Dodaj do ulubionych

Kolej transyberyjska

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 19:30
Witam.
Mam zamiar z kumplami wybrac sie w podroz koleja transyberyjska. I w zwiazku
z tym mam do Was kilka pytan:
- ile czasu trwa mniej wiecej podroz z W-wy do Pekinu ?
- jaki jest przyblizony koszt samego przejazdu ?
- czy ktos z Was jechal ta trasa i moze sie podzielic wrazeniami ?
Obserwuj wątek
    • Gość: mo Re: Kolej transyberyjska IP: *.oskbraniewo.pl 09.06.04, 22:37
      Polecam przewodnik wydawnictwa bezdroża. Ostatnio był nawet do ściagnięcia z
      netu w całosci. Tam dowiesz sie wszytskiego...
      A kiedy jedziecie?
      • Gość: Marcin Re: Kolej transyberyjska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 13:09
        Mamy zamiar jechac pod koniec sierpnia... a znasz moze link do przewodnika ?
        • Gość: pomidorowa Re: Kolej transyberyjska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 18:01
          www.bezdroza.com/popup/transsib.php
        • Gość: mo Re: Kolej transyberyjska IP: *.oskbraniewo.pl 17.06.04, 20:11
          Przepraszam, ostatnio tu nie zagladałam, ale widze, ze ktoś inny Ci podał. Jak
          dla mnie koniec sierpnia to zbyt późno. Udanej podrózysmile
          • Gość: pit Re: Kolej transyberyjska IP: *.belzec.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 13:00
            A Ty kiedy chcialbys jechac? ja sie tez zastanawiam, choc na razie bez planow.

pozdrowienia, pit
    • loiterer Re: Kolej transyberyjska 04.07.04, 21:48
      1. Podroz W-wa - Moskwa trwa 24h (dlugosc 1310km), Moskwa - Pekin trwa ok. 7
      dni (dlugosc 7661 km).
      2. Koszt przejazdu zalezy od:
      - klasy pociagu (pociag Nr 4 jest drozszy niz Nr 20)
      - standardu (klasa 1. - dwuosobowy przedzial- jest drozsza niz platzkartny)
      - terminu, w kotrym jedziesz (czas letni to wzrost cen o ok. 30%)
      - biura, w ktorym kupujesz bilet (np w Intourist: Moskwa-Pekin przez Ulan
      Bator - 378USD+7%Vat)
      3. Jechalam na trasie Moskwa-Wladywostok. Wrazenia? Bylo swietnie!
      Skonkretyzuj pytania, chetnie odpowiem.
      Pozdrawiam
      L.
    • Gość: r57@o2.pl Re: Kolej transyberyjska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 21:12
      jechałem kilka razy po całej i po kawałku. Może to i na początku było
      romantyczne ale potem to jakby nie patrzeć np do Nowosybirska 54 godziny z
      Moskwy <lepszym pociągiem>. To kupa czasu. Ja średnio potem miałem dosyć po 60 -
      80 godzinach jazdy i to w dobrych wagonach, bo w tańszych to moja cierpliwość
      na smród i gorzałę kończyła się pod Uralem no najdalej w Jekaterinbyrgu. A
      widoki? Parę chwil zainteresowania na dużych rzekach, w miastach przejazdy
      szerokimi torowiskami i miast nie widać, Ural to widać jako pagórki,
      drzewadrzewadrzewa.....chyba że zrobisz sobie przerwy w ciekawych miejscach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka