maggy4 08.10.09, 15:40 kupiłam tradycyjny czajnik z gwizdkiem(czerwony,hihi). Ile razy muszę zagotować w nim wodę, zanim czajnik będzie gotowy do uzytkowania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggy4 Re: nowy czajnik 08.10.09, 16:14 nikt nie wie? a ja bym się już kawki napiła.... Odpowiedz Link
misiowazona Re: nowy czajnik 08.10.09, 16:59 Myślę, że tu nie ma jakichś sztywnych wytycznych; po prostu wrzątek dezynfekuje i można kilka razy doprowadzic wodę do wrzenia, żeby mieć wewnętrzne poczucie, że się zrobiło, co trzeba. Miłej kawki Odpowiedz Link
majself Re: nowy czajnik 08.10.09, 17:44 Raz bym zagotowała. Po co więcej? Przecież chyba nikt do środka nie pluł w sklepie, a zagotowana woda i tak jest jałowa. Odpowiedz Link
maria10344 Re: nowy czajnik 08.10.09, 19:19 Pluć to może nikt nie pluł,ale często czajniki są zabezpieczane jakimiś środkami.Przy moim była instrukcja,żeby go w środku wymyć małą ilością łagodnego środka myjącego a później zagotować wodę i powtórzyć to z 2-3 razy.Dotyczy to też tych z gwizdkiem. Odpowiedz Link