Gość: dunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:30 Szukam męża. Koniecznie Rosjanina. Miłego wieczora, Dunia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kj6 Re: ogłoszenie 12.09.06, 08:08 No to masz kłopot. Chyba nigdzie na świecie na statystycznego mężczyznę nie przypada tyle kobiet co w Rosji. Najgorzej (z mojego punktu widzenia najlepiej) jest w Karelii. I to widać gołym okiem - w klubach przy barze i na parkiecie kręcą się same dziewczyny. Oczywiście mozna powiedzć, że faceci są wówczas gdzieś indziej - i częściowo jest to prawda - ale statystyki nie kłamią (przynajmniej nie do końca). Odpowiedz Link
Gość: dunia Re: ogłoszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:11 Rosja sie wyludnia.., z tego co wiem, nawet partie komunistyczne chcialy wprowadzic zakaz wstepowania w zwiazki malzenskie Rosjanek z obcokrajowcami, aby nie marnowac cennych "rosyjskich dobr naturalnych". Ale chyba w druga strone to nie dziala? ) Pozdrawiam Odpowiedz Link
kj6 Re: ogłoszenie 12.09.06, 20:03 Faktycznie - partia Żyrynowskiego chciała zakazać Rosjankom związków z obcokrajowcami. W sumie byłaby to dyskryminacja płci - jeśli facetów zakaz by nie obejmował. A o mężczyznach nikt nie pomyślał. Może popyt na nich niewielki? Mam wielu przyjaciół w Rosji - ale chyba żaden aktualnie nie szuka żony. Rosjanie żenią się bardzo młodo - może dlatego ich związki są tak nietrwałe. Chyba z 70% małżeństw rozpada się. Moda na "nowsze modele" funkcjonuje wśród miejscowych elit. Odpowiedz Link
Gość: dunia Re: ogłoszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 20:37 Dziekuje za informacje Chociaz, swoja droga, co tam maz Rosjanin, nie bedzie, to trudno, ale Rosje chcialabym poznac mozliwie jak najlepiej (hehe, wiec wykombinowalam, ze droga ozenku najszybciej mnie przyblizy do celu )) Oczywiscie to taki zart internetowy, chcialam zobaczyc jaki bedzie odzew. Kiedys jedna Rosjanka powiedziala, ze tamtejsi mezczyzni "nie kochaja swoich kobiet"...Coz, chyba jednak klimat i warunki zycia robia swoje.. czlowiek sie do nich upodabnia. Pozdrawiam i milego wieczora Odpowiedz Link
lacietis Re: ogłoszenie 13.09.06, 16:20 Jakbyś - choć troszke poważnie myslała, o takiem rosyjskiem mężu - to raczej wejdź na jakies forum rosyjskie. (((-; I to nie koniecznie związane z tematyka. Np. sportowe, modelarskie, samochodowe - gdzieś gdzie znajdziesz wielu "istino russkich mużikow". He, he, he (((-: Udaczi! Odpowiedz Link
Gość: puzzle2004 Re: ogłoszenie IP: 217.11.143.* 15.09.06, 09:14 moja zona tez miala taki pomysl (poprostu wysc zamaz za faceta ze wschodu)... mysle ze udalo jej sie, ale moze latwiej poprostu tam jezdzic i miec przyjaciol... jak masz troche czasu i np. rower (w weekendy nie mam z kim jezdzic , to mozemy pogadac o wschodze, to sa moje tereny i czesto tam bywam... Odpowiedz Link
kj6 Re: ogłoszenie 13.09.06, 20:03 A propos - przypomniał mi się dowcip - opowiadany nomen omen przez Rosjanki: kto wymyslił miłość? Rosyjscy mężczyźni, żeby nie płacić za sex! A Rosja faktycznie warta jest poznania. Polecam! Odpowiedz Link
lacietis Re: ogłoszenie 14.09.06, 11:44 kj6 napisał: > A Rosja faktycznie warta jest poznania. Polecam! > ++Przez łóżko??? (((-; Odpowiedz Link
dunia66 Re: ogłoszenie 15.09.06, 15:55 A czy ktos z was byl w Woroneżu lub Rostowie? Ladne to miasta? Przyroda taka jak z "Cichego Donu" czy juz zupelnie nie to? Szkoda tylko, ze nikt tam ze mna nie chce pojechac. Rusofili jakos nie ma wokolo, ale jeszcze bede szukac, do przyszlego roku Pozdrawiam i milego dnia Odpowiedz Link
dunia66 Re: ogłoszenie 15.09.06, 16:03 oczywiscie przyroda w tamtych okolicach, a nie w miastach ) pozdr Odpowiedz Link
kj6 Re: ogłoszenie 15.09.06, 20:49 Ja jestem rusofilem - tylko nie bezkrytycznym. W tym roku jednak już przesiedziałem przeszło miesiąc na wschodzie - i do stycznia jestem uziemiony. Odpowiedz Link
lacietis Mało Rosjan!!! 16.09.06, 11:36 Też jestem rusofilem (kulturowym - nie politycznym!) - i też nie jestem bezkrytyczny. Nie jestem bezkrytyczny do tego stopnia, że w Rosji najbardziej sobie cenię tereny gdzie jest mało Rosjan i dużo przyrody. (((-; Czyli wiecdej jest jakiejś narodowości rdzennej (Tuwińcy w Tuwie), lub przynajmniej mało Rosjan przypada na kilometr kwadratowy (Laponia/Murmań) - i tam własnie bywam. A jak nie moge - to odwrotnie: Moskwa!!! Ani w Rostowie, ani w Woroneżu nie byłem. Ale Duniu!!! Nie traktuj opisów literackich nadmiernie dosłownie - bo jak juz pojedziesz - to sie możesz rozczarować... Klatka schodowa przed "Niedobrym mieszkaniem" mi sie podobała, ale juz Patrijarsze mnie rozczarowały (inna sprawa, że wówczas nie za dobrze wiedziałem co to są "prudy"...). Odpowiedz Link
dunia66 Re: Mało Rosjan!!! 16.09.06, 14:57 Dziekuje za wszystkie komentarze. Woronez, Rostow i "naddonskie okolice" z tego co slyszalam to prezne osrodki hodowlane (konie budionnowskie, kłusaki, dońce)- moje marzenie pojechac tam i zobaczyc konie w ich rodzonej ziemi ). W tej kwestii jestem rusofilem absolutnym A jesli jeszcze okolica ladna...-no to zyc, nie umierac. Aha, i jeszcze rejon krasnodarski- Jejsk (?). Ktos był? Ponoc w Rosji najlepiej poruszac sie pociagiem, jakie jest wasze zdanie? Milego dnia Odpowiedz Link
dunia66 Re: Mało Rosjan!!!/do Lacietis'a 16.09.06, 14:59 A czemu tam, gdzie jest malo Rosjan? Chyba nie sa tak gadatliwi jak Wlosi? Odpowiedz Link
kj6 Re: ogłoszenie 16.09.06, 22:36 Osobiście Rosjan bardzo lubię. Lacietis ma jednak rację - najlepsze są w Rosji miejsca gdzie jest mało Rosjan. Rosjanie mi nie przeszkadzają - ale po prostu lubię miejsca odludne (np. w Kanadzie - tam gdzie jest mało Kanadyjczyków). W zakresie rusofilii też muszę zgodzić się z Lacietisem - najlepsza jest rosyjska kultura. Przykład - dykteryjka - anegdota. Obozowałem niedawno w Ałtaju z grupką Rosjan i Czechów. Wieczorem - przy ogniu - zaczęły się śpiewy. Rosjanie śpiewali o rozdartym sercu, tęsknocie, nieszczęśliwej miłości. Hitem Czechów była piosenka, z której zapamiętalem jeden cytat: "Mamo, mamo, krowa mnie goni i chyba mnie dogoni". Zgadnijcie, jaki rodzaj pieśni bardziej mi odpowiada! Odpowiedz Link
kj6 Re: ogłoszenie 16.09.06, 22:41 I jeszcze jedno - do Duni - a propos koni. Wspaniale stadniny powstają bliziutko naszej granicy - w obwodzie kaliningradzkim - koło Ozierska. Buduje je żona Łużkowa - mera Moskwy. Tylko że nie będą one nastawione na tradycyjne rosyjskie rasy. Przede wszystkim hodowane będą tu konie wywodzące się z Prus Wschodnich. Słyszalaś kiedyś o trakenach? To najbardziej znana z tamtejszych ras. (no proszę - wątek ten - z matrymonialnego - poszukiwanie męża - zmienil się w hippiczny ) Odpowiedz Link
dunia66 Re: ogłoszenie 17.09.06, 10:40 No prosze- zona buduje stadniny- cos mi sie kiedys obilo o uszy. Szkoda, ze trakeny maja byc- te mnie nie interesuja za bardzo. W ogole sport konny, wole dlugasne wloczegi z koniem- przyjacielem. Dlatego achal-tekiny, budiony, itd. Kj6, fajna ta czeska przyspiewka, a u Rosjan chyba doszla do glosu slynna ichnia dusza rosyjska )...(e tam dusza, pewnie sie zrobili wylewni po wodce Pozdrawiam Odpowiedz Link