hak_amoniak 25.02.08, 22:55 www.ioh.pl/pelne.php?Art=1052&Strona=1 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hak_amoniak Wołyń 26.02.08, 21:12 cdvr.org.ua/uvr.php?nomer=2&roz=13 pda.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=693 zustrich.quebec-ukraine.com/lib/nasha_krov_4.html library.iv-fr.net/2007/07/05/page,1,polskoukranska_tragedja_pd_chas_drugo_svtovo _vjjni_19421944.html www.angelfire.com/vt2/volyn/2003/4/615-10.htm Odpowiedz Link
mat120 Re: Wołyń 26.02.08, 21:40 НАША КРОВ — НА СВОЇЙ ЗЕМЛІ zustrich.quebec-ukraine.com/lib/nasha_krov_4.html A czego się można innego po barbarzyńcach i ich spadkobiercach spodziewac?) Przecież nie przyjmiemy ich prostackiej "logiki" i ich wzorem nie złapiemy za widły i nie pogonimy z naszych ziem okupantów w rodzaju WK, Wiejskiego Osła, P-roboszcza, Mykoły itd. Odpowiedz Link
lokis1271 Tym razem się z Panem zgadzam ! 26.02.08, 23:55 Szanowny Panie Hak Amoniak ! Przyznaję, że nie doceniłem Pana i tym razem osiągnęliśmy consensus, cyt.: "...Okupacji niemiecka na ziemiach polskich wyróżniała się brakiem szerokiego frontu kolaborantów [...] Dlatego też Niemcy nie mieli się na kim oprzeć...", zob.: www.ioh.pl/pelne.php?Art=1052&Strona=1 Proponuję, aby tą oczywistą informację przekazał Pan na PuK P-roboszczowi i jego banderowskiej hołocie. Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
hak_amoniak Re: Tym razem się z Panem zgadzam ! 27.02.08, 00:00 Czyżby Pan zrozumiał, że „Schupowcy” mordowali Ukraińców? Odpowiedz Link
lokis1271 Re: Tym razem się z Panem zgadzam ! 27.02.08, 00:11 Szanowny Panie Hak Amoniak ! A czy Pan jest w stanie zrozumieć, że Schupo nie stanowiło jakiejkolwiek POLSKIEJ struktury wojskowej, paramilitarnej lub państwowej bądź mającej charakter polskiej państwowości zastępczej ? Czy garść degeneratów i zdrajców wstępujących na własną odpowiedzialność i wbrew surowemu zakazowi legalnych władz polskich do formacji policyjnych wroga reprezentowała siebie czy Państwo Polskie ? Szanowny Panie ! Najwyższa pora, aby porozmawiał Pan z jakimś prawnikiem (może być studentem prawa po kilku semestrach) na ten temat, jeżeli mi Pan nie wierzy (ma Pan do tego oczywiście pełne prawo). Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
wianuszek_kresowy Re: Tym razem się z Panem zgadzam ! 27.02.08, 00:26 To tzw panstwo polskie dalo drapaka za granice, rozbieglo sie jak karaluchy, maruderow zdaje sie sowieci wylapali. O ile sie nie myle tamto panstwo polskie wrocilo dopiero w momencie kiedy prezydentem zostal Lech Walesa. Panstwo polskie)))) Odpowiedz Link
wianuszek_kresowy Re: Tym razem się z Panem zgadzam ! 27.02.08, 00:22 Mordowali nawet w czerwcu roku pieknego 43-ciego, jakos tak dziwnie miesiac przed rozpoczeciem akcji antypolskiej. Odpowiedz Link
lokis1271 Aha, jeszcze jedno ! 27.02.08, 00:03 Szanowny Panie Hak Amoniak ! Widzę, że jest Pan dociekliwym poszukiwaczem-internautą, więc gdyby znalazł Pan coś na temat Schutzmannschaft Polizei Ukrainische w Sahryniu (ci co osadzali miejscowy posterunek w czasie okupacji) to byłbym Panu niezmiernie wdzięczny. Gdy pytałem się swego czasu o to P-roboszcza i jego totumfackich , stasznie się krygowali z odpowiedzią i w końcu zablokowali mi dostęp na swoje zakichane fora. Do dzisiaj więc nie wiem jak to tam było z tym SMPU na Zakierzoniu. Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link