zwiatrem 28.09.08, 11:39 mam sposobnosc zrobic swoj ale czy drozdze o ktorych czytalam konieczne i co zrobic z octowkami, ktore zawsze sie zjawiaja kiedy pachnie jablkiem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Ocet jablkowy 28.09.08, 13:54 Ja kiedyś robiłam bez drożdży (przepis internetowy jakiś), ale zezygnowałam, jak się tabuny tego małego draństwa pojawiły. Teraz kupuję. Trudno. Odpowiedz Link
aniaiewa Re: Ocet jablkowy 28.09.08, 19:08 na owocowki jest sposob, tyle ze przy produkcji octu jablkowego trzebaby im chyba mise cala wystawic, bo na pewno zleca sie tlumnie A nalezy wylac na dno miseczki troche octu owocowego, dodac pare kropli plynu do mycia naczyn i odstawic w miejscu najczestszych lotow Pytanie, czy beda na tyle "madre" zeby wyladowac w miseczce miksturki, czy jednak nie wybiora naciagajacego octu... A. Odpowiedz Link
zwiatrem Re: Ocet jablkowy 29.09.08, 12:06 na razie zlatuja sie osy, z nimi mam najwiekszy klopot, octowek brak, ale dziwne, bo jak tylko jedno jablko mam w domu octowki sa od razu, kilka internetowych przepisow nie mialo w recepturze drozdzy i bez drozdzy proces jakby szybszy o 2tygodnie wiec je ominelam sloj nakrylam peilucha tetrowa to moze dlatego octowki sie jeszcze nie zlecialy(?) Odpowiedz Link