Dodaj do ulubionych

silikon na umywalce

05.02.11, 10:00
Po zamontowaniu baterii mam problem z usunięciem silikonu z umywalki w łazience... Próbowałam zmywaczem do paznokci ale z bardzo mizernym rezultatem. Czym mogę to usunąć?
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: silikon na umywalce 05.02.11, 12:05
      Ja używałam HG "preparatu do usuwania silikonu". Ale jest drogi, jak masz tylko kawałek na umowylce, to chyba się nie opłaca. Może jakiś rozpuszczalnik (ale są przeróżne, musiałabyś zapytać w jakimś markecie budowalnym).
      • smeagoul Re: silikon na umywalce 06.02.11, 12:51
        spróbuj żyletką
      • sadosia75 Re: silikon na umywalce 06.02.11, 12:57
        Budziku a ten preparat nie uszkodzi tego silikonu,ktory powinien jednak zostac? W sensie czy nie usunie sie calosci. bo o ile rozumiem to preparat ladnie usuwa silikon ale na zasadzie rozpuszczenia tak? i czy to rozpuszczanie nie zaszaleje za bardzo i nie trzeba bedzie silikonowac na nowo?
        • jag_2002 Re: silikon na umywalce 06.02.11, 17:45
          odetnij ostrym nozykiem to, co ma zostac, a reszte po prostu zroluj, powinno ladnie odejsc, w razie sladow doczysc ostrym zmywakiem, umywalce raczej nie powinno zaszkodzic
          • alicez Re: silikon na umywalce 07.02.11, 10:01
            No właśnie się nie da bo pan chciał po sobie posprzątać i rozmazał mi silikon cieniuteńką warstewką nie d ruszenia nożem.
            • gaska.balbinka.78 Re: silikon na umywalce 07.02.11, 15:20
              Jak przeschnie, trzeba podważyć brzegi nożem/skrobaczką/czymś w miarę ostrym. Pociągasz i samo schodzi. Jeśli nie schodzi, to znaczy, że to nie silikon smile Preparaty rozpuszczają silikon, więc jak za dużo zaaplikujesz, to możesz się też pozbyć tego, którego pozbywać się nie chcesz.
              • alicez Re: silikon na umywalce 07.02.11, 23:37
                Jak wrócę do domu to spróbuję w tym kierunku zadziałać.
            • jag_2002 Re: silikon na umywalce 07.02.11, 23:34
              to sprobuj tym ostrym, srebrnym zmywakiem, oczywiscie, o ile masz umywalke ceramiczna
        • budzik11 Re: silikon na umywalce 06.02.11, 19:27
          sadosia75 napisała:

> Budziku a ten preparat nie uszkodzi tego silikonu,ktory powinien jednak zostac?

Nie wiem, nigdy nie usuwałam części silikonu - ja to stosowałam w kabinie prysznicowej, gdzie wymienialiśmy cały silikon i w wannie podczas remontu. Tez nie bardzo wiem, jak chcesz usnąć część z tej umywalki. Zresztą jak usuniesz część a potem uzupełnisz, to będzie się może różnił odcieniem - ja bym usneła wszystko (w końcu umywalka nie jest jakaś ogromna) i położyła świeży.
    • alicez Re: silikon na umywalce 18.03.11, 21:01
      Uprzejmie donoszę, że dziś pokonałam silikon... uwaga, uwaga,.... magiczną gąbeczką! Że ja na to wcześniej nie wpadłam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka