Dodaj do ulubionych

Kurza melodia

02.09.15, 15:57
Ale tanie kurczaki w lidlu, widze czasem reglamy w gazecie. Indycze piersi tez. Ale czy smaczne ?
Obserwuj wątek
    • super.halusia Re: Kurza melodia 03.09.15, 08:00
      Ale czy świeże,natknęłam się kiedyś,na taką tanią żywność i wylądowała w koszu,więcej nie kupię.
    • buka007 Re: Kurza melodia 04.09.15, 19:20
      smaczne jak smaczne, ale przynajmniej nie chlorowane.

kanuk napisał:

> Ale tanie kurczaki w lidlu, widze czasem reglamy w gazecie. Indycze piersi tez
      > . Ale czy smaczne ?
      • daxter Re: Kurza melodia 06.09.15, 19:37
        Kupiłam pierś z indyka zrobiłam na soli pod musztarda gruboziarnistą pycha smile Mięsa w Lidlu nie pachną chemią a jak swieże to ,jedne z lepszych w dyskontach.Kupiłam tez wątróbke z kurczaka zapach jak wątróbka typowy krwisty smaczna była. Kiedys kupiłam w biedronce piersi z kurczaka to wylądowały w koszu chemia buchnęła po otwarciu paczki, nie wiem w czym to moczyli. Jesli chodzi o kurczaki to były dobre jak pakowali na tackach teraz w tych rajstopach z folii jakos do mnie nie przemawiają nie wiez co pod tymi śpioszkami jest na tacce to było widać ale polecam te z wolnego wybiegu.smile
        • super.halusia Re: Kurza melodia 06.09.15, 20:39
          Podaj przepis jak zrobiłaś tą pierś z indyka.
        • daxter Re: Kurza melodia 08.09.15, 15:45
          Zrobiłam z przepisu na galerii potraw, czyli na papier do pieczenia wysypałam około 1kg soli zrobiłam taki półmisek w wielkości piersi gruby na ok 3 cm na to ułozyłam piers z indyka 1 kg,którą natarłam majerankiem pieprzem rozmarynem i czosnkiem do srodka której wpakowałam jedna dobrą kiełbasę z chrzanowa smile bez konserwantów jak do schabu po sztygarsku czyli długim ostrym nożem robisz dziurę i wpychasz kiełbasę .Przykryłam tą pierś dwoma słoiczkami musztardy gruboziarnistej i do piekarnika na 1.5 godziny w temp ok 180 stopni. Robiłam z przepisu na galerii potraw -Karkówka dla leniwych , jak dobrze pamietam przepis Jedynego Huberta smile Można tym sposobem zrobić karkówkę schab, szynkę, piersi z kurczaka dobre na ciepło lub zimno do kanapek smile
          • daxter Re: Kurza melodia 08.09.15, 15:47
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,75534534,75534534.html tu masz linka do wątku smile
            • super.halusia Re: Kurza melodia 08.09.15, 18:08
              Dziękuję.
    • shachar Re: Kurza melodia 09.09.15, 04:16
      Na fali idei, żeby jeść mniej a zdrowiej, kupiłam swojego pierwszego strasznie drogiego kurczaka.
      Kurczak nazywa się Coleman i smakuje jak kurczak. Nareszcie. Smak dzieciństwa.
      • buka007 Re: Kurza melodia 09.09.15, 06:40
        tak, do nasz też już doszedł ten trend, żeby jeść kurczaki znane z inienia i nazwiska.
        • kanuk Re: Kurza melodia 09.09.15, 11:27
          wyrozniaja sie tez cena. tu taki kosztuje $15. zeby nie przesolic.
          • daxter Re: Kurza melodia 09.09.15, 13:39
            u nas też drogie cena ok 19 zł za kg tylko rzadko można dostać swieże
            • kanuk Re: Kurza melodia 13.12.15, 02:35
              Kurczaki pociete po portugalsku wygladaja jak puaszczki lub pterodaktyle.
              Bene gdzie mieszka ciekawe.
              • qubraq Re: Kurza melodia 16.12.15, 11:00
                Rano ugotowałem rosół na ćwiartce kurczaka i na nim jako na bulionie zupę wielowarzywną wink
                • qubraq Re: Kurza melodia 17.12.15, 14:34
                  Barszcz wigilijny z bardzo dużą przewagą buraków w składzie warzyw ale bez pomidorów; gotuje około dwóch godzin odcedzam bulion buraczany który jest prawie fioletowy i do niego dodaje trochę wywaru z grzybów suszonych gotowanych na farsz do uszek i trochę smaku z gotowania surowej szynki wędzonej a na talerz jeszcze idzie kilka łyżek domowego zakwasu buraczanego bo zakwasu sie nie gotuje! Barszcz niewigilijny gotuje z pomidorami na żeberkach wędzonych a potem - na samym bulionie - gotuje krotko różne warzywa i ziemniak skrojone w kosteczkę; zresztą na Rusi można spotkać kilkadziesiąt odmian barszczu (sam ma ze 40 przepisów) ale ja lubię barszcz połtawski wink
            • a74-7 Re: Kurza melodia 17.12.15, 19:49
              wracajac do kurczakow z Lidla, nozki ,te z podudziem masuje bardzo delikatnie sosem sojowym, wkladam do torebki do pieczenia miesa wrzucam na godzinke gas mark 5-6.
              Koty kochajOM!
              Nastepnego dnia majo miensko z galaretkom smile
    • a74-7 Re: Kurza melodia 16.12.15, 21:10
      nawiazujac do rosolu ,dodajecie troche do barszczu ?
      Ja lubie tzw "mocny barszcz " big_grin
      • daxter Re: Kurza melodia 18.12.15, 17:43
        ja tez lubie mocny dodaje rosół smile chyba że wigilia to rosół z warzyw i grzybów smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka