misself 03.12.10, 14:56 Pytanie z dziedziny organizacji pracy Robicie kilka rzeczy jednocześnie? A może wolicie jedną na raz, ale dokładniej? Ja zawsze co najmniej dwie rzeczy jednocześnie robię, w tym czasie obmyślając kolejne czynności. Nawet jak odpoczywam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zla_wiedzma Re: "Wielotorowość" WDPD 03.12.10, 15:04 misself napisała: > Pytanie z dziedziny organizacji pracy > Robicie kilka rzeczy jednocześnie? > A może wolicie jedną na raz, ale dokładniej? Co to za pytanie Wiele rzeczy naraz i wszystkie dobrze . Np. myjąc zęby sprzątam łazienkę itp. Odpowiedz Link
sadosia75 Re: "Wielotorowość" WDPD 03.12.10, 15:08 Kilka rzeczy na raz, raz wychodzi lepiej raz gorzej dzisiaj robilam obiad, zbieralam pranie, karmilam koty i w miedzy czasie miedzy druga strona do smazenia w miesie podkarmialam kociaki . na szczescie kociaki nie glodne a reszta ... coz na obiad bedzie pizza Odpowiedz Link
mama.rozy Re: "Wielotorowość" WDPD 03.12.10, 16:36 nie umiem robic tylko jednaj rzeczy,chyba że akurat czytam ostatnio jak czytam to tylko czytam.chyba,że jadę pociągiem a tak to ile się da zrobic Odpowiedz Link
sadosia75 Re: "Wielotorowość" WDPD 04.12.10, 12:03 U mnie tez wielotorowosc konczy sie w chwili czytania. jak czytam to tylko czytam i nic innego w miedzy czasie. w przypadku ksiazek nie mam podzielnej uwagi. wsiakam w ksiazke na dobre. Audiobooki slucham w trakcie prowadzenia auta i wtedy sobie radze. ale papierowa ksiazka pochlania mnie w 120% i wtedy jestem niedostepna dla otoczenia i swiata. Odpowiedz Link
ladyjm Re: "Wielotorowość" WDPD 03.12.10, 18:10 ja tez robie kilka rzeczy na raz. zawsze tez robie listy i plany rzeczy do zrobienia a potem je w nieskonczonosc udoskonalam. wiem, ze sama sobie szkodze ale nie umiem inaczej. Odpowiedz Link
budzik11 Re: "Wielotorowość" WDPD 03.12.10, 17:09 Zawsze. Robię obiad, w międzyczasie np. piekę ciasto, przynoszę drewno do kominka, odśnieżam podjazd, sprzątam, czytam itp. Podczas chociażby prasowania czy depilowania nóg słucham sobie książek - przyjemne z pożytecznym Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: "Wielotorowość" WDPD 03.12.10, 17:22 Tak. Na przykład siedzę jak teraz na neciku i jednocześnie rozmawiam przez telefon z mężem mówiąc mu, że właśnie sprzątam, odkurzam i gotuję Odpowiedz Link
anu_anu Re: "Wielotorowość" WDPD 03.12.10, 18:35 Pralka pierze, ja wyciągam naczynia ze zmywarki i wkładam nowe (dziś myję cały stan posiadania, już na święta). Ale jak jest przerwa (czyli pralka pierze, zmywarka zmywa a ja już umyłam kolejne półki - to siadam do netu. Czy to znaczy, że robię wiele rzeczy? Mi się wydaje, że zawsze jedną Odpowiedz Link
ginalina Re: "Wielotorowość" WDPD 03.12.10, 22:16 Gdybym robiła tylko jedną, to musiałabym jeszcze sen poświęcić na czynności domowe Odpowiedz Link
otterly Re: "Wielotorowość" WDPD 04.12.10, 10:59 Kilka rzeczy na raz, ale zazwyczaj w obrębie jednego "tematu" tudzież "pomieszczenia". I tak: sprzątam łazienkę, w tym czasie zawsze wstawiam pranie, zdejmuję suche i mam na twarzy maseczkę . Jak gotuję, to przy okazji sprzątam kuchnię, segreguję przyprawy, przeglądam zapasy. Jak sprzątam sypialnie i salon (niestety) też wielotorowo, co oznacza rozwleczony odkurzacz (zawsze wyciągam cały kabel, wszystkie końcówki i ZAWSZE mi się to plącze pod nogami), mop z wiadrem na środku, milion ścierek i "pryskaczy" wszędzie (bo w jednym woda z octem, drugi do drewna, trzeci do luster i szyb...), a ja i tak siedzę w jakiejś jednej szufladce i segreguję duperele. Komputer jest włączony non-stop, więc często wsiąkam w necie, a to wszystko straszy i robi bałagan. Co nie znaczy, że nie sprzątam dokładnie. Nie lubię sprzątania "po trochu", bo uwielbiam to uczucie kiedy siadam w wysprzątanym pomieszczeniu, które pachnie świeżością i gdzie nie spojrzeć jest czysto. Tak, jak któraś z Was już napisała, tylko jak czytam, to czytam i nic innego nie robię, o niczym nie myślę, niczego nie słucham. Odpowiedz Link