną wróżką to nie umiem wyczytać jej z kart! :) Gadanie o wszystkim jest gadaniem o niczym. Dlatego jestem za zasadą pytania o konkretne zagadnienie ale nie za opowiadaniem życiorysu:). Jeśli wróżka nie potrafi "sama z siebie" nakreślić sytuacji obecnej lub przywołać najważniejszych wydarzeń z przeszłości to faktycznie nie warto. Jednak na miłość boską nie można oczekiwać podania drugiego imienia pradziadka ze strony matki. 6.Wrózka; wiem wszystko. „Jest tak, jak mówię, nie może być inaczej!" I druga strona: to tylko karty, pokazują rzeczy w tym momencie. Jutro wszystko może się zmienić (moja odp w duchu: to po kiego sobie je stawiać?!) I tak i nie:). Czasem faktycznie zdarzenie jest nieuchronne i jest bardzo jasny przekaz ze strony kart, będzie i już. Wszystko się może zmienić jest tylko w przypadku gdy za pomocą kart sprawdzamy jakie skutki niesie za sobą określony wybór (a wybory mogą być różne) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Typy wróżek IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.13, 08:35 Nie zgadzam się z tym, że dobra wróżka powinna mieć bagaż doświadczeń życiowych zwłaszcza jeśli nie wyciąga lekcji ze swoich błędów i ponownie je popełnia... Pewna doświadczona wróżka powiedziała mi, że dobra wróżka albo żyje w szczęśliwym i udanym związku albo jest osobą samotną z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Typy wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 08:54 Kompletna bzdura.Nie ma chyba osoby na tym świecie ktora wybierze zycie w samotności odrzucając miłość.Wróżki zazwyczaj nie mają szczescia w miłości,bo albo zwiazane są z mezczyzną w zwiazku w którym nie ma miłości,albo są samotne,bo nikt je nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
tarocistka-numerolog Re: Typy wróżek 18.06.13, 08:55 I tak dokładnie napisałam, jeśli nie wyciąga wniosków z popełnionych błędów i nadal je popełnia nie powinna wróżyć. Bagaż doświadczeń życiowych to "instrukcja obsługi życia", warto skorzystać z praktycznych rad osoby która doświadczyła czegoś na własnej skórze niż "teoretyka" co był zawsze szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Typy wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 12:15 7.Wróżka "doję krowy do ostatniej kropli mleka"-Trzymam tak długo klienta na linii i nawijam mu makaron na uszy aż rachunek będzie dłuższy od makaronu.W SMS chcesz wiedzieć więcej wyślij następny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amanda Re: Typy wróżek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.13, 08:49 Dzień dobry, podoba mi się wypowiedż Pani tarocistki-numerolog , widać że Pani doskonale zna się na tej dziedzinie życia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościnnie Re: Typy wróżek IP: *.vibiznes.pl 18.06.13, 12:56 Typy, o które się otarłam i się sparzyłam, którym już nie zaufam: 1. wróżka (wróżbita) zarazem jasnowidz: przy czym słowo jasnowidz stosowane jest po to, by przyciągnąć określoną grupę klientów powód? bo to dodaje wiarygodności i się opłaca. 2. wróżka (wróżbita) „to wszystko wina konkurencji” powód? bo jakoś trzeba wytłumaczyć negatywne opinie 3. wróżka (wróżbita) telewizyjna: znana i uznawana za autorytet dzięki temu, że jest znana i ma twarde łokcie. bez dorobku przedtelewizyjnego, sięgnąwszy kilka lat wstecz "autorytet" prowadził np. sklep albo gastronomię i nic nie wskazywało na intelektualno-wróżbiarskie zainteresowania. powód? awans społeczny, kariera po 40. pomysł na życie np. po rozwodzie. co było i nie jest nie pisze się w rejestr 4. wróżka (wróżbita) „prowadzę kursy, szkolenia, warsztaty, piszę blogi, felietony, mam fan page i menagera” powód? bo to dodaje wiarygodności. 5. wróżka rytualistka: „magia i rytuały mogą zmienić twoje życie; cena kilkaset/kilka tysięcy złotych, bo: kosztuje czas, materiały itp. itd.” powód? bo to się sprzedaje. 6. wróżka (wróżbita) pozująca na zapracowaną i urobioną po pachy powód? bo to się opłaca. 7. wróżka (wróżbita) pracujący pod kilkoma pseudo powód? trzeba drobić, żeby zarobić. 