Dodaj do ulubionych

Niesmiałość

03.10.12, 12:56
Witam, czy moge prosić o wrózbę na swój temat odnośnie mojego charakteru, dlaczego jestem taka nieśmiała i zamknięta w sobie? jak się tego pozbyć raz na zawsze??? smilebo przeszkadza mi to we wszystkich dziedzinach życia...praca, uczucia, życie towarzyskie (ktorego raczej nie mamsad ), z góry bardzo dziękuję.
Agnieszka, lat 30
Obserwuj wątek
    • mrgodot Re: Niesmiałość 04.10.12, 08:44
      Aga, nie spełniasz wymogów regulaminu - musisz mieć przynajmniej 25 postów na forum Gazety. Jeżeli byłaś/jesteś aktywna po innym nickiem, napisz na priva do którejś z adminek.
    • algaria Re: Niesmiałość 08.10.12, 16:28
      Przyczyna Twojej nieśmiałości:
      z przełożenia - 3 kielichów, rydwan, paź kielichów

sedno rydwan
      tak nie jest paź monet
      to jest przyczyną 2 monet
      wynik paź mieczy, eremita, Mag
      Przede wszystkim jesteś za mało pewna siebie i to powoduje Twoją nieśmiałość a nieśmiałość powoduje że nie jesteś pewna siebie i koło się zamyka Nie umiesz trzymać i bronić swojego zdania jesteś chwiejna bo niepewna (znów to samo) Uważasz że tylko ty się mylisz - a nikt inny - nieśmiałość powoduje że boisz się bronić swojego zdania którego nawet jeśli jesteś pewna to nie umiesz ubrać w argumenty i to że nie umiesz ubrać sprawia że się wycofujesz. Jesteś osobą podejrzewam samotną bo to też jest ucieczka bo niby chcesz być z kimś ale jesteś nieśmiała i w nieśmiałość uciekasz przed kimś - taka kołomyja w którą weszłaś i nie potrafisz wyjść. Po za tym ludzie maja straszny wpływ na Ciebie bo właśnie nie umiesz się bronic a nie umiesz bo jesteś nieśmiała

Zapytam co powinnaś zrobić by nabrać pewności siebie
      z przełożenia - 5 buław, Q kielichów, Q mieczy

sedno 3 mieczy
      tego nie robić 2 monet
      to robić 3 buław (papież)
      wynik 8 buław, paź kielichów, diabeł

Widać że to wszystko Cie boli ale nie powinnaś właśnie się wahać, odpuszczać starać się być stabilna i trzymać kurczowo swoich zasad nie dawać sobą manipulować i pomiatać - a dla pokonania nieśmiałość może warto zapisać się na jakieś warsztaty np przy teatrze, iść tam gdzie uczą dykcji wymowy, tembru głosu, modulacji oracji - potrzeba by ktoś nauczył Ciebie jak manipulować otoczeniem - po za warsztatem z emisji głosu - może psycholog by się przydał?
      Życzę powodzenia i pozdrawiam
      • anna151sx Re: Niesmiałość 08.10.12, 21:23
        Psycholog tak, ale zapisać się na warsztaty asertywności. Mnie bardzo pomogły, nagle doznałam olśnienia: toż to ja mam w ręku narzędzie, którym w każdej sytuacji mogę się posłużyć! Nauczysz się stawiać granice, już nie poddasz się manipulacji, bo poznasz zasady ("łagodnie, stanowczo, bez lęku") kontaktów - myślę, że o tym mówi Kapłan.
        • algaria Re: Niesmiałość 08.10.12, 21:41
          Wiedziałam że jakieś warsztaty przedstawia paź kielichów - nie wpadłam na asertywności - Dzięki Aniu za podpowiedź
          • aga1234528 Re: Niesmiałość 14.10.12, 10:17
            Dziękuję wam za odpowiedzi, Pozdrawiamsmile...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka