Dodaj do ulubionych

"roomba" problem

18.09.10, 18:56
Mam odkurzacz podobny do roomby do tej pory sprawował się znakomicie i nagle ...
kurz owija się wokół głównej szczotki. Pojemnik pusty, szczotka wyczyszczona i znowu to samo. Może wiecie co mu dolega?
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: "roomba" problem 18.09.10, 22:00
      ....a szczotka obraca się w ogóle w takim samym tempie jak zazwyczaj?
      Jeśli kurz zbiera się na szczotce-znaczy, że roomba nie ma mocy, aby popchnąc go dalej do pojemnika.
      Albo bateria jest do wymiany, albo któraś zębatka zapchała się kurzem(najczęściej włosami).
      Ja rozłożyłam roombę na czynniki pierwsze(nic prostszego) wyczyściłam(stąd wiem, że włosy i kurz okręcają się w zębatki i spowalniają pracę) i znowu jak nowa smile
      • niebieskaa4 Re: "roomba" problem 19.09.10, 22:23
        Szczotkę wyjęłam i starałam się wyczyścić / bez rozkręcania /. Dzięki za podpowiedź muszę do niej podejść profesjonalnie ze śrubokrętem smile.
    • musam Re: "roomba" problem 24.09.10, 21:14
      podobne do roomby ( do myciy na mokro?) czy di scooby?

mam obie, scoobe i roombe (Irobot), bardzo wazne , zebys po kazdym sprzataniu oczyszczala szczotki, bo jak sie pozakrecaja wlosy to nie bedzie funkcjonowac. Mam nadzieje ze oczyszczenie ci pomoze.

Ja jestem z obydwu bardzo zadowolona.

pozdrawiam

• niebieskaa4 Re: "roomba" problem 26.09.10, 20:52
      Niestety awaria zakończyła się wizytą u sprzedawcy. Szczotka się nie obracała - jakiś problem z łożyskiem. Już jest wszystko ok z czego się bardzo cieszę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka