Dodaj do ulubionych

jak to jest z ASTROLOGIĄ?

23.09.03, 08:16
Witam!

No właśnie... czytam sobie forum i piszecie, że jakiś znak nie pasuje do
innego, albo taki a nie inny układ planet powoduje, że jestem np.
wybuchowa... itp. Nie znam się na astrologii, ale interesuje mnie ezoteryka w
ogóle... ale do czego zmierzam... otóż chciałam się dowiedzieć, jakie mam
zdolności, jaki zawód byłby dla mnie odpowiedni, w czym spełniłabym się w
życiu i czy mam zdolności wróżbiarskie :-). Na podstawie horoskopu (mojego
kółka) dowiedziałam się, że najabrdziej byłabym zadowolona pracując w
księgowości (błeeeee) albo w czymś pokrewnym. Dowiedziałam się też, że
najważniejsza dla mnie będzie praca i właśnie na polu zawodowym będę szukała
spełnienia, zaspokojenia swoich ambicji. A co do wróżbiarstwa - nie mam
zdolności w tym kierunku, ponieważ brakuje mi intuicji... no ogólnie jestem
osobą przyziemną.
A teraz jak jest: nie cierpię księgowości (ukończyłam liceum ekonomiczne i
studia podyplomowe - rachunkowość przedsiębiorstw) i wiem, że absolutnie nie
nadaję się do tego. Jeśli chodzi o spełnienie w pracy - też mi nie zależy na
tym, żeby piąć się po szczeblach kariery. Jest tyle ciekawszych rzeczy do
robienia w życiu. Pracuję tylko i wyłącznie dlatego, żeby mieć się z czego
utrzymać. No i wróżbiarstwo - moim najwiekszym hobby, jest wróżenie z kart. Z
tego, co wiem to moje wróżby spełniaja się. Poza tym, bardzo często mam
prorocze sny. Często też pomyślę o czymś i za jakiś czas to się spełnia.
No więc jak to jest z astrologią? Mój horoskop zinterpretowało trzech
astrologów i każdy mówił to samo... nic a nic się nie zgadza.

Pozdrawiam,
e-Karola
Obserwuj wątek
    • mandolia Re: jak to jest z ASTROLOGIĄ? 23.09.03, 10:55
      Wooow! Taki post traktuję jak wyzwanie dla mej wiedzy!!:-))) Czy zechciałabyś
      podac mi swą datę i godzinę urodzenia, aby mogła zweryfikować Twój pogląd na
      życie, wysnuty z dotychczasowego horoskopu?:-))
      • e-karola Re: jak to jest z ASTROLOGIĄ? 23.09.03, 11:38
        mandolia napisała:

> Wooow! Taki post traktuję jak wyzwanie dla mej wiedzy!!:-))) Czy zechciałabyś
        > podac mi swą datę i godzinę urodzenia

Hej!

Jeżeli masz czas i chęci, to proszę bardzo - sama jestem ciekawa, co
        napiszesz :-)

24.12.1975 w Tucholi

Pozdrawiam,
        e-Karola

• mandolia Re: jak to jest z ASTROLOGIĄ? 23.09.03, 15:05
          A jeszcze godzina urodzenia..;-)
          • e-karola Re: jak to jest z ASTROLOGIĄ? 23.09.03, 15:07
            No tak... :-)

18.10

Pozdrawiam,
            e-Karola
            • mandolia DO E-KAROLI 27.09.03, 19:22
              Masz wspaniałe usytuowanie Jowisza dla spraw kariery. Myslę, że na tym polu nic
              złego nie powinno się dziać. Myślę też, że jesteś osobą bardzo twórczą, lecz
              możesz miec problemy z przełamaniem się, aby wydobyć na zewnątrz to, co Ci w
              duszy gra. Pociąga Cie to, co tajemnicze, lubisz odkrywac zasady, jakie rządzą
              światem. Masz świetną intuicje i uważam, że śmiało możesz brac się za wróżenie.
              Ostrożnie powiem, że możesz spróbować uczynić z tego źródło zarobkowania. W
              pierwszym jednak rzędzie powinnaś postawić na własny rozwój duchowy i przy tej
              okazji pomagać ludziom. Unikaj też wydawania autorytarnych opinii i... w ogóle
              troche więcej tolerancji;-)
              Moim zdaniem powinnaś zajmować jakieś jednoosobowe stanowisko, a najlepiej,
              gdybyś była jakims liderem. Myslę też, że może jednak warto troche bardziej
              przyłożyc sie do kariery. Czy myślałaś o zawodzie technicznym, manualnym?
              Raczej na to wskazują mi elementy Twojego horoskopu...

pzdr

Mandolia
    • dori7 Re: jak to jest z ASTROLOGIĄ? 23.09.03, 22:23
      A jak sie rodzilas, to mialas (tzn. Twoja mtka oczywiscie ;)) ) naturalny
      porod, czy cesarke albo jakies srodki przyspieszajace?
      • e-karola Re: jak to jest z ASTROLOGIĄ? 26.09.03, 14:55
        > A jak sie rodzilas, to mialas (tzn. Twoja mtka oczywiscie ;)) ) naturalny
        > porod, czy cesarke albo jakies srodki przyspieszajace?

Czesc!

Z tego co wiem, to urodziam sie normalnie :-)

Pozdrawiam,
        e-Karola
    • kamayak Re: jak to jest z ASTROLOGIĄ? 24.09.03, 11:17
      Dori7 a jakie to ma znaczenie jak kto sie urodzil?to ma jakis wplyw na opis
      astrologiczny?
      • isemena Re: jak to jest z ASTROLOGIĄ? 24.09.03, 11:30
        no wlasnie tez jestem ciekawa czy to ma jakis wplyw jak np ktos jest
        wczesniakiem i urodzil sie np wczesniej niz mial??
        • mandolia Re: jak to jest z ASTROLOGIĄ? 24.09.03, 16:51
          Polecam strone TARAKA Wojciecha Jóźwiaka. Jest tam artykuł dotyczący właśnie
          tej tematyki.

• dori7 Re: jak to jest z ASTROLOGIĄ? 26.09.03, 00:10
          Dziecko, ktore przyszlo w ten sposob na swiat (tzn. jakos sztucznie
          przyspieszony porod, cesarka), ma inny horoskop, niz przewidziala natura. Z
          tego, co wiem, niektorzy astrologowie twierdza, ze wtedy horoskop jest
          zafalszowany, a inni, ze to nie ma znaczenia. W "Tarace" jest kilka propozycji,
          jak to traktowac.

Ja osobiscie mam watpliwosci co do tych horoskopow, bo:

1) akurat osoba -niestety juz nie zyjaca- bedaca dla mnie autorytetem
          astrologicznym przestala wlasnie dlatego stawiac horoskopy twierdzac, ze teraz
          wiekszosc osob ma jakies "poprawiane" porody i horoskopy przez to sa
          zafalszowane

2) mam na co dzien astrologiczny przypadek do obserwacji, mojego wlasnego brata
          (srodki przyspieszajace porod) z naprawde niesamowitym horoskopem, ktory jakos
          tak srednio sie ma do rzeczywistosci...(tzn. jak na razie, bo on ma dopiero 19
          lat)

Ale ja ukladam horoskopy kompletnie amatorsko, wiec lepiej spytac eksperta :))

A co do wczesniakow, to wydaje mi sie, ze to jakis rodzaj porodu naturalnego,
          dziecko po prostu zdecydowalo sie przyjsc na swiat wczesniej...

Pani Izo...?
    • iza.podlaska Re: jak to jest z ASTROLOGIĄ? 29.09.03, 11:46
      Witam,
      najpierw odpowiem Karoli, a potem kilka slow napisze o wczesniakach w swietle
      astrologii.

Jesli byla Pani u trzech astrologow i kazdy moiwl co innego, to jest to bardzo
      dziwne, poniewaz astrologia jest owszem zebiorem symboli, ktore kazdy moze
      troche inaczej interpretowac, ale bez przesady. Prognozy i charakterystyka musi
      sie ogolnie zgadzac, a roznic w szczegolach lub w dodatkowych radach. Nie wiem,
      co to byli za astrologowie, ale na pewno ktorys z nich nie znal sie dobrze na
      sztuce interpretracji horoskopu.

Pisze Pani, ze nie wie, jaki zawod wybrac, a ktos Pani powiedzial, ze powinna
      sie pani zajac ksiegowoscia. To bardzo duze uproszczenie lub nie zapamietala
      Pani wszystkiego z seansu z astrologiem. Owszem, Pani horoskop wskazuje na
      zdolnosci w organizowaniu, liczeniu i dyscyplinowaniu siebie i innych do pracy
      (Ksiezyc w znaku Panny, Slonce i Merkury w znaku Koziorozca, Saturn w
      koniunkcji z Ascendentem), ale to nie wszystko, co jest w pani horoskopie
      zapisane. Stwierdzenie, ze Pani przeznaczeniem jest prace, mogl ktos wysnuc z
      powzycji Jowisza w pani horoskopie - jest on w dziesiatym domu, blisko Medium
      Coeli, punktu kariery.
      Oprocz tego wszystkiego ma Pani jednak i inne zalety, cechy, umiejetnosci,
      ktore moga dac Pani zawod, z ktorego bedzie pani zadodolona. Nie moze sie Pani
      jednak wyrzekac zarzadzania i ksiegowosci - sama Pani pisze, ze wlasnie takie
      wyksztalcenie Pani juz dobyla. Na poewno sie przyda, ale nie jako cel glowny.
      Ma Pani bowiem w horoskopie bardzo silny wplyw znaku Blizniat i Lwa - Mars jest
      u Pani w znaku Blizniat, Merkury jest w kwadraturze z Jowiszem i Medium Coeli i
      w kwadraturze do Plutona, a ksiezyc w trzecim domu zwiazanym z symbolika
      Blizniat). Oznacza to, ze nie jest pani pisana praca stala i osiadla, ze ma
      Pani bardzo duze zdolnosci do uczenia sie i nauczania innych - rowniez jezykow
      obcych, ze bardzo dobrze czuje sie Pani w podrozy, w delegacji czy po prostyu w
      drodze oraz upodobaniu do zdobywania coraz to nowych, a nawet trudno
      dostepnycvh informacji. Oprocz tego silny wplyw znaku Lwa - w tym znaku ma Pani
      Ascendent, a Neptun i Slonce sa w piateym domu (zwiazanym z symbolika Lwa).
      Taki uklad mowi o duzych zdolnosciach artystycznych (szczegolnie do sztuki
      uzytkowej), a takze umiejetnosc pracy (i porozumienia sie) z osobami w kazdym
      wieku - od dzieci po starsze osoby. Dopiero z takich analiz - a jest to dopiero
      poczatek - mozna wysnuc dziedziny, w jakich bedzie sie Pani realizowac. Jedno
      jest natomiast pewne - w Polsce ma Pani talent do rzadzenia innymi i szczescie
      do pracodawcow oraz firm o kapitale zagranicznym. Trudno mi tutaj az tak
      szczegolowo Pani doradzic, bo to wymaga kilku dni pracy.

W sprawie horoskopow ludzi, ktorzy urodzili sie za wczesnie - ja uwazam, ze
      horoskop jest wazny na moment tzw. pierwszego oddechu. Czy jest to porod
      trudny, za wczesny, zwiazany z pomylakmi czy innymi komplikacjami, tez widac to
      w horoskopie. I nie ma horoskopow, ktore nic nie mowia o ich wlascicielach -
      wtedy mozna szukac dokladnych informacji, aby potwierdzic godzine urodzenia.

Pozdrawiam serdecznie

Iza Podlaska
      • e-karola Re: jak to jest z ASTROLOGIĄ? 30.09.03, 13:22
        Witam!

Dziękuję za odpowiedź MANDOLI i p. Izie Podlaskiej :-)

Tak naprawdę sama jeszcze nie wiem, co chciałabym w życiu robić... pracuję
        dopiero 4 lata, więc jeszcze wszystko może się zdarzyć. Lubię się uczyć,
        poznawać świat, interesują mnie rzeczy tajemnicze a szczególnie wróżbiarstwo.
        Pociąga mnie też sztuka i właśnie użytkowa.
        Co do nauczania innych - ukończyłam studia pedagogiczne o kierunku informatyka
        i wychowanie techniczne. Jednak nie pracuję w szkole, ponieważ nie chciałam.
        Jakoś tak dziwnie się składa, że kończę coś innego i robię coś innego, ale
        teraz są takie czasy.

Pozdrawiam,
        e-Karola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka