jan.kran 02.02.09, 09:37 Chętnie sama bym zrobiła , szukam jakichś wypróbowanych przepisów. Dodałabym kurczaka albo avocado ... I czy dressing gotowy kupić czy robić samemu ? Kran Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la.felina Re: Caesar Salad 02.02.09, 10:59 Robię wg takiego przepisu e-kobiety.pl/content/view/749/247/ Pare razy zrobiłam bez anchois, bo zapomniałam je kupić i też smakował Tu jest przepis podobno oryginalny (a raczej jego składniki) caesarsalad.org/OriginalRecipeforCaesarSalad.html Myślę, że zrobienie świeżego dressingu w przypadku tej sałaty jest podstawą. Gotowy były zapewne pełen konserwantów. Odpowiedz Link
fettinia Re: Caesar Salad 02.02.09, 11:10 Wiki daje podstawowy przepis de.wikipedia.org/wiki/Caesar_Salad I tak jak Felka pisze-dresing najlepszy wlasnej produkcji Ja robie mniej wiecej tak www.marions-kochbuch.de/rezept/1108.htm Odpowiedz Link
jan.kran Re: Caesar Salad 02.02.09, 13:46 Już mam jakis obraz , Marion rulez Zamiast boczku dodam ugrilowanego kurczaka :o) I dressing zrobię sama ... Nie wiem kiedy bo na razie mam sto przepisów w planie ale dam znać jak poszło. Kran Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Caesar Salad 02.02.09, 18:03 a jakbyscie tak wylistowaly skladniki w jakims bardziej cywilizowanym jezyku niz germanski to bylabym wdzieczna P Nie zebym nie poradzila ale inwalida jestem chwilowo pod ochrona Odpowiedz Link
fettinia prosie uprzejme:P 02.02.09, 18:49 wersja podstawowa: jajko filet z sardeli czosnek pol lyzki musztardy 1 lyzka octu winnego pol lyzki soku cytrynowego sos worcester,sol,pieprz 5 lyzek oliwy 250g salaty rzymskiej 50g bialego(tostowego)chleba 20g masla 50g swiezego parmezanu Jajko zagotowac minute.Zoltko wraz z reszta skladnikow sosu dobrze wymieszac.Powoli dodawac oliwe az do konsystencji kremowej. Salate porwac na male kawalki a z chleba zrobic czosnkowe grzanki i wymieszac z salata i sosem.Posypac parmezanem. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: prosie uprzejme:P 02.02.09, 20:52 dzieki uprzejme Ja sie tak zbieram do tego cezara i zbieram i zebrac sie nie moge Jakis czas temu jadlam w knajpie i oczywiscie skrytykowalam i obiecalam chlopakom domowa wersje Odpowiedz Link
jan.kran Re: Caesar Salad 03.02.09, 03:00 mysiulek08 napisała: > a jakbyscie tak wylistowaly skladniki w jakims bardziej cywilizowanym jezyku ni > z germanski to bylabym wdzieczna P > > Nie zebym nie poradzila ale inwalida jestem chwilowo pod ochrona ------------> Ty mnie Mysiulek Ósmy nie prowokuj bo ja się musiałam z grubsza angielskiego , tej porażki językowej nauczyć. Wszyscy rzucają jako oczywistość w necie linki po angielsku a jak ktoś się odważy po niemiecku to od razu zęby O tak egzotycznym języku jak francuski nie wspomnę ... Jak mnie złe weźmie to zacznę Wam linkować po norwesku:o) Kran Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Caesar Salad 03.02.09, 21:58 Drogi Kranie Janie Ja do niemickiego to mam traume z dziecinstwa, kiedy dziadek kazal sie uczyc tego jezyka i nic na to nie poradze, ze ciarki mam na plecach jak slysze lub czytam cokolwiek po germansku. > angielskiego , tej porażki językowej nauczyć. Rozumiem. Mam to samo z khm, khm hiszpanskim. Francuskiego kiedys sie uczylam, w glowie niewiele zostalo, ale za to moge Ci jakis motoryzacyjny tekst po wlosku zaserwowac (chyba jeszcze cos pamietam ) > Jak mnie złe weźmie to zacznę Wam linkować po norwesku:o) ale przetlumaczysz, co? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Caesar Salad 04.02.09, 01:26 Mysiulek ja Cię ajlawju tak ogólnie Nawet jak nie lubisz mojego ukochanego jezykaPP Jakbyś poznała bawarską lub austryjacka wersję germańskiego to byś zmieniła zdaniePP www.youtube.com/watch?v=zFRCf7U5Im8&feature=related Na temat ... to nabyłam croutons i chyba jutro pocerazuję ;o) Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Caesar Salad 04.02.09, 03:51 bawarskiego niemieckiego nie znam, ale w Wiedniu jakos kilka miesiecy wytrzymalam > Nawet jak nie lubisz mojego ukochanego jezykaPP nikt nie jest doskonaly PP Odpowiedz Link
julsza Re: Caesar Salad 02.02.09, 20:25 jan.kran napisała: > I czy dressing gotowy kupić czy robić samemu ? samemu!!! Odpowiedz Link
kreola Re: Caesar Salad 03.02.09, 11:14 O malpiszony, ale mi narobilyscie smaka! A ja na diecie proteinowej i w tym tyogniu nie moge zadnych warzyw CHyba przestane tu przychodzic, bo mnie slina (i krew) zalewa Odpowiedz Link