Dodaj do ulubionych

Nowa kuchenka - jaka

05.02.13, 08:22
Witajcie. Piekarnik ostatecznie padł - zatem muszę kupić nową kuchenkę, wolnostojącą, niestety w pełni elektryczną. Doradźcie jaką, jakie macie, jakie się sprawdzają. Chcę wydać nie więcej niż 1500zł. Ma być do ciast i mięs i będę często-codziennie używać pewnie też piekarnika. Udało mi się ustalić, że proste modele bez 1000 funkcji są całkiem ok, bo i tak wszystkich się nie wykorzysta oraz że termoobieg nie zawsze i nie wszędzie. Biorę pod uwagę beko, zanussi, mastercook, amicę - cenowo mieszczą się w moim przedziale. Beko mało znane ale pewnie na zachętę by skusić klienta ma więcej za mniej. Ktoś ma beko, może coś o tym powiedzieć? to turecki koncern ale nie mały. W necie cena-funkcje w beko wygląda ok., natomiast gdy wczoraj obejrzałam na żywo (przypadkiem w niedużym sklepie, akurat mieli 1 kuchenkę beko) to design imo średni. No ale nie designem w końcu się gotuje wink A może inne marki polecacie?
Obserwuj wątek
    • tulimatka Re: Nowa kuchenka - jaka 06.02.13, 07:30
      Nikt, naprawdę nikt nie doradzi?...
      • jacek1f Re: Nowa kuchenka - jaka 09.02.13, 19:32
        beko - uzywalem od lat pralki, nie narzekalem.
        Z wolnostajacych - masz racje - generalnie nie ma roznicy w klaie. 2 grzania, termo, grill koniecznie szybki i juz.
        Z gazową górą - wazne, ze ma miec bezpiecznik odplywowy/gazu.
        Z elektryczna górą - plyta pelna, ceramiczna.

890zl - 1000 - miesci sie każda dobra w tym.
        • tulimatka Re: Nowa kuchenka - jaka 11.02.13, 08:29
          Dzięki za odzew wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka