Dodaj do ulubionych

ASCENDENT-co to takiego?

02.09.04, 00:17
Powiedzcie proszę co to jest ascendent, jak go poznać i jaki ma wpływ na charakter. Jeśli ktoś potrafi to "obliczyć"(?) to bardzo proszę- moja data urodzenia- 14 lutego 1984. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • jz2004 Re: ASCENDENT-co to takiego? 02.09.04, 11:46
      W klasycznym ujeciu czlowieka okresla Slonce czyli to jest to czego on pragnie.
      Ksiezyc okresla czego on potrzebuje, a Ascendent jak to osiaga (w jakim stylu).
      Genralnie ludzie z zewnatrz widza Ciebie poprzez Ascendent. Jest to punkt na
      niebosklonie umiejscowiony w zodiaku ktory wschodzi na niebie czyli przeciecie
      punktu ekliptyki z horyzontem. Potrzebujesz dokladnej godziny urodzenia z
      dokladnoscia do powiedzmy kilku minut aby znac Ascendent. Jak ja znajdziesz to
      wtedy znawcy tematu moga sie wypowiadac.

Pozdrowienia,
      • Gość: Makaryna ...no i polozenie geograficzne miejsca urodzenia. IP: *.cm.chello.no 02.09.04, 12:05
      • j.wojak Re: ASCENDENT-co to takiego? 02.09.04, 12:16
        Bardzo podoba mi się ta krótka interpretacja Słońca, Księżyca i Asc. Nigdy się
        z taką nie spotkałem- zapisałem to sobie!

Jacek
        • jz2004 Re: ASCENDENT-co to takiego? 02.09.04, 13:07
          Bardzo ladna interpretacja i w dodatku nie pochodzi ode mnie :) Nie napisalem
          jeszcze koncowki ... oraz to cos w jego wnetrzu, co sprawia, ze albo odnosi
          porazke, albo czuje rozczarowanie, gdy juz zaspokoi swoje pragnienia to Saturn
          (kolega Plutona). Polecam Saturna Liz Greene - ksiazka z najwyzszej polki.

Pozdrowienia,
          • j.wojak Re: ASCENDENT-co to takiego? 03.09.04, 15:45
            Niestety tej książki nie czytałem. Skoro o tym mowa to ze swej strony
            polecam "Astrologiczny przewodnik ku samoświadomości" D. Cunningham. Jedna z
            najlepszych książek na rynku. Opisuje m.in. pozytywne strony trudnych układów i
            zagrożenia związane z dobrymi (kiedy wszystko idzie za dobrze )
            pozdro

Jacek
      • Gość: wiga Re: ASCENDENT- kim jestem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:58
        jeśli Księżyc mam w 23st. Strzelca , ASC w 25st. Strzelca , Słońce w 26st.
        Strzeca i w ID jest jeszcze Jowisz i Saturn w Koziorozcu. Pluton aktualnie
        tranzytuje mój XIID /3st.za Merkurym i 5st.przed Księżycem/. Oj dzieje sie u
        mnie. Proszę o komentarze. Dziękuję. wiga
    • lena.es już mam brakujące wiadomości;) 02.09.04, 14:06
      data ur.14.02.1984/godz. 7:15/położenie geograficzne E 19 09' 00" N 50 16' 27"
      mógłby ktoś miły to poskładać bo dla mnie to czarna magia;)Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
      • jz2004 Re: już mam brakujące wiadomości;) 02.09.04, 16:48
        Wejdz na strone astro.com. Po zarejestrownaiu sie otrzymasz dla Sosnowca -
        miasta w ktorym sie urodzilas barwny horoskop z ktorego mozesz interpretowac.
        Na moim diagramie Twoj ascendent jest w 13 minucie Ryb. Przypominam ze umownie
        kazdy znak zajmuje 30 stopni. Uwazam ze dla astrologow praktykujacych Twoj
        diagram bedzie ciekawy bo to jest tzw. miotelka - ja tez mam miotelke :)
        Ksiezyc jest podkreslony w 5 domu. Z pewnoscia Pantomass jak sie pojawi bedzie
        mogl cos napisac o scislej koniunkcji Mars-Saturn. Jest to w zargonie aspekt
        Hitlera chociaz on mial kwadrature. W kazdym razie jest to ciekawe bo wiekszosc
        planet jest poniezj horyzontu co sugeruje nature introwertyczna :)

Do popisania,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka