hanna1985 11.10.15, 13:46 Kobieta ma problem. Co przychodzi Wam na mysl? Ona 8 mieczy. Sedno problemu As pucharow i Rycerz denarow. Co jest przeszkoda 7 pucharow. Rada 10 mieczy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coill Re: Znajoma. 11.10.15, 21:18 hanna1985 napisała: > > Kobieta ma problem. Co przychodzi Wam na mysl? > > Ona 8 mieczy. to wtedy kiedy nie mozemy(albo WYDAJE nam sie ze nie mozemy) ruszyc w zadna strone, widzimy totalny brak wyboru, analizujemy wszystko stale...a problem dalej nie rozwiazany, brak widocznej drogi. > Sedno problemu As pucharow i Rycerz denarow. Albo chec na zwiazek,jakis nowy,z emocjami albo propozycja pracy przez znajomego,taka pomocna dlon(nieraz ten rycerz bywa praca). To na 1szy rzut oka, nie wykluczalalabym w tych kartach tez np pomocy psychologa(as puch + rycerz monet), jest zamknieta, nie moze zakonczyc jakiejs sprawy, 8 i 10mieczy sugerowac moga depresje, a wiec ktos pomoglby wysluchaniem,niech to bedzie ten rycerz monet. > Co jest przeszkoda 7 pucharow. marzenia........ marzy,analizuje(jak te 9 mieczy)...a trzeba czasem robic cos,nawet popelnic blac ale nie tkwic w miejscu. Mam nadzieje ze alkohol jej nie interesuje > Rada 10 mieczy. KONIEC raz na zawsze zakonczyc dany etap i juz. Np rozstac sie z kims i zaczac z rycerzem monet. Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Znajoma. 12.10.15, 00:06 Haniu czy to ta sama osoba na którą stawiałaś karty w sprawie depresji, czy już zupełnie inny przypadek? Ona czuje się zablokowana, to bardziej blokady w głowie, w podejściu, w psychice, a nie faktyczny brak możliwości ruchu, bo tak niestety działa 8 mieczy. Ona po prostu nie nie dostrzega możliwości lub też strach ją blokuje i trzyma w tym problemie (sytuacji). Sedno problemu to poszukiwanie miłości i odpowiedzialności u partnera. As pucharów to nasze uczucia, miłość w czystej postaci, a Rycerz denarów, to co prawda jeszcze nie król, ale osoba solidna, odpowiedzialna, dająca poczucie bezpieczeństwa. Może to nie jest pan który się kieruje porywami serca, może chwilami nie dostarcza adrenaliny, ale myśli praktycznie, stara się zapewnić byt materialny. Teraz tylko kwestia tego, czy ta pani szuka takiego oparcia i jest to jej iluzja, wyobrażenie, na co wskazywała by kolejna karta, czy po prostu nie docenia tego co ma, bo brak jej adrenaliny, porywów serca i się nudzi w związku? Przeszkodą jest z pewnością nierealistyczne podejście do sytuacji, życie w iluzji lub też cała ta miłość jest iluzją, nie posiada mocnych fundamentów Rada nakazuje przejść przez te cierpienia, nie uciekać od tego co przykre, bo tylko tak się można z tego wygrzebać. 10 mieczy to karta depresji, rozpaczy, ale też sugestia, że jak się z tym zmierzymy, to zaczniemy z tych mieczowych sytuacji wychodzić, bo jest to już ostatnia karta bólu i cierpienia, dotarliśmy do kresu wytrzymałości i gorzej być już nie może. Ogólnie problem polega na niedostrzeganiu rozwiązań, możliwości ruchu, na co wpływa nierealistyczna ocena sytuacji, no i będzie to trudne, ale tarot radzi, żeby się z tym zmierzyć. Myślę, że jak będzie odkładać tą sytuację, to będzie w kółko to samo powielać, przeżywać od nowa. Może to działać na zasadzie poprawa- pogorszenie, krąg zatoczony i od nowa akcja, powtórka całego schematu. Ta 10 mieczy pokazuje bardzo trudną sytuację emocjonalną, więc myślę, że warto jednak szukać wsparcia i pomocy na zewnątrz, bo sama pani nie ruszy z miejsca, w tej 8 mieczy jest jak sparaliżowana tą sytuacją. Odpowiedz Link
misboaa Re: Znajoma. 14.10.15, 23:40 Jej zycie stoi w miejscu. Nie moze sie realizowac. Czym sie zajmuje? Musi wykonywac to co musi a nie to co czego pragnie. Za duzo formalnosci dookola niej. Nadszedl czas by to porzucic. Kiedy to zrobi odetchnie z ulga. Odpowiedz Link
ucztababette Re: Znajoma. 15.10.15, 18:13 8 szabli to jedna z bardziej ''gownianie trudnych'' do przeskoczenia kart I sytuacji. Chodzi o zainwestowanie czegos ze strony tej kobiety? Wylozy serce, wykopyrtnie na 7 pucharkach. To wg mnie jakas dziwna zakrecona karta, piorun wie o co tam w niej biega. 10 mieczy to juz wg mnie glowa scieta, problem sie sam ''zetnie'' I ta kobieta bedzi emusiala isc w swoja strone a propos czegokolwiek ten rozklad sie tyczyl. Pozdrawiam Hanie! Odpowiedz Link
ucztababette Re: Znajoma. 15.10.15, 18:15 Aha I jeszcze jedno: nie wiem czemu ale mnie gdzies od razu przeszla mysl,z e ktos prosi kobiete lub namawia na pozyczenie pieniedzy, dosc powaznej kwoty. A ze kobieta byc moze jest za ta osoba to sie strasznie waha co zrobic. Czuje sie w pulapace, bo tak niedobrze I tak zle. Zreszta hania I tak nam powie, kto mial racje. Odpowiedz Link
hanna1985 Re: Znajoma. 19.10.15, 16:48 Dziewczyny nie wiem skad wiecie, ale ona faktycznie zajmuje sie tym czym nie powinna, a pewna osoba nekala ja o pozyczke!!! Coz mamy tutaj czarodziejki W Asie pucharow znajoma jest zauroczona w Rycerzu denarow. Ona jest w pulapce mysli w 8 mieczy. Nie jest pewna co robic, czy dac mu sygnaly czy nie. Jest bezsilna, pasywna, nie widiz mozliwosci. Przeszkoda jest 7 pucharow. To jest jej fantazja, iluzja, marzenia. Patrzy na niego poprzez rozowe okulary. Karty radzá zamknac ten temat w zyciu, zakonczyc to meczenstwo, bo tak naprawde to nie jets juz As pucharow tylko meka. Nlezy zdac sobie sprawe, ze to tylko iluzja i nasz wymysl, ktory niekorzystnie wplywa na nasza psychike. Tak to wyglada naprawde jak karty pokazaly! Znajoma zauroczona jets juz pol roku i powiem dzczerze, ze jestem pelna podziwu jej fantazji... Odpowiedz Link
ucztababette Re: Znajoma. 19.10.15, 17:55 Hanka. Ty glosno powiedz dziewczynie, zeby wiala poki wczas! Czuje zlosc, bo dziewcze pewnie ok, ale naiwna I po to ma 8 mieczy, zeby zdjac sobie samej dzieki Tobie opaske z glowy! Niech ucieka, zadnych pieniedzy. Pozniej bedzi eplacz I zal, ten ktos sie bedzie smial w najlepze, kasy nie odda. Zlap dziewczyne za reke I jej to wszystko odradz Niech wybiega sie 20km I niech zamyka drzwi przed tym kims. Oj,mam zle skojarzenia. Uczucia I pieniadze to najgorszy kurwa mac (pardon!) dynamit I droga do placzu. Oj Hania, wez dziewcyne na lody I Jej to wyjasnij! Jeszcze gotowa maatek mu oddac! Co to to nie! Odpowiedz Link