8. wróżka (wróżbita) oferujący promocje, konkursy, płatności w ratach. powód? jakoś trzeba zabłysnąć, coś trzeba zrobić żeby zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Typy wróżek IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.06.13, 13:31 wróżka filozofująca - lubi opowiadać przypowieści z morałem, uwielbia być guru wróżka słowotok - mówi tyle, że trudno jej przerwać, zazwyczaj najwięcej o sobie i swoich klientkach wróżka numerologizująca - nie postawi kart dokąd nie podasz jej daty urodzenia, gdy podasz datę to przez większość czasu będzie nawijać o numerologii. Będzie wpierać, że jesteś taka jak opisana przez nią wibracja, tak w twoim życiu było i jest /brr… spróbuj się nie zgodzić…/ wróżka kopiuj/wklej - mailowo smsowa masówka za 5 zł w porywach do 10 zł. wróżka portalówka - portale to nic złego, wszystko jest dla ludzi albo: jestem na kolejnym portalu, by nieść ludziom pomoc i wsparcie wróżka nowoczesna - spieszę się takie są czasy, nie mogą poświęcić pani więcej niż 45 minut. wróżka chamka czepiająca się - dzwonisz na komórkę lub stacjonarny z zapytaniem o spotkanie a już traktuje cię per-noga; a to dzwonisz za wsześnie a to za późno /przykład autentyk: południe 12:30, 16:00/ a to w nieodpowiedniej chwili bo /przykład autentyk: przewijam dziecko, gotuję obiad/ w takich sytuacjach myślę sobie: to pokiego grzyba w ogóle odbierasz!? wróżka telefonu nie przepuści! - odbiera i umawia spotkania w każdej sytuacji: w sklepie, autobusie, toalecie /autentyk: słyszałam echo i spuszczaną wodę/, podczas spotkania przy kliencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Typy wróżek IP: *.euro-net.pl 18.06.13, 13:47 wróżka kopiuj/wklej - mailowo smsowa masówka za 5 zł w porywach do 10 zł. Nie do końca się z tym zgadzam, akurat moja sprawdzona wróżka wróży za 10 zł (od problemu, sfery życia nie od pytania, więc np pytając o pracę mogę zadać i 10 pytań, a cena taka sama) i za każdym razem dostaję bardzo obszerny przekaz, absolutnie nie będący kopią, w 100% dotyczący problemu, z którym się zwracam, a mało tego, w 80-90% sprawdzający się. :) Więc myślę, że nie cena gra tutaj główną rolę, bardziej mnie odstraszają wróżki, które za jedno pytanie biorą po 100 zł. Ale co do tego co napisałaś nasuwa mi się jeszcze jedna wróżka - Wróżka "allegrowiczka" - szczycę się 30 letnim doświadczeniem, ale nikt nigdy o mnie nie słyszał. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Typy wróżek IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.06.13, 14:01 > Nie do końca się z tym zgadzam, akurat moja sprawdzona wróżka wróży za 10 zł (o > d problemu, sfery życia nie od pytania, więc np pytając o pracę mogę zadać i 10 > pytań, a cena taka sama) i za każdym razem dostaję bardzo obszerny przekaz, ab > solutnie nie będący kopią, w 100% dotyczący problemu, z którym się zwracam, a m > ało tego, w 80-90% sprawdzający się. :) Fajnie. Widocznie masz szczęście w tej kwestii. Ja miałam takie doświadczenia: połaszczyłam się na sms za 3 zł z groszami. odpowiedź otrzymałam taką samą, IDENTYCZNĄ, z identycznym błędem ortograficznym i literówką jak kilka miesięcy wcześniej gdy wysłałam sms za 4 zł z gorszami do jakoby innej portalowej wróżki. Natomiast koleżanka połaszczyła się na wróżbę mailową za 10 zł. W odpowiedzi dostała zlepek opisów kart, jakieś frazesy. Fragment wkleiła do wyszukiwarki… Okazało się, że to urywek książki+czyjeś wypowiedzi z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Typy wróżek IP: *.euro-net.pl 18.06.13, 14:04 Może nie szczęście, ale sporo się naszukałam, aż trafiłam na kogoś, kto mi naprawde pomógł. :) Reasumując, uważam ze minimum 70% ogłaszających się wróżek nie ma tak naprawde żadnego daru, a napędzane są jedynie popytem i chęcią zarobku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Typy wróżek IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.06.13, 14:08 Zgadzam się. Powiem więcej… Uważam, że 70% wróżących pchających się na afisz, robiących wokoło siebie szum na forach czy w mediach, nie ma daru ani żadnych zasad. Natomiast ci, którzy mają dar i zasady często są autsajderami. Gość portalu: gościówa napisał(a): > Może nie szczęście, ale sporo się naszukałam, aż trafiłam na kogoś, kto mi napr > awde pomógł. :) Reasumując, uważam ze minimum 70% ogłaszających się wróżek nie > ma tak naprawde żadnego daru, a napędzane są jedynie popytem i chęcią zarobku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Typy wróżek IP: *.euro-net.pl 18.06.13, 14:16 O tak, właśnie ta Pani z której ja korzystam jest outsiderką :) Znaleźć ją można w jednym miejscu, nie ma profilu na fejsbuku, mało o niej opinii na różnych forach (można je dosłownie policzyć na palcach jednej ręki), a przede wszystkim nie uważa się za Boga. Co do powyższego, miałam tez kiedyś styczność z jedną "wróżką", mailowo, która rozpisała się że ho ho, ja zgłosiłam sprzeciw, że to nie do końca tak, a ona nawet nie odpowiedziała słowem, skuliła ogon i uciekła. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Typy wróżek IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.06.13, 14:42 Racja! Kombinatorzy trzymają się razem i żyją w najlepsze. Ręka rękę myje. Ja opinię tobie, ty mnie i będzie dobrze. Polecisz mnie, ja ciebie i jakoś to będzie. Klienci to łykają jak głodne kaczki kawałek suchej bułki. Niby dlaczego ciągle te same twarze zapraszane są na pogadanki do tv, albo wciąż ci sami piszą felietony do gazet. Klika i tyle. Coś niepokojącego stało się ze społeczeństwem! Poklask, wiarę i zaufanie oraz rozgłos wzbudzają ci, co o sobie krzyczą, że są najlepsi. De facto w nich nie ma nic głębokiego! Bycie wróżką to również pewna życiowa postawa, zasady. Osoby skromne i z darem poddawane są na forach prześwietleniom, linczowi, że: czy wiarygodni, że mało opinii, że nie umieją się dostosować, że śmią mieć zasady, że czegoś nie robią lub nie potrafią albo nie chcą w określony sposób pracować. Gość portalu: gościówa napisał(a): > O tak, właśnie ta Pani z której ja korzystam jest outsiderką :) Znaleźć ją możn > a w jednym miejscu, nie ma profilu na fejsbuku, mało o niej opinii na różnych f > orach (można je dosłownie policzyć na palcach jednej ręki), a przede wszystkim > nie uważa się za Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Typy wróżek IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.06.13, 10:49 Od siebie dodam coś jakby łańcuch ewolucyjny, od tego chyba wszystko się zaczyna. Aczkolwiek Wasze spostrzeżenia są również trafne! Ludzie uczciwi>uczciwe wróżki>wróżki lubiące ludzi>wróżki z darem Ludzie nieuczciwi>nieuczciwe wróżki>wróżki nie lubiące ludzi>wróżki wmawiające innym dar>wróżki sobie wmawiające dar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luna Re: Typy wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 14:04 Wróżka "cudotwórca"-karty tarota wskazują blokadę sfery finansów.Zaufaj mi a powiem co zrobić by ją odblokować raz na zawsze.Ślij SZANSA na 72242. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Typy wróżek IP: *.euro-net.pl 18.06.13, 14:06 A i co do wróżek portalówek "jestemwszedzie" to taka ciekawa historia, nie moja, a znajomej, na tych wszystkich portalach wrozbyonline itp, wrozki maja wglad w maile klienta!!! Widza co powiedziala im inna osoba, jesli klient skorzystal z innej w danej sprawie i kolezanka dostala niemalze taką samą odpowiedź od innej osoby. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Typy wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 14:11 Wróżka/jasnowidz-"dobry Anioł" nałożę na Ciebie płaszcz ochronny i wykonam rytuał odcięcia prześlij 100 szt świec.Mogą być dekoracyjne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Typy wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 14:24 Wróżka/wróżbita/jasnowidz-"prześmiewca" jawnie nabija się z zadanego pytania i nieudolności klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Typy wróżek IP: *.euro-net.pl 18.06.13, 13:43 Wróżka "dobra ciocia", przeciwieństwo czarnowidzącej - "Wszystko będzie dobrze, idealnie, Pani były partner Panią kocha, mimo że rozstaliście się 10 lat temu, a on ma już żonę i dwójkę dzieci. Na pewno wróci!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Typy wróżek IP: *.euro-net.pl 18.06.13, 14:19 Wróżka "skończyłam 100 kursów" - różnej maści, w tym kurs jasnowidzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasno-ciemno Re: Typy wróżek 19.06.13, 16:22 Zostań Wróżką ;) Wróżby z Kart Naucz się czarować... Odpowiedz Link Zgłoś