khinga 04.01.08, 11:45 kupujecie gotowe, czy sami je "doprawiacie"? Co dodajecie? goździki, cynamon...coś jeszcze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tini_1 Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 12:02 Ja kupuje gotowe, bo wygodniej..leniuszek jestem .... ale smakuje okay)) Odpowiedz Link
khinga Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 12:12 mnie też smakuje, ALE... najlepszej jakości ono nie jest, tzw."zlewki" dlatego chcę zrobic sama a leniuszek to też jestem i kiedyś kupowałam również Odpowiedz Link
khinga Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 12:19 tini_1 napisała: > Nie chce w to wierzyc! Uwierz! akurat w tej kwestii, wiem, co piszę Odpowiedz Link
tini_1 Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 13:43 hmmm....dobrze, ze juz w domu nie mam zadnej butelczyny zu takim winem.... Odpowiedz Link
khinga Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 16:06 wiesz...nie wiem, czy każde. Jednak ja nadal będę szukała przepisu Odpowiedz Link
khinga Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 12:18 tak...doprawione przyprawami, by nie wyczuć złej jakości wina. To tak, jak juz z przyprawionym mięsiwem w sklepie gotowym od razu, by wrzucić na grill... Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 13:22 o rany )) a ja już miałem postanowić że trwale zrywam z alkoholem) ale czytając ten wątek nie sposób tego zrobić P poszukam jakiś przepis na grzańca i przyszykuję może nawet dzis wieczorem)) Odpowiedz Link
tini_1 Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 13:46 No wlasnie...w necie napewno cos sie znajdzie) Odpowiedz Link
tini_1 Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 16:21 znalazlam cos takiego: www.jedlinski.pl/glogg/ i zajadamy.blox.pl/2007/02/Grzaniec-czyli-robimy-grzane-wino.html moozesz wybierac) Odpowiedz Link
khinga Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 16:41 dzięki))) ten pierwszy przepis jest mi bardzo bliski z pewnych względów))) ---- "Miłość niesie za sobą wielkie szczęście, o wiele większe od bólu, który przynosi tęsknota". Albert Einstein Odpowiedz Link
tini_1 Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 16:48 Robisz sie tajemnicza)) ...a ja zrobie na niemiecko, bo mam wszystkie skladniki juz w domu..wiec bedzie latwo..) Odpowiedz Link
khinga Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 16:56 autor podał nawet sklepy, gdzie można zakupić potrzebne produkty))))) ja niestety nie mam wielu, ale dokupię do niedzieli hmm, gorzej będzie z laska wanilii Zrób sama, a będziesz na pewno zadowolona z efektów a nie będziesz piła "sikaczy"!! ten niemiecki to jeszcze z rumem...Mmmbędzie mała mieszanka) więc kiedy robisz? wino grzane, kominek, spokojna muzyczka, np. Mike Oldfield.......ależ się rozmarzyłam........ Odpowiedz Link
tini_1 Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 17:00 Masz cudowne marzenia)) Gosci dostane w te niedziele, to tylko jedna para Odpowiedz Link
tini_1 Re: Wino grzane , ..niemiecki przepis 04.01.08, 16:39 www.kafeteria.pl/bonappetit/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8698 Odpowiedz Link
khinga Re: Wino grzane , ..niemiecki przepis 04.01.08, 16:43 Mmm...jeszcze z rumem))) W niedzielę na pewno przygotujęD Uwielbiam wino grzane...aromat goździków, cynamonu)) Betty, może też sama zrobisz?PP na pewno będzie zdrowsze... Odpowiedz Link
tini_1 Re: Wino grzane , ..niemiecki przepis 04.01.08, 16:46 Masz racje, zrobie, bo dostane gosci...cala buda bedzie pachniec..az spacerowicze chodzacy pod oknami beda czuc...))) Odpowiedz Link
khinga Re: Wino grzane , ..niemiecki przepis 04.01.08, 17:00 Aromat grzanego wina roznoszący się po mieszkaniu....echhh uwielbiam ten klimat...a za oknem pruszy śnieg, jest mroźno) hehe, dostaniesz niespodziewanych gości)) Odpowiedz Link
tini_1 Re: Wino grzane , ..niemiecki przepis 04.01.08, 17:02 ))))))) szkoda ze sniegu brakuje ale goscie sa zaproszeni juz od tygodnia....mam nadzieje, ze nie bedzie slizgawicy na autostradzie, bo maja do nas daleka droge....oby bylo sucho Odpowiedz Link
khinga Re: Wino grzane , ..niemiecki przepis 04.01.08, 17:17 właśnie zapowiadali w radio, że w weekend ma być gorsza pogoda...wyższy mróz i małe opady deszczu. Wiesz, ale to u nas... Odpowiedz Link
tini_1 Re: Wino grzane , ..niemiecki przepis 04.01.08, 17:22 ojojoj...oby to nie u nas.... Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 16:57 Zawsze sama robię... wino półwytrawne,miód,cynamon,gożdziki i plaster pomarańczy... pychotka a jak rozgrzewa...ech Odpowiedz Link
khinga Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 17:02 Ooo Monia)) a ten cynamon to pewnie w lasce?)))) pffffPPPP Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 17:03 Monia z nieba mi spadłaś))) a ja własnie szukam przepisu na grzańca)) dzieki buziaczek tylko jeszcze powiedz czego ile to już wogóle będę Cię kochał) Odpowiedz Link
tini_1 Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 17:13 Widzisz Moniu.....przez zoladek do serca....)) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wino grzane:-) 04.01.08, 17:24 Coś w tym jest... powinnam mieć męża kucharza)) Odpowiedz Link
aleksandra999 Re: Wino grzane:-) 06.01.08, 09:20 Ja podam Swój domowy przepis, przedwczoraj testowany: wino miałam domowe, kilkuletnie porzeczkowe od mojej mamci, pychota, ale ze sklepu moze byc kazde czerwone pósłodkie, nic nie rozcieńczam wodą, oryginał musi być i mieć procenty, , nie dodaje żadnego cukru tylko lejący miód, gożdziki, cynamon w laseczkach czy kawałkach, trzeba pilnowac, zeby sie nie zagotowało, bo kolorek traci i procety. Smacznego Piłam kiedyś z półwytrawnego wina, wtedy trzeba dodać więcej miodu. Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wino grzane:-) 07.01.08, 17:48 Chyba musze sobie dzis na rozgrzewke zaserwowac bo mnie jakowes zimno dopadło mam nadzieje ze to nie zapowiedz grypy Odpowiedz Link
girl_32 Re: Dla przypomnienia:) 12.09.08, 15:07 Nic z tego jestem po zabiegu. Wieczór przywitam wodą ewentualnie cieniutką herbatką Odpowiedz Link
khinga Re: Dla przypomnienia:) 12.09.08, 15:13 Nadrobisz zaległości.. Takich wieczorów będzie więcej. Szybkiego powrotu do sił i zdrówka życzę Odpowiedz Link
girl_32 Re: Dla przypomnienia:) 12.09.08, 15:25 Chyab już nie nadrobię,ale od czego mamy nadzieję Za zdrówko starym zwyczajem nie podziekuję Odpowiedz Link