20.07.12, 16:44
meczymy sie z piecykiem gazowym od 2lat, gasnie nam, nie mozna normalnie funkcjonowac. byli magicy, wymieniali glowice i inne cuda. a ze wynajmuje mieszkanie, jeszcze musze sie z tym czyms pomeczyc kilka miesiecy zanim wyprowadze sie do wlasnego. raz jest dobrze, maz jakas srubke przykreci niby i dziala piecyk przez kilka dni, jak raz zgasnie, to masakra, wylacza sie po kilku minutach, zawsze w strachu glowe myjewink wlasciciel nie chce zainwestowac w nowy, tez czasami w nim podlubie i tak w kolko. kazdy magik co innego mowi, nie wiadomo dlaczego gasnie, nawet dobrze sie nie nagrzeje a juz gasnie.

jaka jest przyczyna
sedno problemu-rycerz bulaw
taka nie jest- slonce
taka jest-as bulaw
wynik-smierc, as monet

no wyszedl, ze stary juz jest, ledwo zipie w tej smierci i nalezy kase zainwestowac w nowy. w tym rycerzu bulaw to nie chodzi, pracuje normalnie jak powinien.
slonce mowi, ze ladnie sie nagrzewa.
a ten as bulaw? cos pionu nie trzyma? tylko co?
niby cug jest, sprawdzali.
macie jakis pomysl?uncertain
Obserwuj wątek
    • asia.33 Re: piecyk 22.07.12, 19:47
      jaka jest przyczyna
      sedno problemu-rycerz bulaw sedno to działanie , pazik chcialby cos zrobic lub tylko jest na takie działanie nastawiony ale rycerz to juz faktyczne działanie wiec sednem jest sprawne dzialanie systematyczne
      taka nie jest- slonce nie jest to kwestia energii - gazu - to jest dostarczone
      taka jest-as bulaw i tu mam dwie opcje ..ktos cos zepsul podczas i pokazala sie naprawa, lub nagły ruch cos moze "nie stykac " poruszone gdyby to byl as mi pomyslalabym ze wiatr czy jakis tego typu czynnik jak podmuch ..ale as kiji to moga byc checi - on ledwo dyszy..cos sie tylko chwilowo załącza
      wynik-smierc, as monet smierc to zmiana zupełna a przy asie monet moze oznacac wlasnie inwestycje
      • anuszzka Re: piecyk 22.07.12, 21:07
        no wlasnie Asiu chwilowo sie załącza. od wczoraj sprawnie chodzi ale tylko czekam, az zgasnie i znowu bedzie sie po chwili wyłączałuncertain
        moze i cos tam nie styka, magicy nie wiedza co, a co dopiero my laicybig_grin
        dziekujesmile
        • baba_potwor Re: piecyk 22.07.12, 21:28
          A może problemem jest świeca, czyli ten patyk, na którym pali się płomień? Tak mi się nieodparcie ten as buław kojarzy - prosty, sterczący element plus ogień...
          • anuszzka Re: piecyk 23.07.12, 15:53
            tez mi sie on podejrzany wydaje ale podobno jest prawidlowy
            no i prosto sie nie trzymawink
            • bluszczyk.kurdybanek Re: piecyk 24.07.12, 12:22
              Dobrze zrozumiałam, że on się włącza, rozpala się duży płomień, przez chwilę wodę pogrzeje albo i nie i już zaraz sie wyłącza? Może problem w tym, że czujnik temperatury jest zbyt blisko płomieni i się zbyt szybko do zbyt dużej temperatury nagrzewa i daje sygnał aby piecyk sie wygasil. Czyli zachowuje się piecyk tak, jakby bylo przegrzanie, choć go nie ma, więc wyłącza się. Tyle, że to co napisałam, nie z kart widzę, tylko z doświadczenia z piecykami wink
    • sybilla777777 Re: piecyk 25.07.12, 12:53
      Rycerz Bulaw jako sedno problemu to jakas glowna czesc tego piecyka, ktora odpowiada za dzialanie dlugotrwale i ono jest niesprawne. Nic nie da sie z tym zrobic o czym mowi Smierc na koncu. Piecyk jest do wymiany i trzeba bedzie zainwestowac w drugi, nowy (As Denarow)Slonce mowi , ze piecyk nie grzeje tak jak powinien. As Bulaw, ze tylko ma dobry zaplon ale pozniej juz sa schody. Mysle, ze piecyk ma jakas wade fabryczna. Zaden Magik tu nie pomoze.
      Pozdrawiam Anuszsko
      Ivanka
      • anuszzka Re: piecyk 06.08.12, 19:18
        Piecyk idzie do wymiany jakos jesienia, wlasciciel wymieni. My dalej sie z nim tak meczymy, raz chodzi, raz gasnie i trzeba zapalac ponownie.
        Niestety nie wiem jaka jest jego przyczyna, fakt, ze jest bardzo stary. Niektórzy magicy to nawet nie chca go sprawdzac, od razu krzycza stary, do wymiany.
        Dziekuje za pomoc dziewczynysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka