izabelski 22.06.10, 17:51 wpisujcie prosze swoje ulubione oto moja; puszka tunczyka z wody lyzka czubata musztardy z pelnych ziaren (moja musztarda jest akurat nieostra) 2 lyski miekkiego masla lyzka keczupu wymieszac Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_bzdeta_wons Re: pasty do kanapek 22.06.10, 20:42 moja to makrela wedzona rozgnieciona widelcem, szczypiorek, smietana 12stka lub majozez (wole ze smietaną) czasami dodaję kukurydzy, cebuli i by nie było za słodkie to ogórka kiszonego. ale wersja wiosenna- prostsza jest lepsza Odpowiedz Link
achulaw właśnie zrobiłam 22.06.10, 21:51 3 jajka na twardo 15-20 dk sera żółtego majonez -"do zlepienia" szczypiorek, koperek, pietruszka ( jak kto lubi) pieprz, sól jw. tylko z: ogórkiem małosolnym ( kiszonym) jw. tylko z: keczupem i ogórkiem świeżym j.w. tylko z: serem wędzonym i tuńczykiem my dodajemy czasami czosnek lub przyprawy " cosięnawinie" itd, itp : Rewelacja na koniec miesięca!!!! jak dno w portwelu prześwituje Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: właśnie zrobiłam 22.06.10, 22:09 Wędzona makrela wymieszana z dużym serkiem topionym i zielone z ogrodu. Odpowiedz Link
sabba Re: pasty do kanapek 23.06.10, 10:51 ugotowana fasola (albo cokolwiek inne straczkowe), plus duza ilosc czosnku (moze byc tez gotowany), plus smazona cebulka plus smazone pieczarki. wymieszac,wygniesc, przyprawic. mniam Odpowiedz Link
achulaw Re: pasty do kanapek 23.06.10, 18:21 Brzmi smakowicie, ale chyba po takiej mieszance nie poszłabym między ludzi !!!! Odpowiedz Link
czekolada72 Z tuńczykiem 29.05.13, 09:30 Wersja pracochlonna na zimno: Nadziewane minikanapeczki Bagietkę przekroić w poprzek i wydrążyć. Po 1 łyżce oliwek czarnych i zielonych posiekać, utrzeć z puszką tuńczyka i połową miąższu, 1 łyżką koncentratu pomidorowego, usmażonymi 1 cebulą i 20 dag pieczarek, natką, pieprzem, solą. Nadziać, schłodzić, pokroić w plastry. Wersja szybka - na goraco: tę sama paste nakładam na połówkę krótkiej bagietki i zapiekam, posypawszy wczesniej startym zóltym serem. Odpowiedz Link
buka007 Re: pasty do kanapek 01.06.13, 11:12 rozgniecione widecem awokado skropione cytryna wymieszane troche z wędzonym pstrągiem. wędzony łosoś w kawałeczkach wymieszany z ricotą (albo innym bialym serkiem) ze szczypiorkiem i koperkiem Odpowiedz Link