Dodaj do ulubionych

gdzie do Bułgarii???????

22.04.05, 13:25
Planujemy wakacje w Bułgarii. Poradźcie proszę w jakiej miejscowości i
wktórym hotelu. Jadziemy z małym dzieckiem, więc wolałabym aby była to
spokojna okolica, ale z ładna plażą (blisko).
Czy ktoś był w hotelu Briz II między Varną a St. Konstantin i Eleną?
Obserwuj wątek
    • janek51 [...] 29.04.05, 17:59
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • Gość: pistour@abv.bg Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 08:17
      Proponujemy Państwu pobyt w hotelu, w apartamencie czy w kwaterze prywatnej w
      regionie Pomorie. Jest to bogaty w zabytki historyczne region, na wspaniałą
      przyrodę, urodzajną ziemię i gościnnych mieszkańców. Wypoczną tutaj rodziny z
      dziećmi jak i młodzież, i emeryci, bo każdy znajdzie tu dla siebie optymalne
      cenowe relacje.
      W województwie burgaskim najtaniej jest w Burgas, najdrożej w Nesebarze, my
      proponujemy środek t. j. Stare Pomorie, gdzie mamy BP.
      Pozdrawiam Stefan Marinov
    • Gość: Grzesiek Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:37
      Do Kraniewa - super plaża, chyba najładniejsza nad M.Czarnym.Miejscowość nie
      jest ogronma,ale wszystko,co potrzebne ma- sklepiki, tawerny, kilka dyskotek.No
      i jest bliziutko do Złotych Piasków i Warny, a nie ma takiego tłoku. Szczerze
      odradzam miejscowość Balczkik- w ogóle nie ma plaży,tylko ostre wystające
      kameloty. Podobnie praktrycznie nie ma plaży we Wlasie i Rawdzie. Jestem w
      Bułgarii co roku- mój ojciec tam mieszka , także piszcie... byłem chyba
      wszędzie.
      • Gość: Zofia Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.chello.pl 08.05.05, 21:28
        No właśnie, a ja ostatnio widziałam ofertę Alfa Star,
        które poleca okolice Wlasu i Rawdy; zdjęcia pokazują śliczniutkie plaże...
        Jak uważasz, może warto też wybrać (prze)reklamowane Złote Piaski? Nam marzy się
        tygodniowy, intensywny pobyt - trochę plażowania, zwiedzania, "degustowanie"
        Sofii i pochodnych.
        Jaką więc miejscowość nadmorską poleciłbyś takim laikom? (Oprócz rzecz jasna
        Kraniewa)
      • Gość: SaM Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.zeto.olsztyn.pl / *.zeto.olsztyn.pl 09.05.05, 09:14
        Grzesiek a co myslisz o Sozopolu ?! Wybieram sie tam we wrześniu. Mam nadzieje
        ze odpoczne tam i zrelaksuje sie przed powrotem w kierat roboty wink
        Dzięki z góry za odpowiedz.
        • Gość: cookie Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.06.05, 18:36
          Jam nie Grzesiek, ale...
          Sozopol to najpiękniejsze miejsce na bułgarskim wybrzeżu, pod warunkiem, że się
          ma kwaterę prywatną (komfortu bym nie oczekiwał) w starym Sozopolu. We wrześniu
          dojrzewają figi, zrywa je się wprost z drzew, wszędzie pachną przygotowywane
          przetwory z pomidorów i papryki. Poezja, pod warunkiem, że nie ma się
          europejskich oczekiwań bytowych, a chce się odpocząć. Uliczki takie jak w
          Neseberze, ale nie rozdeptane przez tabuny spoconych wycieczek. Aha, plaża
          bardzo przeciętna w Starym Sozopolu i lepsza w Nowym.
      • Gość: vrksa Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.devs.futuro.pl 10.05.05, 14:20
        A co sądzisz o miejscowości Czajka (hotel BMV - moze znasz)?
        • Gość: wojnaipokoj Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 00:21
          Dzielnica Czajka jest rozkopana podobnie jak cała Bułgaria przed sezonem
          Właśnie wróciłam z małym dzieckiem.Najlepsze plaże na północy to Albena i
          Kraniewo.W Złotych Piaskach jest szeroka płaża, z leżakami,ale dla nas za
          głośno.Chętnie odwiedzaliśmy plaże w Śv.Konstantin/dawna Drużba/.Plaża nie za
          szeroka,ale spokojna dla dziecka.Mieszkaliśmy na obrzeżach Varny,w H.Alekta-
          polecam!!!Okolice hotelu Briz.Ale tam nie było plaży więc jeżdziliśmy do Drużby.
          Za to był dla dziecka park rozrywki,delfinarium i Zoo.
          • Gość: Yogi Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 20:32
            Wojnaipokój napisz coś więcej o hotelu Alekta. Wybieramy się tam w sierpniu.
            Jakie jedzenie, pokoje, obsługa, parking itp. Jeżeli możesz to napisz gdzie
            najlepiej szukać ładnej plaży. Z góry dziękuję.
            • Gość: gość Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:20
              Yogi, ratuj się - zerknij na forum bulgaricusa i wątek "KŁamstwa Scana" na
              wakacje.pl!!!
      • Gość: cookie Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.06.05, 18:30
        > Podobnie praktrycznie nie ma plaży we Wlasie

Bzdura. Jest plaża. Niewielka, kameralna, bez wariatów na skuterach,
        spadochronów i knajp. Klifowe wybrzeże i ok.30-40m szeroka piaszczysta plaża.
        Łagodnie opadające dno. Baseny praktycznie w każdym kompleksie
        hotelowo-apartamentowym wzdłuż plaży. Obcy mogą pływać w basenach albo za darmo
        (jak przyjdą w strojach), albo za 3-5 lewa za cały dzień.
        Sam Włas atrakcyjny nie jest, ale wieczorny widok na zatokę i Neseber jest
        niezapomniany. Jak kogoś nosi na imprezę, to 4km spacerek wzdłuż drogi lub
        autobus za 60st. i już się jest w S.B.
        • m.korzen Gdzie do Bulgarii? 21.06.05, 19:40
          A co myslicie o miejscowosci Biala? Gdzie to jest? podobno miedzy Warną a
          Burgas, ktoś tam był? pozdro smile
          • Gość: arni Re: Gdzie do Bulgarii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:23
            w polowie drogi miedzy warna , a burgas...fajna miejscowosc.....
      • Gość: draganka Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 08:58
        Ja jedę 11.07.2005 do Kraniewa - hotel FREGATA. Widziałam zdjęcia tego hotelu z
        jakiejś rosyjskiej strony i się załamałam....hotel nie był skończony, a nam w
        ofercie pokazali tylko makietę hotelu. Ale Moje biuro podróży twierdzi, że na
        dzień dzisiejszy nie ma powodu do obaw, wszystko jest O.K. Biuro jest
        sprawdzone i nie byle jakie, pierwsze osoby już wróciły i podobno są bardzo
        zadowolone.Jak jest naprawdę już niedługo się przekonam.
        • Gość: Mmeva Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 02:01
          Możesz podać adres tej rosyjskiej strony?
      • Gość: justyna Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 16:11
        Jeślijesteś tam znawcom Bułgarii to powiedz jak najlepiej przejechać
        tą trasę autem - jak najkrótsz droga . Jedziem z mężem i córeczka
        pierwszy raz!!!!
      • Gość: kasia_w-wa Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.com.pl / *.acn.waw.pl 01.07.05, 14:34
        a znasz może miejscowość Albena (i okolice) w Bułgarii? Za trzy tygodnie
        wybieram się tam na urlop
      • Gość: aga Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 05.07.05, 17:15
        Witam
        Chcialam zapytac. Wybieram sie do Bulgarii z osoba na wózku inwalidzkim. Rok
        temu byłam w Czarnogórze i tam nie bylo problemu jezeli chodzi o plaze A jak
        jest w Bułgarii?? Czy moglbys mi polecic jakies miejsce warte zatrzymania na 2
        tyg. tanie i ładne?? Chciałabym znalezc kwatery prywatne.
    • Gość: Gandalf Travel Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.mnc.pl 13.06.05, 18:15
      www.gandalftravel.com
    • Gość: pistour@abv.bg Re: gdzie do Bułgarii??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:26
      Proponujemy Państwu pobyt w hotelu, w apartamencie czy w kwaterze prywatnej w
      regionie Pomorie. Jest to bogaty w zabytki historyczne region, na wspaniałą
      przyrodę, urodzajną ziemię i gościnnych mieszkańców. Wypoczną tutaj rodziny z
      dziećmi jak i młodzież, i emeryci, bo każdy znajdzie tu dla siebie optymalne
      cenowe relacje.
      W województwie burgaskim najtaniej jest w Burgas, najdrożej w Nesebarze, my
      proponujemy środek t. j. Stare Pomorie, gdzie mamy BP.
      Pozdrawiam Stefan Marinov

• qchara Do P. Stefana 23.06.05, 16:18
        witam smile
        wybieram sie w sierpni z polskim biurem do Pomorie, chcialam sie dowiedziec czy
        Pana biuro organizuje na miejscu jakies wycieczki?I jaka jest dokladna
        lokalizacja biura? pozdrawiam
        • Gość: pistour@abv.bg Re: Do P. Stefana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:50
          Oczywiscie , ze organizujemy różne wycieczki , nawet do Turcji .
          Nasze biuro turystyczne znajduje się w Starym Pomorie ul. Stara Planina 22,
          BP "Petra & Stefan" ok.100m od plaży !
          Podaje telefon tel.do biura: 00359 0596 246 54, GSM 00359 886 490 103
          Pozdrawiam Stefan M.

• chihuahua1 Re: gdzie do Bułgarii??????? 30.06.05, 11:23
      Ja wprawdzuie nie byłem w Bułgarii (jeszcze smile), ale moja Mama tam była za
      młodu na wakacjach. Bardzo sobie chwaliła Bałczik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka