Dodaj do ulubionych

program Prgaz--pieniadze rozdzielone...

19.08.05, 22:47
z czystej ciekawosci chcialam sie dowiedziec po ile PFRON przyznaje
zazwyczaj, od czego to zalezy itd.
ja wpisalam 4500 a dostalam 3000. chcialam zakupic monitor LCD 19'ale chyba z
czegos bede musiala zrezygnowac.
pozdrawiam cieplutko
Obserwuj wątek
    • malami21 Re: program Pegaz--pieniadze rozdzielone... 24.08.05, 17:29
      nikt nie korzystal z tego programu .......zakup sprzetu komputerowego??
      dziwne :(
      • kret26 Re: program Pegaz--pieniadze rozdzielone... 24.08.05, 19:02
        Hej
        Ja skorzystałem z tego programu tylko dla osób z niedowładem kończyn górnych
        tam jest większa granica wnioskowanych pieniędzy coś około 12 tyś ja
        wnioskowałem o 5000 zł i tyle dostałem.

Mam jeszcze jedno pytanko w umowe jest mowa o sprawdzeniu wykorzystania sprzętu
        może ktos miał juz z tym doczynienia ciekawi mnie jak to wygląda czy to jest
        jakis nalot czy zapowiedziana wizyta? no i jak ona wygląda. Bo szczerze mówiąc
        to jakoś dziwniemi sie to kojarzy z nalotami przepytkami i dociekaniami.Chociaż
        ja nie mam nic do ukryciasprzęt urzytkuje zgodnie z uzasadnieniem wniosku.

POZDRAWIAM!!!
        • mantis77 Kontrola 26.08.05, 20:43
          Ja też korzystałem z tego programu kilka lat temu (jakieś 4 lata) i brałem
          kompa. Do 5 lat mają prawo sprawdzić ale tylko gdy ktoś np doniesie że ktoś
          przedał komputer czy okażą się jakieś niejasności w papierach. Po 5 latach już
          sprzęt jest własnością tego kto korzystał (przez 5 lat PFRON może zabrać kompa
          lub zarządać zwrotu pieniędzy)

Ja nie miałem takiej kontroli ale tak było w umowie. myślę że nie ma się czy
          martwić jeśli kompa się użytkuje normalnie. Ja wnioskowałem bo miałem studia i
          już jes kończyłem. Teraz pomaga mi znajdować zlecenia przez internet.

Aha wnioskowałem o 11000 dostałem chyba 8000 (nie pamiętam dokładnie czy może
          nie 7000 + 1000 wkład własny)

Komp nie modyfikowany służy do dziś (jedynie dysk padł i musiałem kupić nowy a
          zasilacz wymienili na gwarancji)
          • mantis77 Aha i jeszcze jedno 26.08.05, 20:47
            Wnioskując bierze się cennik z najdroższych sklepów i ewentualnie od nich
            kosztorys (to jeszcze do niczego nie zobowiązuje) A po przyznaniu środków
            wybiera się najtańszy. Róznice są na tyle duże (no sprzęt tanieje z czasem) że
            Nie trzeba wtedy z niczego rezygnować.

Np różnice w kartach graficznych mogą sięgać kilkuset złotych (po otrzymaniu
            wniosku kupujemy np tą co sobie upatrzyliśmy a w wnisku podaliśmy np. Hit który
            jako nowość jest znacznie droższy)

Nie jest to łamaniem reguł bo przecież karta to karta A pozatym sprzęt użytkuję
            się normalnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka