0canna 29.08.10, 21:18 Od dawna, w dość eksponowanym miejscu, są na podłodze dwie kropki, których nie mogę bezpiecznie zedrzeć ani zmyć. Niedawno syn zwierzył się, że coś tam kleił i być może spadły mu te krople na podłogę. Da się to czymś usunąć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misself Re: Klej 'Kropelka" na panelach 06.09.10, 15:24 Cyjanoakryl jest nie do usunięcia niestety. Możesz tylko zdrapać. Odpowiedz Link
0canna Re: Klej 'Kropelka" na panelach 06.09.10, 18:19 Szkoda, ale dzięki za informację. Odpowiedz Link
misself Re: Klej 'Kropelka" na panelach 06.09.10, 18:29 Możesz spróbować mocno schłodzić i rozkruszyć, ale nie wiem, czy schładzanie nie uszkodzi paneli. Odpowiedz Link
claratrueba Re: Klej 'Kropelka" na panelach 06.09.10, 20:08 Mi się udało. Najpierw delikatnie starłam papierem ściernym,potem wytarłam zmywaczem do paznokci (acetonowym- tylko taki rozpuszcza" kropelkę") Z tym, ze u mnie panele pancerne- 5 klasa ścieralności. Odpowiedz Link
0canna Re: Klej 'Kropelka" na panelach 07.09.10, 12:05 Dzięki za rady. Wieczorem spróbuję je zastosować. Odpowiedz Link
misself Re: Klej 'Kropelka" na panelach 07.09.10, 13:28 Tak, aceton pomaga, ale może rozpuścić panele, dlatego nie proponowałam. Odpowiedz Link