majkelowna 04.12.09, 14:23 Witajcie. Tak jak w temacie Zamawiacie albo jesteście skłonne zacząć zamawiać? Sądzicie, ze prawdziwa WDPD robi takie zakupy? Jeśli nie to ja WDPD nie jestem, bo kupuje czasem coś w www.a.pl Ale życie jest po to by je sobie ułatwiać Nie mam racji? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
at.at Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 04.12.09, 14:47 Pewnie, że zamawia! WDPD mieszka na trzecim piętrze w kamienicy i nie ma ochoty targać mleka, soków i wody po schodach. Zamawiam regularnie w Piotrze i Pawle, są trochę tańsi niż Alma. Powyżej 100 zł dostawa gratis. Nie kupuje u nich warzyw i mięsa, ale owoce cytrusowe już tak. WDPD to taka, która nie pada na twarz, bo sobie ułatwia życie, a co! Odpowiedz Link
anetapzn Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 04.12.09, 14:49 Sporadycznie, ale jednak zamawiam. Np. gdy jest paskudna pogoda (głównie pracuje w domu, taki mam zawód) i nie chce mi sie jechać po zakupy, albo np. jestem chora itd. Na ogół w Almie. Takich codziennych zakupów nie robiłam jeszcze przez internet. Mamy samochód i niezliczoną ilość marketów w koło. Poza tym u mnie ma kto dżwigac zakupy. Ale masz rację- zycie jest po to żeby je sobie ułatwiać. Odpowiedz Link
monjan Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 04.12.09, 14:50 niestety nie bo w moim mieście nie ma opcji... Odpowiedz Link
majkelowna Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 04.12.09, 15:04 No to jestem zaskoczona drogie panie, bo myślałam, że mało kto zamawia w internecie jedzenie, a tutaj proszę - taka niespodzianka! Ja tam za produktami z almy czy p&p nie przepadam, bo nie ma co ukrywac są dość drogie, ale www.a.pl... Tam jest tanio i dostawa błyskawiczna Wszystkie panie z warszawy powinny spróbowac takiego udogodnienia Odpowiedz Link
anetapzn Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 04.12.09, 15:07 majkelowna napisała: > Ja tam za produktami z almy czy p&p nie przepadam, bo nie ma co ukrywac są dość > drogie, ale www.a.pl... Tam jest tanio i dostawa błyskawiczna Dlatego korzystam z Almy sporadycznie (jak już wcześniej napisałam) poza tym jest niezastąpiona, gdy potrzebuję coś bardziej "luksusowego" do jedzenia. Alma ma spory wybór ekskluzywnych produktów, których często nie znajdzie się w marketach. Wszystkie pani > e > z warszawy powinny spróbowac takiego udogodnienia Ja neistety nie z Warszawy. Odpowiedz Link
lukashh80 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 17:04 Oooj pachnie mi to nachalną, prymitywną reklamą. Odpowiedz Link
anetapzn Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 04.12.09, 15:15 Zapomniałam dodać z Almy przymierzamy sie do internetowego zakupu koszy prezentowych na Gwiazdkę. mamy 4 osoby, dla których (z różnych przyczyn) inny prezent nie pasuje. Mamy trochę punktów w Klubie Konesera wiec je wykorzystamy, poza tym Alma ma fajne kosze i dowiozą do domu. Dżwiganie 4 koszy prezentowych to trochę dużo. Odpowiedz Link
misself Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 05.12.09, 12:15 Po temacie myślałam, że chodzi o zamawianie cateringu zamiast obiadu Nie zamawiam, za blisko mam sklepy, żeby to się opłacało. Odpowiedz Link
budzik11 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 05.12.09, 12:17 Nie, bo mieszkam na zadupiu i nikt tu nie przyjedzie. Odpowiedz Link
brumming Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 05.12.09, 20:41 Już kolejny rok z rzędu przed świętami robię zakupy tu: www.lap-pol.pl/ serdecznie polecam! doskonałe wyroby wędliniarskie; wspaniała obsługa, rzetelność i niezawodność! mniam zwłaszcza kiełbasy i kabanosy i boczek Wolałabym kupować wyroby z mojego regionu - Pomorskie - bo to bardziej "eko" ale nie mogę nic ciekawego znaleźć; może któraś z Was kupuje dobre wędliny w okolicach Trójmiasta? Odpowiedz Link
myrtille Brumming 15.12.09, 16:50 W jakim stanie dochodzą wędliny? Dobrze spełniają swoją funkcję te opakowania chłodzące? Dotychczas wstrzymywałam się przed zamawianiem przez net, ale bardzo by mi to było na rękę Odpowiedz Link
majkelowna Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 11.12.09, 16:49 Ech, szkoda, że nie wszystkie mieszkacie w Warszawie, bo naprawdę warto robić zakupy w www.a.pl. Z każdym zamówionym 'koszykiem' się do takiej formy zakupów przekonuję. Nie zmienia to jednak faktu, że na zwykłe zakupy do zwyczajnych spożywczaków też chodzę. Cieplutkie pieczywko z piekarni pod domem - bezcenne Odpowiedz Link
mabel20 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 13.12.09, 05:17 majkelowna, czy Ty przypadkiem nie za bardzo reklamujesz ten sklep? Ja robię zakupy spożywcze przez internet co tydzień, ale a.pl moim zdaniem nie dorasta do pięt sklepowi, w którym ja kupuję. W moim sklepie mam darmową dostawę na zakupy od 30 dolarów. Nie muszę być obecna przy dostawie i bardzo często z tego korzystam - pojemniki z jedzeniem czekają na mnie rano na progu. I - przede wszystkim - klient ma zawsze rację. Czyli jeśli po rozpakowaniu rzeczy zobaczę, że np. cebula nie odpowiada moim normom jakościowym (jest to mało prawdopodobne, bo jakoś w tym sklepie jest naprawdę dobra), to mogę zadzwonić, albo napisać e-mail i błyskawicznie dostanę zwrot pieniędzy - a nie tak, że co zobaczę w obecności kuriera to moje. Ceny są takie jak w okolicznych sklepach - troszkę wyższe niż w odpowiednikach polskich Lidli czy Biedronek, ale jakość też nie jest tzw. "jakością Carrefour". Odpowiedz Link
amica24 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 08:32 > Ja robię zakupy spożywcze przez internet co tydzień, ale a.pl moim zdaniem nie > dorasta do pięt sklepowi, w którym ja kupuję. W moim sklepie mam darmową dostaw > ę > na zakupy od 30 dolarów. Nie muszę być obecna przy dostawie i bardzo często z Nie wiem, czy odpowiesz, ale musze Cie zapytać co to za sklep Odpowiedz Link
mabel20 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 15.12.09, 03:46 Nikt nie miałby z mojej odpowiedzi pożytku, bo sklep działa w Stanach, na bardzo ograniczonym terenie... No i ja akurat rzeczywiście tam pracuję w sklepie, o którym piszę, więc byłoby trochę perfidnie z mojej strony, gdybym wszędzie podawała nazwę (mimo że póki co reklama na polskich forach naprawdę nie ma sensu). A jeśli opisuję, jak działa sklep z punktu widzenia klienta, to czuję się z tym w miarę OK. Bo nie chodzi o to, żeby zareklamować konkretną firmę, ale raczej żeby pokazać, że polskie sklepy internetowe mogą być lepsze niż są . Odpowiedz Link
majkelowna Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 10:33 Haha, zabawne, wkleiłaś/eś posta, którego pierwszy raz widze na oczy A poza tym forum jak sądzę jest od tego, żeby dzielić się z ludźmi co gdzie za ile i czy warto. Jestem osobiscie zadowolona z usług www.a.pl, więc dlaczego miałabym o tym nie napisać? Ty też piszesz o jakimś sklepie, ale więcej byłoby z twojej wypowiedzi pożytku, gdy została podana nazwa, żeby móc faktycznie stwierdzić czy warto Odpowiedz Link
lukashh80 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 17:09 Ale ty już w piątym poście z rzędu podajesz adres internetowy tego sklepu. Trzeba być ułomnym żeby nie widzieć że robisz to celowo bo masz coś wspólnego z tą firmą. Nieudolnie zaczynasz wątek niby o robieniu zakupów przez internet, jednak taki wątek sam w sobie nie wymaga podawania konkretnych firm, a tym bardziej 5 razy. Baaardzo żałosne. Odpowiedz Link
majkelowna Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 18.12.09, 12:14 Bo jeśli się jest z czegoś zadowolonym albo pała się entuzjazmem na jakiś temat to się o tym mówi, prawda? Czy to nie jest logiczne? Zresztą zamiast się cieszyć, że podaje namiary na ciekawe miejsce w sieci to jeszcze narzekasz. Geeez, nie interesuje cię temat to nie zaglądaj do wątku. Będę pisałam o a.pl tam, gdzie mam na to ochotę. Jestem zachwycona takim sposobem robienia zakupów, wiec będę obwieszczała to światu Odpowiedz Link
the_last_guardian_angel Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 21:05 majkelowna napisała: > Haha, zabawne, wkleiłaś/eś posta, którego pierwszy raz widze na oczy > A poza tym forum jak sądzę jest od tego, żeby dzielić się z ludźmi co gdzie za > ile i czy warto. > Jestem osobiscie zadowolona z usług www.a.pl, więc dlaczego miałabym o tym nie napisać? Sklep jak sklep, ale naganiaczy to mogli by troszkę lepiej dobierać, trochę bardziej inteligentnych, żeby trochę serca, a przede wszystkim finezji w to co robią wkładali... W. Odpowiedz Link
mabel20 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 15.12.09, 04:52 majkelowna, W moim poście nie ma ani słowa cytatu z żadnego z Twoich postów, więc nie bardzo rozumiem, o jakim wklejaniu piszesz. Zastanawiałam się natomiast, czy nie masz jakiegoś interesu w reklamowaniu a.pl, które moim zdaniem wcale aż takie fajne nie jest. 20 zł za dostawę zamówienia poniżej 150 zł? To nie jest sklep dla przeciętnego polskiego śmiertelnika. Ale Ty oczywiście możesz mieć inne zdanie. Nie wiem, czy reklamujesz, czy nie. Może rzeczywiście jesteś zachwycona ich usługami i chcesz się tym zachwytem szczerze podzielić. Może chciałabyś, żeby innym robiło się zakupy spożywcze równie wygodnie jak Tobie, w związku z czym ewangelizujesz tak z czystego serca. Ale, jak widzisz, może to budzić mieszane uczucia . Ja pracuję w sklepie, o którym napisałam i nie będę tego ukrywać. Natomiast czułabym się niekomfortowo podając nazwę, z oczywistych powodów. Mimo że naprawdę jestem zadowolona z usług tego sklepu jako klient. Podanie nazwy nie przyniosłoby nikomu pożytku, bo, jak napisałam w innym poście, sklep nie działa w Polsce. Natomiast opisanie jego zalet może przynieść pożytek - a nuż ktoś to przeczyta, zainspiruje się i może dzięki temu polskie sklepy internetowe choć trochę się poprawią? Odpowiedz Link
agus2412 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 13.12.09, 15:06 Reklamę robisz? Odpowiedz Link
panistrusia Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 11:18 Chyba raczej antyreklamę Odpowiedz Link
dolmadakia Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 12.12.09, 11:00 Jeszcze nigdy tego nie zrobiłam,bo ...nawet mi to gowy nie przyszło.Ale taka całkiem zacofana to nie jestem,bo kupiłam przez internet ostatnio lodówkę i zamrażarkę,a kiedyś kupowałam w Quelle. Mamy pełno duzych sklepów wokól,ale pewnie wygodnie jest ,jak przyniosą wszystko pod nos. A co do mieszkania w stolicy-to chyba jest tam drożej niż u nas na prowincji,więc nie żałuje-wolę moją wieś /na obrzęzach dużego miasta na prowincji/nawet jeśli nie ma takich udogodnień jak w wielkim swiecie Odpowiedz Link
upl Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 10:49 bardzo czesto ale nie w tym, ktory zachwalasz ale we frisco.pl - zero wapadek nienawidze supermarketow i tachania sit poza tym mam kilka specjalistycznych sklepow, ktore maja to czego nie ma w realu np Tortownia czy Smak Natury niedawno mialam zlamana noge - dwa miesiace w domu w gipsie - te sklepy "ratowaly" mi zycie Odpowiedz Link
hella_79 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 11:10 i taki temat wylądował na głównej... troll w stylu wafli ryżowych a wdpd połknęły haczyk Odpowiedz Link
asfo Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 11:41 Mam a.pl koło domu i czasem zamawiam on-line, jeśli potrzebuję szczególnie dużo jedzenia przed imprezą, jeśli coś jest ciężkie, jeśli nie ma tego w wersji stacjonarnej (ryby) albo kiedy jestem chora. Odpowiedz Link
ktozajalzyzyrafe Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 12:05 No i przez to, ze Wasz watek trafil na glowna strone Wyborczej, glos beda zabierac takie jak ja - KPD (Kiepskie Panie Domu Oczywiscie zamawiam on-line - glownie wszystkie ciezkie rzeczy - wode, soki, proszki do prania, co by maz nie musial sie z tym tarabanic na 4 pietro. Ja akurat robie zakupy w almie24 - raz, ze lubie ich stacjonarne sklepy, dwa ze na produktach zwyklych, a nie luksusowych maja normalne ceny, a poza tym lubie, ze jak czegos nie ma albo jest innego producenta to dzwonia i wszystko telefonicznie ustalaja ze mna co i jak. Odnośnie cen, to ponieważ rynek się rozwija, to mozna już znalezc porownywarki cen w internetowych sklepach spozywczych www.handel-net.pl/barometr-cen-handel-net/sklepy-internetowe/ceny-w-sklepach-internetowych-25.11.2009.html Odpowiedz Link
jadis76 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 14:00 wlaśnie jestem po wyborze takiego sklepu ( niemowlak w domu ) i niestety a.pl przegrywa z almą - cenowo więc chyba to wątek reklamowy ? porównanie ( z listy produktów zamówionych wczoraj w almie ) ogórki za kg 7,15 w a.pl 9,11 mandarynki w almie 3,99 za kg, a.pl- 5,04 zl cebula - alma 1,05 - a.pl - 1,38 jablka - alma 1,79 - a.pl - 2,21 cisowianka n/g - alma 1,29 - a.pl - 1,51 filet z kurczaka świeży - alma 12,90 - a.pl - 14,18 itd oczywiście nie wszystko da się porównać bo już wędliny, sery etc każdy wybiera wg uznania plusem jest to, że w almie są wyroby krakowskiego kredensu więc proponuję pracownikom gazety zabrać ten wątek z glównej bo niestety reklama wypada slabo Odpowiedz Link
sapalka1 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 15:06 Tak, kupuję w ten sposób produkty w Almie. Wygodne zwłaszcza, gdy nie ma się czasu na jeżdżenie po marketach i kiedy zakupy ważą trochę więcej. Odpowiedz Link
kot_z_klasa Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 16:59 ale jaja, watek reklamowy na glownej Odpowiedz Link
agus2412 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 14.12.09, 20:08 Gazeta nie ma juz chyba czego na główną wrzucać. Odpowiedz Link
zdzislaw_dyrman_zasadniczo_1 [...] 14.12.09, 21:56 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
bogiemslawiena To ułatwia życie... 15.12.09, 00:06 Kiedy mieszkałam w mieście, owszem, zamawiałam, bo zapłacić komuś 20 zł za wniesienie karm dla zwierząt, soków, żwikrów, wody etc. to niezły wyczyn... zwłaszcza, jeśli mieszka się na 3 piętrze. Teraz nie zamawiam, bo mieszkam pod miastem i koszty dostawy są dla mnie za duże. Żałuję, bo nienawidzę łazić po hipermarketach. Odpowiedz Link
bogiemslawiena Re: To ułatwia życie... 15.12.09, 00:07 Późno jest, robię błędy logiczne w zdaniach Miało być: wniesienie to wyczyn, a 20 zł za ten wyczyn to niewiele. O. bogiemslawiena napisała: > Kiedy mieszkałam w mieście, owszem, zamawiałam, bo zapłacić komuś 20 > zł za wniesienie karm dla zwierząt, soków, żwikrów, wody etc. to > niezły wyczyn... zwłaszcza, jeśli mieszka się na 3 piętrze. > Teraz nie zamawiam, bo mieszkam pod miastem i koszty dostawy są dla > mnie za duże. > Żałuję, bo nienawidzę łazić po hipermarketach. Odpowiedz Link
mabel20 Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 15.12.09, 05:59 Już nie pierwszy raz widzę reklamę tego sklepu na stronie głównej gazety, tylko że wcześniej była to taka reklama wprost. Tutaj jest lekko zakamuflowana, a jednak nieudolna . Chociaż kto wie - nieważne jak piszą, byleby pisali? Ble.... Odpowiedz Link
joanekjoanek Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 15.12.09, 03:46 skasuj ten wątek, trus. to cholerne a.pl ma teraz tę kampanię w rozkwicie. już na paru forach widziałam te prymitywne trole wyrastające jak spod ziemi. Zero subtelności, a fuj. Odpowiedz Link
pozarski Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 15.12.09, 06:53 Tymaczasem najlepsze (i najtansze) jest bomi.pl. I wnosza na 4 pietro za 7 zl z groszami,a nie 20 zetow. Odpowiedz Link
joanekjoanek Re: czy WDPD zamawia jedzenie przez internet? 15.12.09, 11:58 no nie wiem. mi piotripawel.pl (czy jakoś tak?) wnosi za darmo powyżej jakiejś tam kwoty za zakupy. bo w ogóle to kocham internetowe spożywczaki miłością wielką i płomienną. zakupy świąteczne przez net - bezcenne. Odpowiedz Link