zakochana1977 24.08.07, 09:46 Wierzycie w taką przyjaźń? Osobiście sadzę, że prędzej czy później któraś ze stron będzie liczyła na więcej... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leniwykot Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 09:52 temat był poruszany juz na forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48410&w=67354043 ale to nie oznacza że po raz wtóry nie mozna go rozruszać ja osobiście wierzę i to bez żadnych ale czy sie przerodzi w uczucie czy nie przyjaźń to przyjaźń a reszta to są tylko i aż ludzie)) Odpowiedz Link
zakochana1977 Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 10:06 A czy sam/sama zaakceptowałabyś fakt, że twój partner/partnerka przyjaźni się z osoba innej płci? Odpowiedz Link
ola_mk Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 10:12 Ja wierzę w taką przyjaźń,ale chyba nie chciałabym,żeby mój miał taką przyjaciółkę.Ot zazdrość i tyle Odpowiedz Link
leniwykot Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 10:20 myślę że spokojnie bym zaakceptował choć mówie to czysto hipotetycznie bo takiej sytuacji nie ma bynajmniej ja o niej nie wiem Odpowiedz Link
zakochana1977 Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 10:21 Właśnie tego nie rozumiem... Sama chcę, mogę mieć przyjaciela. Mogę spotykać się z nim na kawie, wyskoczyć na piwo. Natomiast mój partner absolutnie NIE! Dlaczego? Bo boję się, że ta ewentualna przyjaźń przerodzić się może w miłość, że ta potencjalna przyjaciółka mi go zabierze. Ale przecież mu ufam... Odpowiedz Link
zakochana1977 Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 10:38 Strasznie trudne pytanie... Nie wiem... Trudno mi przewidzieć moje zachowanie w jakiś nietypowych sytuacjach. Wierzę w to, że zachowałabym się "poprawnie", rozsądnie, jednak nie mogę przysiąc. Odpowiedz Link
leniwykot Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 10:43 i może stąd wątpliwośći "bo jeśli ja sie nie oprę to on już zupełnie nie da rady))" Odpowiedz Link
ola_mk Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 11:19 A ja sobie też ufam,mężowi też,ale mimo wszystko gdyby znalazł sobie przyjaciółkę to poczułabym ukłucie w sercu,nie wiem ta świadomość,ze innej kobiecie mówi o swoich uczuciach,przemyśleniach byłaby dla mnie nie do zniesienia. Odpowiedz Link
leniwykot Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 11:29 ciekawe jak bys zareagowała gdyby mówił Tobie wszystkie swoje przemyslenia czy przyjęła bys je ze spokojem usmiechem na ustach bo to tylko mysli)) czy zapaliłaby sie czerwona lampka i zakomunikowała "że jak mysli o czyms to tylko krok żeby tego dokonać" a przyjaciel/ółka wysłucha pokiwa głową popuka w czolo usmiechnie sie czasami opieprzy i do nastepnego spotkania Odpowiedz Link
ola_mk Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 11:33 no kocie to teraz dałeś mi nowy obraz przyjaźni damsko-męskiej)) i wiesz co? chyba masz rację Odpowiedz Link
bettina75 Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 10:36 tak i sie nie powiodlo...ON chcial wiecej...ja nie bylam na to gotowa... Odpowiedz Link
leniwykot Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 10:45 a to że chciał więcej to jeszcze nie jest koniec swiata)) a jeśli nie dostał i podziekował za przyjaźń to ... nie będę sie wyrażał dobrze że się skończyło Odpowiedz Link
bettina75 Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 10:50 no wlasnie ...dlatego trudno jest utrzymac przyjazn mesko-damska...bo zazwyczaj rodzi sie z tego milosc...i szkoda...kiedy nie jest odwzajemniona...wtedy jedno z nich musi cierpiec...dlatego lepiej takiej nie zaczynac...tak mi sie wydaje....) Odpowiedz Link
kim_05 Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 14:54 Nie jest trudno. Trzeba tylko pamiętać, że przyjaźń jest sama w sobie wielką wartością i skarbem. I nie warto tego skarbu roztrwonić porywami serca, jakie są zarezerwowane dla płci przeciwnej. Przyjaciel to BRAT, nie MĘŻCZYZNA. Odpowiedz Link
kim_05 Re: Przyjaźń damsko-męska 24.08.07, 14:49 Wierzymy i praktykujemy od lat co najmniej kilku, z niejednym "egzemplarzem" Odpowiedz Link