Gość: ela IP: *.acn.waw.pl 05.09.03, 17:56 Kto był na Łotwie? Szczególnie interesuje mnie Ryga. Gdzie można przenocować? Jakie są ceny noclegów? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: (gość portalu) Re: Łotwa. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 23:27 Ja bylem. Nocowalem w Maritim Hotel. Nie jest tani (za pokoj placilismy 65 latow, czyli ok. 130 EUR), jak i Lotwa generalnie. Ryga robi wrazenie i generalnie kraj jest bardziej cywilizowany od nas. Taka sobie mala Szwecja. Odpowiedz Link
Gość: Lacis Re: Łotwa. IP: *.lo9.szczecin.pl / 10.10.10.* 06.09.03, 09:40 Jeżlei nie chcesz - to nie musisz nocować za 65 łatów[ls]!!! Znam nocleg za 3-7ls, dość blisko centrum - 20min jednym autobusem, lub trolejbusem i dojeżdżasz [w/g wyboru] do stacijas laukums, albo pod pomnik wolności. To internat na Deglava 47. Numer telefonu znajdziesz na wątku o Łotwie jaki istniał wiosną na turystyka.na świecie. Jak bardzo będzie trzeba - to mogę odnaleźć nr telefonu i numery trolejbusów ze stacji - ale to trochę potrwa, a ja mam ograniczony dostęp do sieci. Odpowiedz Link
Gość: ila Re: Łotwa. IP: *.belsk.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 14:10 właśnie stamtąd wróciłam. Byłam tydzień.Zamiast drogich hoteli w Rydze polecam w kurorcie nadmorskim Jurmala (20 km od Rygi) ceny o połowę niższe. Pozdr. Odpowiedz Link
mbmm Re: Łotwa. 20.09.03, 23:16 Na wprost dworca jest hotel, nazwy nie pamietam. Idac od umieszczonego na rogu mcdonalda, majac po prawej dworzec. Mała tabliczka, łatwo przeoczyc. Wchodzi sie bodajze na drugie pietro i tam siedzi pani w okienku. W pokoju jest umywalka, szafa, tv, lozko. Wc + umywalka na korytarzu. Prysznicy nie bylo. Pani robi herbate i ogolnie dysponuje wrzatkiem,jak sie do niej usmiechniesz. Koszt ok.30 zł/osoba. Odpowiedz Link
tomaszek193 Re: Łotwa. 22.09.03, 17:00 oto cytat jednej z powyższych wypowiedzi: "Ja bylem. Nocowalem w Maritim Hotel. Nie jest tani (za pokoj placilismy 65 latow, czyli ok. 130 EUR), jak i Lotwa generalnie. Ryga robi wrazenie i generalnie kraj jest bardziej cywilizowany od nas. Taka sobie mala Szwecja" Kolejny "turysta", który "był" i generalizuje. Cóż znaczy "bardziej cywilizowany"? Czy Łotysze częściej się myją, rzadziej przeklinają, mniej śmiecą, mniej kradną, a może mają mniej analfabetów? Co wg takiego obieżyświata wyznacza poziom cywilizacyjny, że nie widzi różnic pomiędzy Szwecją a Łotwą, a Polskę traktuje w tym porównaniu pewnie jak Albanię? Nic do Łotwy nie mam, mnie też Ryga bardzo się podobała, irytują mnie jednak takie wypowiedzi, bo świadczą o tym, jak niewiele wie ten, co takie sądy wypowiada. Pamiętaj drogi "turysto", że podróże kształcą, ale tylko wykształconych. (Prawda, Droga mbmm? Pzdr gorąco) Odpowiedz Link
Gość: ela Re: Łotwa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 14:41 Też tak uwazam. Dzięki za list. Odpowiedz Link