autofolia 12.06.05, 14:20 Czy sa jakies dokumenty wymagane dla samochodow sluzbowych, leasingowanych? W Bulgarii wiem, ze warto miec zaswiadczenia itp. i to zalezy od celnika, czy zaakceptuje, a jak na Ukraine? Pawel Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciekjj Re: Ukraina samochodem SLUZBOWYM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 08:38 Po pierwsze: Notarialnie potwierdzona zgoda właściciela pojazdu na jego uzytkowanie (to jest konieczne!!!! mnie raz zabrali samochód!!!!) Dokument ten musi być w jezyku Polskim i Ukraińskim jak chcesz odezwij sie na mejl - wysle Ci gotowca do którego wstawisz swoje dane. Po drugie: Jesli masz samochód "ciezarowy" to uwazaj czy przejscie graniczne odprawia samochody ciezaroe - jesli nie to mozesz miec klopot z POLSKIMI celnikami taki przypadek miałem w Zosinie sto razy przejechalem a raz mnie cofneli właśnie za kratkę Odpowiedz Link
Gość: leszek GABRJEL Re: Ukraina samochodem SLUZBOWYM IP: *.powerdat.net / *.powerdat.net 14.06.05, 13:01 Czy mozesz poslac tego gotowca na leszek.gabrjel@gmx.net Dzieki z gory Jakie ubezpieczenie trzeba miec na samochod osobowy sluzbowy, czy polskie, czy tez ukrainskie. Moze jest tez mozliwosc wykupienia takiego na granicy? Pozdrowienia Leszek Odpowiedz Link
Gość: maciekjj Re: Ukraina samochodem SLUZBOWYM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 14:22 UPOWAŻNIENIE Łódź 2004-10-14 Upoważniam pracownika naszej firmy (imie i nazwisko) nr paszportu AD xxxxx do przekroczenia granicy Rzeczpospolitej Polski i poruszania się po terytorium Ukrainy samochodem marki xxxxxx nr rejestracyjny xxxxxx nr nadwozia xxxxxxxx Samochód ten jest własnością firmy xxxxxxxxx Вповноважуємо працівникa нашої фірми (imie i nazwisko) nr паспорта xxxxxxxx до пересікання границі Польщі і переміщення по території України автомобілем марки (marka i model auta) Nr реєстраційний (nr rejestracyjny) Nr кузова Автомобіль є власністю фірми (nazwa firmy) całośc sobie drukujesz i idziesz do notariusza Odpowiedz Link
autofolia Re: Ukraina samochodem SLUZBOWYM 14.06.05, 22:09 Dzieki wielkie Maciek Pawel Odpowiedz Link
Gość: Paweł Re: Ukraina samochodem SLUZBOWYM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 10:22 Jeśli możesz, to prześlij mi te druczki.dzięki z góry. Odpowiedz Link
Gość: moby Re: Ukraina samochodem SLUZBOWYM IP: *.polish / 195.164.7.* 15.06.05, 17:29 A ja wybrałem się autem służbowym na Ukrainę bez żadnych zaświadczeń. Na granicy miałem zabawną dyskusję z celnikiem ukraińskim: - Auto służbowe? - tak - zaświadczenie jest? - nie - Nu horoszo, jehat.... Odpowiedz Link
autofolia Re: Ukraina samochodem SLUZBOWYM 20.06.05, 22:29 No fajnie. Po informacji o zabranym samochodzie zrezygnowalem z drogi przez Ukraine, a teraz "nu, haraszo". Leb mnie juz boli od kombinowania A tanie paliwko kusi.... Odpowiedz Link
Gość: Lwowiak Re: Ukraina samochodem SLUZBOWYM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 23:25 Ja jechalem samochodem na ojca zarejestrowanym... - Auto twoje? - Nie. Ojca - Pierwszy raz - Tak - To teraz Cie puszcze, ale na drugi raz zaswiadczenie . , , - a papierek... - jaki papierek? - dasz go pozniej - ok. . . , , Ciut za kontrola, stoi gosc w mundurze i patrzy i zastanawia sie, czy moge jechac juz za teren przejscia na zwykla droge - papierek masz? - mam - daj - prosze - stan tam i do biura po ubezpieczenie . , , Wiem, ze od 2001 roku ubezpieczenia nie ma - 5 hrywien - za co? - ubezpiecznie - ale od kilku lat jego juz nie ma chyba? - no tak, szerokiej drogi - dziekuje, czesc . , , Gosc przy wjezdzie, co skierowal po ubezpiecznie? - jakies problemy? - nie, ubezpieczenia juz nie ma - szerokiej drogi - a papierek? - szerokiej drogi - dzieki, czesc Tak moje przejscie przez granice wygladalo. Odpowiedz Link