irishcream 11.07.08, 20:11 Słuchajcie, dostałam w prezencie niemiecką pastę do kurczaka tikka masala, firmy Bamboo Garden. Nie umiem po niemiecku Co z nią zrobić? Traktować jak zwykłą pastę curry? I tak w ogóle do czego używacie mango chutney? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: tikka masala i mango chutney 11.07.08, 21:19 Napisz jakie tam sa skladniki-Zutaten Odpowiedz Link
fettinia Re: tikka masala i mango chutney 11.07.08, 21:57 Znalazlam toTak do kurczaka mozesz ale i do rybyTu przepis-przetlumaczyc? www.chefkoch.de/rezepte/425781133465422/Fish-Curry-aus-Goa.html Odpowiedz Link
fettinia Re: tikka masala i mango chutney 11.07.08, 22:40 Przetlumacze poki net dziala bo jutro moze mnie znowu wywalic 2 lyzki tikka masala 400g mleka kokosowego 1 lyzeczka pasty z chili 2 liscie laurowe 450g ryby 1 czerwona papryka 2 lyzeczki soku cytrynowego 1 lyzka octu winnego 2 lyzeczki cukru sol pieprz Tikka masala,mleko,paste curry i laurowe liscie zagotowac,przykryc i gotowac 5 minut.Rybe pokroic w 3 cm kawalki a papryke w paski-dodac do reszty i gotowac ca 5 minut az ryba bedzie miekka.Ostroznie doprawic sokiem cytrynowym,octem i cukrem.Podawac z ryzem Odpowiedz Link
fettinia Re: tikka masala i mango chutney 11.07.08, 22:43 A mango chutney jest swietny do founde(miesnego),raclette,pieczonych zeberek,baraniny itpZreszta mozesz poeksperymentowac Odpowiedz Link
irishcream Re: tikka masala i mango chutney 12.07.08, 08:21 Dziękuję. A zatem jest to dla mnie zwykła pasta curry Odpowiedz Link
jan.kran Re: tikka masala i mango chutney 12.07.08, 11:28 Ja kroje kurczaka albo poledwice wieprzowa , mieszam z jogurtem i pasta curry < mysle ze ta tikka moze byc tez > i marynuje kilka godzin. Potem odsaczam smaze mieso , dorzucam marynate , smacznego !!! Jesc z ryzem Mango chutney jem jako dodatek do mies , warzyw . Glownie dania egzotyczne ale ja w zasadzie jem chutney do wszystkiego) Kran Odpowiedz Link