balbins 13.03.11, 20:15 Kupiłam w zeszłym roku,paragon mam.Straaaasznie farbują w środku.Jest sens reklamować,czy nie uznają? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaaguniaaa Re: Reklamacja butów w CCC 13.03.11, 21:01 raczej nie uznaja. kilka lat temu kupilam dosc drogie skorzane buty w innym sklepie i po wielu bojach jedyne co zrobili to wymienili wkladki z czarnych na jasne. ale reszta buta dalej farbowala. mnie tlumaczyli ze to nie jest naturalny kolor skory wiec skoro jest farbowana to moze farbowac Odpowiedz Link
izabela3108 Re: Reklamacja butów w CCC 13.03.11, 22:28 reklamuj, wiem ze w ccc, bez problemu uznaja reklamacje. Sama niczego nie reklamowalam ale wiem od osob ktore skladaly Odpowiedz Link
ivoncja Re: Reklamacja butów w CCC 14.03.11, 10:23 Nigdy nie miałam problemu z reklamacją w CCC. Ostatnio nawet od ręki dostałam zwrot gotówki (buty były już używane), choć spodziewałam się 14-dniowego terminu rozpatrzenia reklamacji. Gwarancja na obuwie wynosi 2 lata, więc skoro masz paragon, to reklamuj bez zastanawiania. --------------------------- Bardzo łatwo podbić moje serce- wystarczy być kotem. --------------------------- ivoncja.blox.pl/html Odpowiedz Link
magnolia321 Re: Reklamacja butów w CCC 14.03.11, 19:20 niestety nie uznaja ci reklamacji,gdyz farbowana skora moze farbowac,ale mozesz kupic spray przeciw farbowaniu obuwia i klopot z glowy Odpowiedz Link
iksantia Re: Reklamacja butów w CCC 14.03.11, 19:56 Farbowanie butów od środka jak najbardziej można i trzeba reklamować. Kiedyś reklamowałam, poddali buty impregnacji, niewiele to dało, więc znów reklamowałam i dostałam zwrot pieniędzy. Odpowiedz Link
magnolia321 Re: Reklamacja butów w CCC 14.03.11, 20:35 widzisz to pewnie zalezy od sklepu ,w tym ccc co ja pracowalam farbujace obuwie nie podlegalo reklamacji,malo tego rozklejajace sie lekko obuwie kierowniczka sklepu osobiscie sklejala ''kropelka'' pod lada doslownie (1,50 wzr.miala) Odpowiedz Link
kropkaaga Re: Reklamacja butów w CCC 14.07.11, 20:31 Beznadziejny sklep.Nigdy nie kupię już tam butów.Sprzedać to z chęcią,przyjąć reklamację-never!! Składałam trzy reklamacje,dwa odwołania i niestety bez skutku.Byłam parę dni temu i się dowiedziałam,że mogę sobie dalej reklamować u rzecznika praw konsumenta,choć i tak mi to nic nie da bo rzecznik się na butach nie zna... Buty w dalszym ciągu nie naprawione.Opinia od ich eksperta,że jak najbardziej tak.Ręce mi opadają.Od maja miałam na nodze 3 razy.Oddałam do reklamacji w połowie maja.I teraz taka odpowiedź.Buty są rozwarstwione a według nich wszystko ok.Trochę mnie już umęczył ten sklep ale chyba im nie podaruję.Beznadziejni są. Jak spytałam ekspedientki czemu mi nie powiedziała przy pierwszej reklamacji,że to odklejenie i rozwarstwienie to mi powiedziała,że ona nie jest konsultantką tylko ekspedientką.Ja jako nieświadomy klient tego nie rozróżniam.Dla mnie były odklejone i przez brak pomocy ze strony tej pani i brak tego słowa-rozwarstwienie czekałam kolejne dwa tygodnie na naprawę,której i tak się nie doczekałam.Dziwi mnie więc,że podobno reklamują buty,które farbują a z wadą producenta nie.Szkoda gadać.Sklep do d..y.Personel w M1 Zabrze też. Odpowiedz Link
ksiegowa21 Re: Reklamacja butów w CCC 28.08.11, 15:42 ccc i boti to jedna firma w polkowicach jest ich główn a siedzibą jest to firma która nie daje gwarancii FAKTYCZNEJ NA BUTY mojemu dziecku po 4mies pękła podeszwa i przemakały jej czóbki butów razem z podeszwą pękniętą napisali ze to normalne ślady zurzycia obuwia, to juz 2 reklamacja teraz je odbiorę i rozkleje po 3 reklamacjach jeśli nie mogą naprawić należy sie zwrot pieniędzy lub wymiana na nowe. każdą reklamację odrzucają . !!!!! czytam różne fora i nie ma tu ani jednej osoby reklamującej ktora by była zadowolona..PROSZ DAJCIE PISMO Z PARAGRAFAMI JAKIE MOZNA IM ZANIEŚĆ ABY MI ODDALI KASE LUB WYMIANE NA NOWE. Odpowiedz Link
madzioreck Re: Reklamacja butów w CCC 14.07.11, 21:14 Składałam reklamację w CCC raz, a właściwie 2 razy na jedne buty i nigdy więcej niczego tam nie kupiłam. Kupiłam glany, w których po pierwsze puścił szew na wierzchu, po drugie podeszwa od środka buta miała garby, które mi przeszkadzały w chodzeniu. Pierwszą reklamację uwzględnili o tyle, że szew koślawo zaszyli i wymienili wkładki. Kiedy poczułam, że garby jak były, tak są, złożyłam drugą reklamację - pan rzeczoznawca odpisał, że garby się robią od tego, że podeszwa się "naturalnie" odkształca od stopy, szkoda, że garby były w miejscach, gdzie w związku z tłumaczeniem owego pana powinny powstać... dołki. Żałuję, że nie poszłam wtedy do jakiegoś rzecznika. Reklamuj buty, i to do bólu. Odpowiedz Link
hela6 Re: Reklamacja butów w CCC 15.07.11, 08:25 Jeśli kupiłaś w ubiegłym roku to będziesz musiała udowodnić że buty zaczęłaś nosić kilka dni temu bo zapewne to farbowanie to taka uroda tych butów i farbują od początku a na zgłoszenie wady masz ileś tam dni od wykrycia. Jeśli widac że były używane trochę dłużej to marne szanse. Na opakowaniach niektórych butów skórzanych bywa informacja że mogą farbować. To chyb zwalnia z ew. odpowiedzialności. Odpowiedz Link