fettinia 15.10.09, 20:40 Jest w tej chwili znowu w GP-przepis DorotusI ja leworeczna sie pokusilamI WYSZLO!!!!! Smak niesamowity Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaiewa Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 15.10.09, 21:03 Brzmi baaaaaaaaaaaardzo smakowicie Wiec do kolejki A ja na sb tez szarlotke planuje Ta: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,101410702,101410702.html A. Odpowiedz Link
nikanik Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 15.10.09, 21:09 to jest normalne znęcanie się..... ślinotok mam Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 15.10.09, 21:33 Sliczna, Fetti! Moze i ja sie skusze w sobote? Naprawde prosta w zrobieniu? Odpowiedz Link
fettinia Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 15.10.09, 21:38 Naprawde prostaSkoro mnie wyszlo to i kazdemu wyjdzie ale dodalam ciut cynamonu bo bez tego szarlotka nie istnieje hehe Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 15.10.09, 21:46 No to super. Ja tez musze zawsze cynamon dodac do szarlotki. Mam jedynie zagwozdke z budyniem brytyjskim, ale moze mi Rozyczko odpowie w GP. Odpowiedz Link
fettinia Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 15.10.09, 21:47 a one jakies inne sa?te brytyjskie znaczy?to moze zrob sama taki domowy? Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 15.10.09, 21:53 Wychodza dosc zadkie, nigdy nie robie zreszta tak jak polski budyn, tylko mam puszke specjlanie do wypiekow, gdzie wymaga sie w proszku. Jakbym dala wiecej proszku niz napisane na opakowaniu to moze wyjsc. Nie wiem jedynie jak sie zachowa podczas pieczenia. Anglicy budyn maja bardziej w formie sosu - dodatku do ciast. Odpowiedz Link
fettinia Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 15.10.09, 22:05 aato moze wlasnie taki domowy-z mniejsza iloscia mleka a teraz zmykam bo MOj wrocil i lada moment znowu wybywa Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 15.10.09, 22:09 To korzystaj. He, he! Dobranoc! Odpowiedz Link
sylwia1607 Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 16.10.09, 22:35 Serwusowo, zrob sama budyn, smakuje o wiele lepiej niz ten z torebki a roboty tyle samo. 500 ml mleka (zimnego, najlepiej 3,2%-3,5%) 40g cukru ziarenka z 1 laski wanilii 40g skrobii lub maki ziemniaczanej 1 duze zoltko lub 2 male szczypta soli lyzka masla Do polowy kubka mleka dodac skrobie i zoltka, dokladnie wymieszac. Reszte mleka zagotowac z cukrem, sola i ziarenkami wanilii, wlac mleko z maka i mieszac caly czas aby nie porobily sie grudki, gotowac przez minute. Zdjac z palnika dodac lyzke masla , wymieszac. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 15.10.09, 22:11 Fetti, Twoja szarlotka ma bardzie puchate ciasto niz to w GP. Robiłaś dokładnie wg przepisu, czy coś modyfikowałaś? Odpowiedz Link
fettinia Wedrowiec:) 16.10.09, 10:10 Szczerze mowiac sypnelo mi sie ciut wiecej maki No to dalam caly proszek zamiast lyzeczke Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Wedrowiec:) 16.10.09, 10:13 He, he. Dlatego takie fajne wysokie wyszlo. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Wedrowiec:) 16.10.09, 22:10 Dziękuję Zrobię w wolnej chwili. Może nawet w tym roku Odpowiedz Link
gonia225 Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 16.10.09, 08:21 Jezu, ja mogę tylko popatrzeć, nie mogę budyniu, ani nic z mlekiem ((, bo dziecko ma zaraz sensacje żołądkowe Odpowiedz Link
smutas13 Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 16.10.09, 09:20 Fetti Piękna szarlotka! Zachęcona Twoim sukcesem, też spróbuję tej wersji. Odpowiedz Link
alltid_ung Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 16.10.09, 14:26 la matko jakie cudo ! ....a gdzie jest ten przepis? bo troche nie zalapalam Odpowiedz Link
smutas13 Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 16.10.09, 17:59 Trochę czekałaś Proszę:fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,101449601.html Odpowiedz Link
alltid_ung Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 16.10.09, 18:38 smutas13 dzieki ogromne ... Odpowiedz Link
fettinia przepraszam-do niedzieli malo mnie bedzie:) 16.10.09, 21:15 dziekuje Smutas za wyreczenie Odpowiedz Link
annamaria0 Re: przepraszam-do niedzieli malo mnie bedzie:) 16.10.09, 22:02 Serwusowa, moim zdaniem polski budyn przypominaja bardziej takie kremy w saszetkach pod nazwa Angel Delight, niz custard Watpie, zeby ta szarlotka wyszla tak dobra z custard, ale od razu mowie, ze kucharka ze mnie sporadyczna Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: przepraszam-do niedzieli malo mnie bedzie:) 16.10.09, 22:52 A gdzies to nawet widzialam. ) Dzieki za rade, ale chyba skorzystam w przepisu Sylwii. Jesli dam rade jutro upiec, bo musze wyjechac do miasta cos zalatwic, a to cala wyprawa, a wieczorem do pracy... Jesli nie dam rady jutro to przeloze na przyszla niedziele, kiedy luby wroci z Polski. A dzis sacze wino i normlanie mi sie nic nie chialo gotowac - na obiad mielismy brukselke z maslem sardelowym, hy,hy! Odpowiedz Link
sylwia1607 Re: przepraszam-do niedzieli malo mnie bedzie:) 16.10.09, 23:02 Ja ogolnie nie lubie budyniu...tzn tego z torebki. Ten przepis jest od mojej tesciowej, pyszny, nie ma porownania do tego z proszku, mocno waniliowy, prawie jak krem patissiere. Tak samo mozna zrobic czekoladowy, wtedy nie dajemy wanilii, tylko na sam koniec jak juz zdejmiemy z ognia wrzucic posiekana czekolade, (6-8 kostek)wymieszac. A cukier to wg uznania, dla mnie te 40g-2 lyzki to akurat. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: przepraszam-do niedzieli malo mnie bedzie:) 16.10.09, 23:10 Dzieki wielkie! Kiedys robilam, ale zapodzialam dokladny przepis. Skorzystam z Twojego nawet jesli nie uda mi sie upiec szarlotki, bo luby budyniowy jest. Odpowiedz Link
fettinia wlasnie sie zastanawiam nad modyfikacja:) 16.10.09, 22:10 do ciasta dodac kakao a budyn zamienic na czekoladowyi do tego moze gruszki?albo ma ktos lepszy pomysl? Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: wlasnie sie zastanawiam nad modyfikacja:) 16.10.09, 22:53 Czekolada i gruszki? Mraaaauuuuu. Odpowiedz Link
sylwia1607 Re: wlasnie sie zastanawiam nad modyfikacja:) 16.10.09, 23:04 Fetti, tak! Gruszki+budyn czekoladowy i ja bym dodala szczypte chili albo cynamonu.. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 17.10.09, 14:05 Szumnie kupilam budyn, ale smitany juz nie. Nie ma bata, ze pojade do miasta tylko po smietane. HELP! Moge jakos inaczej to ciasto zrobic? Odpowiedz Link
annamaria0 Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 17.10.09, 16:18 To kupilas jednak budyn? W polskim sklepie? Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: szarlotka z budyniem-mmmrauuu:) 17.10.09, 17:24 Tak, pojechalam jednak. Mam tez powidla wegierkowe, twarog, zsiadle mleko, ogorki kiszone, pieczarki marynowane. Szarlotke upieke jutro chyba, bo bede musiala wyjechac do miasta i kupie te smietane. Odpowiedz Link