Dodaj do ulubionych

Polske czeka

18.08.26, 22:31
Wielka wojna! NATO sie rozpadnie. Polska ma 4 odwiecznych wrogow, ze wzgledu na jej centralne polozenie w Europie: Rosja, Niemcy, Ukraina i Zydzi.
Sojusze z Francja i UK mozna sobie darowac.
Nic nie znacza. Naruralnymi sojusznikami moga byc tylko te male narody, ktore beda sie baly wchloniecia przez powyzsze 4 nacje.
Litwa, Lotwa, Estonia, moze Finlandia czy Wegry plus Czekia. Ciekawym jak zachowalaby sie Bialorus.
USA? Buahahaha, to tylko smieszne.
Polska zostanie sama. Tak jak zawsze.
5-10 lat i moze nawet wczesniej.
To co teraz dodam moze zabrzmiec ja herezja
I oszolomstwo. Przemyslcie to: czy Polska nie powinna szukac sojuszu z ..... Rosja? To by napewno powstrzymaloby Niemcow i Ukraine.
Ciekawym co Wy na to?
Heil.
Obserwuj wątek
    • shachar Re: Polske czeka 18.08.26, 23:05
      No tak, trzeba bylo pozostac satelita Zwiazku Radzieckiego, po co te wszystkie zadymy.
      • a_iii_ty Re: Polske czeka 18.08.26, 23:29
        Nikt nam nie podskakiwal bedac w tej orbiting.
        Uwazam, ze podskakiwanie Rosji, zwlaszcza teraz nic dobrego nie przyniesie. Wydaje mi sie ze dla Rosji ewentualny sojusz z Polska bylby bardzo korzystny.
        Madrzy politycy szukaja madrych sojuszy. To nie musi byc w charakterze Bialorusi. Rosja to bandziory, ale gdy sojuszniczy most niemiecko-ukrainski sie tworzy na naszych oczach, to jedynym wyjsciem moze byc przeciwwaga polsko-rosyjska.
        Takie mam zdanie na tym etapie rozwoju sytuacji. Juz nie mowiac, ze ciagle szabelkowanie z kims kto ma bomby atomowe....
        • shachar Re: Polske czeka 19.08.26, 13:09
          Na samym koncu to rzeczywiscie, nie mozna wziac dupe w troki i przeniesc sie w inne miejsce jako narod. Co wolalbys; ruski burdel czy niemiecki podzadek? piwo czy wodke? golonke czy sledzia? Valkirie czy Jezioro labedzie? Remarque czy Bulhakov? Owczarek niemiecki, czy kaukaski?
          • a_iii_ty Re: Polske czeka 19.08.26, 15:06
            Nic z tego co wymieniasz. Polska byla I ciagle nie moze sie wyzwolic z bycia papuga narodow. Takie jest zycie narodu ktorego miejsce jest jak "przedpokoj" z przeciagami.
            Jednym draniom podoba sie parcie na wschod, innym na zachod. Do tego jeszcze "grzyb" ktory porasta tkanke narodu, wiemy o czym mowa. Gdy inne narody "odgrzybialy" swe tereny, Polsce zachcialo sie tolerancji I rozdawnictwa przywilejow. Kazimierz Wielki otworzyl drzwi tej zarazie swymi edyktami. Nie ujmujac mu jednak wielkich zaslug.
            O co mi chodzi? Ze najwyzszy czas by Polska przestala zastanawiac sie czy lepszy sledz czy golonka. Innymi slowy,
            czy lepiej robic loda helmutom czy iwanom. NIKOMU!!!! Sojusz wojskowy nie musi oznaczac godzenie sie na importowanie "piwa" czy "wodki" do naszej swiadomosci. Ale do tego potrzebni sa odpowiedni przywodcy.
            A takich w Polsce, oprocz Brauna, nie ma.
            Tak ja to widze w chwili obecnej.
            Heil.
        • jan_stereo Re: Polske czeka 19.08.26, 21:26
          Gdyby Polska zaczela robic duze interesy gospodarcze z Rosja i rozmawiac z nia rozsadnym jezykiem ludzi inteligentnych, to uroslaby bardzo w oczach USA, a tak mysla ze maja nas w kieszeni. Tutaj trzeba umiejetnie lawirowac jak sie nie jest King Kongiem.
          • a_iii_ty Re: Polske czeka 19.08.26, 21:50
            Jest dokladnie tak jak mowisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka