misia72 29.05.11, 10:26 mialam kiedys przepis na muffiny z jagodami i nie potrafiego teraz znalezc. przypominam sobie przez mgle,ze do ciasta dodawalo sie kokos? ,napewno jogurt . bede wdzieczna za pomoc w odszukaniu !! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: Pomocy-przepis na muffiny!!!!! 29.05.11, 12:35 Misiu takie znalazlam www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,babki_jogurtowe_z_jagodami.php kuchnia.bobyy.pl/przepis/babeczki-jogurtowe-z-owocami www.mniammniam.com/Muffinki_kokosowo_jogurtowe_z_jagodami-6251p.html Odpowiedz Link
fettinia Re: Pomocy-przepis na muffiny!!!!! 29.05.11, 12:37 ups-przed chwila ten ostatni przepis sie wyswietlil Kopiuje składniki 2 szkl mąki 1 szkl cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli wymieszać, a następnie dodać zmiksowane: 100 g masła 2 jajka 200 ml jogurtu 50 g wiórków kokosowych cukier waniliowy na końcu wmieszać 1 szkl jagód lub innych sezonowych owoców. Uwaga: masa powinna być gęsta, ale nie sucha. Różne są jogurty i dlatego ważne jest, żeby dać taką ilość, zeby masa miała odpowiednią konsystencję - nie za rzadką i nie za gęstą. Jogurt można zastąpić zsiadłym mlekiem. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C, foremkę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Masę przełożyć do foremek i piec ok. 20 minut. Odpowiedz Link
misia72 Fetti :) dzieki ! 29.05.11, 16:11 wydaje mi sie, ze o ten ostatni wlasnie chodzi !!! zycie mi uratowalas do nog sie klaniam OT : masz konto na mniammniam ? bo potrzebowalabym ten przepis : www.mniammniam.com/Cebulniaczki-6442p.html Odpowiedz Link
fettinia Re: Fetti :) dzieki ! 30.05.11, 08:23 Misiu mialam kiedysAle ten przepis to od Liski-jest na blogu whiteplate.blogspot.com/2009/07/cebulniaczki-podlaskie.html Odpowiedz Link