kicho_nor 10.10.09, 23:42 A gdyby Choć kapie i jesień na ryby Do kieszeni na grypę tabletki A na nogi Gumofilcowe baletki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meltbigson Re: A gdyby 11.10.09, 06:37 Jakie tabletki? Powiem ci szczerze: Tabletka grypie nie zapobieże Odpowiedz Link
alice0553 Re: A gdyby 11.10.09, 23:08 Lepsza na rozgrzewkę flaszka z mocnym trunkiem gdy zmarzniesz na rybach, może być ratunkiem. Odpowiedz Link
azaheca Re: A gdyby 12.10.09, 00:33 Ruskie walonki tak mieć bym chciała i już bym zimą chłodu nie znała lecz to jest towar deficytowy ręcznie robiony,drogi,kultowy gwiazdy w walonkach latem śmigają bo na Florydzie śniegu nie znają a skoro moda obowiązuje to nawet Britney się w nich gotuje Odpowiedz Link
meltbigson Re: A gdyby 13.10.09, 10:40 Dziękuję za nazwanie mnie swoim kolegą I spieszę z wyjaśnieniem: Dowiedz się dlaczego Spożywany etanol przynosi Ci szkody. Gwarantuję: poruszą Cię moje wywody. Prócz tych znanych powszechnie trucizny efektów Jest też nieznany ludziom uwiąd intelektu. Lekceważysz, jak inni efekty dla zdrowia, Nie lekceważ ubytku własnego mózgowia. Alkohol wypijany nawet towarzysko Zabija neurony i spycha Cię nisko Na skali ilorazu intelektu. Powiem: Nigdy więcej nie wołaj, gdy pijesz: "Na zdrowie" Jako podsumowanie - to krótkie stwierdzenie: Miło w wieku dojrzałym mieć jasne myślenie Odpowiedz Link
alice0553 Re: A gdyby 13.10.09, 11:11 Naukowe wywody przedstawiasz tu Melu więc nie wzniosłeś toastu na swoim weselu? nie gasiłeś pragnienia zimnym piwkiem?, szkoda! chyba smutne masz życie na tych Antypodach. Odpowiedz Link
kicho_nor Re: A gdyby 13.10.09, 16:57 Nie pije nie pali Nie ma dzieci Aborygenkę choć ładną Też nie przeleci Odpowiedz Link
meltbigson Re: A gdyby 14.10.09, 02:55 Wdzięki Aborygenki, przyświadczę każdemu Najrzetelniej docenisz tylko po trzeźwemu Odpowiedz Link
kicho_nor Re: zasadniczo 14.10.09, 08:55 Możesz sobie pić kranówkę Zjadać mrówki tępić wódkę Można jakieś mieć zasady Byle, byle, bez przesady. Odpowiedz Link
meltbigson Re: zasadniczo 14.10.09, 13:49 Stuk, puk - to prawda do drzwi twoich stuka; To nie są plotki, ale jest nauka, Co wykazała sześćdziesięciolatkom A także starszym babciom oraz dziadkom, Że jeśli piłeś dość umiarkowanie To znacznie mniej ci w głowie pozostanie Niż tym, co wcale w siebie nie wlewali Alkoholowych napojów. Zostali Z lepszym dowcipem i lepszym myśleniem Współczując nieco tamtym z otępieniem. Odpowiedz Link
meltbigson Re: A gdyby 14.10.09, 02:45 Chyba nie zrozumiałaś powagi problemu: Z picia tracisz intelekt i to jest to, czemu Toastów nie wznosiłem, nie chłodzę się piwem I jeżeli doczekam, to w życiu leciwem Jasnym umysłem błysnę i to mi wystarczy Choć inni w otępienie oraz uwiąd starczy Popadną, płacąc ciężko za grzechy młodości; "Na zdrowie" pijcie i na - pohybel przyszłości Odpowiedz Link
alice0553 Re: A gdyby 14.10.09, 19:59 Taki mi pomysł przyszedł do głowy że miałeś problem alkoholowy by się utwierdzić, żeś wyleczony w terapeutyczne uderzasz tony może z rad Twoich ktoś tu skorzysta i nawróconych zwiększy się lista ja dziś przemokłam i zmarzłam krzynkę zatem rozgrzeję się pysznym drinkiem. Odpowiedz Link
meltbigson Re: A gdyby 15.10.09, 14:04 Postanowiłem nie pić będąc małolatem Widząc w domu dość często pijanego tatę. Nie zdobyłaś więc punktów w zgadywania polu, Bowiem w ustach nie miałem NIGDY alkoholu. A jeżeli się grzejesz swoim pysznym drinkiem Znów alkohol neuronów zabrał odrobinkę, A że ubytek prawie niezauważalny Najwygodniej jest cały ten problem moralny Ignorować pomimo dowodów z nauki Aż z biegiem lat dostrzeżesz w swym myśleniu luki. Albo dostrzegą inni, bo Twa jaźń bezwolna Do dostrzeżenia tego nie będzie już zdolna... Odpowiedz Link
alice0553 Re: A gdyby 15.10.09, 16:38 Ja przyrzeczeń nie składałam (starych, abstynentów miałam) i nie piję nałogowo czasem drinka, daję słowo! To,co się w dzieciństwie stało Twą niewiarę kształtowało? Odpowiedz Link
meltbigson Re: A gdyby 16.10.09, 03:11 Ogromna większość dzieci w całej polskiej nacji Mimowolną ofiarą jest indoktrynacji. Matka, miast krytycznego uczyć je myślenia Uczy co to duch święty i anielskie pienia, O kobiecie co węża słuchała co gada, I mnóstwo innych bredni także opowiada. Tylko nieliczne dzieci, z silnym intelektem Nie będą kleru żerem, wyzysku obiektem Bo znajdą tyle siły, by złamać okowy Blokujące swobodę myśli oraz mowy, Bo przejrzawszy na oczy poranka pewnego Zadadzą niewygodne pytanie: DLACZEGO? Wiem, że się wyłamałem z umysłu blokady Odrzucając matczyne religijne rady. Przecież gdybym przypadkiem był zrodzon na Wschodzie Miast Jezusa Chrystusa - małbym Buddę w rodzie. Odpowiedz Link
alice0553 Re: A gdyby 16.10.09, 08:36 Myślę,że każdy człowiek miewa wątpliwości dzięki komu i po co na tym świecie gości lecz wiara w Najwyższego nadzieję mu daje że jednak we Wszechświecie coś po nim zostaje prawda, że na tej wierze Kościół się bogaci ale za wszystko w życiu się niestety płaci. Odpowiedz Link
meltbigson Re: A gdyby 16.10.09, 14:27 Z takiej nadziei nawet dzieci się uśmieją: Nie ważne, że fałszywa; byle żyć z nadzieją Odpowiedz Link
alice0553 Re: A gdyby 16.10.09, 17:24 Zawsze się na coś czeka,chociażby i skrycie a bez nadziei, Melu, beznadziejne życie. Odpowiedz Link
meltbigson Re: A gdyby 19.10.09, 00:44 Przekazujesz mi mądrą maksymę prastarą; Lecz czy to na co czekasz ma zawsze być wiarą? Odpowiedz Link
kicho_nor Re: Takoi rzeczę Ja 19.10.09, 08:09 Zasadniczo mam też zasady I wara kto przeciw do sprawy Truizmy wam wpoję czyste Ale tylko w dni parzyste Odpowiedz Link
alice0553 Re: Takoi rzeczę Ja 19.10.09, 11:32 Jutro taki dzień wypada Kicho-wujek dobra rada banałami nas zaleje ja się znów do łez uśmieję. Odpowiedz Link
dominikad2 Re: Takoi rzeczę Ja 26.10.09, 21:05 był sobie raz kotek.. miał na głowie czarną plamkę... Odpowiedz Link
azaheca Re: Takoi rzeczę Ja 26.10.09, 22:48 Był sobie raz kotek... a do rymu choćby płotek nie ma rymu,nie ma wiersza czy to miała myśl być szersza post poleciał bez pointy? masz początek dla zachęty Odpowiedz Link