Dodaj do ulubionych

obrazy na ścianę

03.06.11, 15:50
Proszę o jakieś podpowiedzi- ispiracje. Chciałabym ładnie udekorować pokoje. Stare ponure- do lamusa. Wymyśliliśmy sobie , że powiesimy sobie jakieś fajne obrazki na ścianę. Podoba mi się zestaw kilku obrazów np. jeden pod drugim ( 3-4 szt.) o tematyce np. Toskania w jednym pokoju, na korytarzu chińska architektura ( mam szablon i zastanawiam się jak rozmieścić ).... czy widzałyście coś takiego- jeżeli mogę o to zapytać ? Jednen pokój tematycznie - Włochy, korytarz- Chiny, inny pokój np. Hiszpania....Gdzie szukać, no i oczywiście aby ceny były przystępne. Może inne podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: obrazy na ścianę 03.06.11, 15:56
      forum.gazeta.pl/forum/w,49213,116444824,116444824,Co_wisi_na_scianie_WDPD_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,49213,107989018,107989018,dekoracje_scienne_obrazy_grafiki_plkaty.html
      • jarka63 Re: obrazy na ścianę 03.06.11, 16:13
        Chodzi Ci o fotografie czy obrazy?

-
        • ivonn44 Re: obrazy na ścianę 05.06.11, 22:35

jarka63 napisała:

> Chodzi Ci o fotografie czy obrazy?

nie wiem jeszcze. Jeżeli macie jakieś jeszcze fajne pomysły to bardzo proszę o dalsze podpowiedzi. Z tych , które przysłałyście są niektóre super np. Toskania- dziękuję
    • mikams75 Re: obrazy na ścianę 04.06.11, 00:34
      ja sobie powoli tak robie - wlasnie tematycznie z roznych krajow. Fotki sa moje wlasne z podrozy, daje tylko do studia do druku i oprawiam w zwykle ramki z ikei - moze nie jest to jakos strasznie oryginalne, ale "moje".
      Tylko sie nie moge zdecydowac na dwie glowne foty w salonie...
    • weisefrau Re: obrazy na ścianę 05.06.11, 22:56
      Tak tematycznie bez związku z umeblowaniem i resztą wystroju to będzie jak w pensjonacie.
      No i mało osobiście to będzie wyglądało. Kupuj i wieszaj powoli to, co Ci się spodoba. Obrazy na ścianach dają pole do popisu własnym gustom, nie każdy musi mieć Toskanię, Prowansję itd. Dawniej w każdym mieszkaniu wisiały Słoneczniki, dziś Toskania...
    • ofelia1982 Re: obrazy na ścianę 13.10.11, 20:50
      Ja nie lubię takich "dzieł" , które można kupić na allegro lub w Leroy Merlin. Zwłaszcza te "tryptyki"...
      U mnie w domu wiszą obrazy nieznanych młodych artystów (wylicytowane na allegro btwsmile oraz nasze zdjęcia w dużych formatach.
      • elka2712 Re: obrazy na ścianę 13.10.11, 21:17
        bardzo słusznie. Mnie też takie marketowe landszafciki się fatalnie kojarzą z tandetą. Czarno-białe duże zdjęcia typu Londyn ,NY - też makabra.Lepiej rzeczywiście poszukać młodych artystów/taniej/ lub do Desy np zajrzeć. Są też sklepy -galerie.Wystarczy poszukać lub popytać tam gdzie oprawiają obrazy.
        • marionaud_1 Re: obrazy na ścianę 14.10.11, 06:55
          Popieram. Nie tylko inwestujesz w prawdziwe dzieła sztuki, ale i umozliwiasz życie młodym artystom. Te obrazy są tak zadziwiająco tanie, że zastanawiam się czasem, z czego zyją autorzy. A te plakato-obrazki , to w istocie komercyjna tandeta i opatrzą ci się błyskawicznie.
    • stara-a-naiwna Re: obrazy na ścianę 03.01.14, 09:34
      tryptyki rodem z marketów mnie przerażają

może spróbuj znaleźć coś "oryginalnniejszego"

ja się ostatnio zaopatrywałam w plakat
      www.polishposter.com/
      niektóre sa psychodeliczne ale mnożna też wybrać ciekawe i cieszące oko
      iii jak goście przychodzą bardzo zwracają uwagę na mój plakat smile
      zawsze jest uwaga typu "skąd to masz" albo "nigdy takiego nie widziałam"
    • anirat Re: obrazy na ścianę 03.01.14, 15:19
      Ja haftuje haftem krzyżykowym, to co mi się podoba, sama oprawiam w ramy ze sklepu fotograficznego, chyba, że jakas nietypowa to u ramiarza i tak powstaje powoli wystrój scian mojego domu. Moje, własnorecznie wykonane, cieszy i jest może nie trendy, ale oryginalne.
    • dzedlajga Re: obrazy na ścianę 19.02.15, 13:29
      Ja mogę zaproponować serwis pl.fotolia.com/

Wybierasz kategorię, w polu wyszukiwanie wpisujesz painting i ew. coś jeszcze co tam chcesz, żeby się wyszukało. Co prawda nie wyjdą same "obrazy ręcznie malowane" ale będzie ich dużo. Do złudzenia przypominają właśnie prawdziwe obrazy - to są chyba zdjęcia obrazów. Przy odrobinie szczęścia, znajdziesz firmę, która ma wybrany przez Ciebie obraz w bazie, ew. będziesz musiała coś dopłacić za wykupienie zdjęcia. Mam firmę, która robi bardzo ładne obrazy, na listewkach drewnianych a nie na pseudo-listewkach z papieru i mają naprawdę dużą bazę. Jeśli jednak wybranego obrazu nie mają, to mają abonament na fotolii, więc dopłata wynosi chyba ok. 20zł - nie pamiętam dokładnie. Jakbyś chciała, to mogę podać namiary na priv.
      • dzedlajga Re: obrazy na ścianę 19.02.15, 13:38
        A tu masz przykłady galerii deccoria.pl/galeria,id,84208,1,domowe-galerie.html
    • kk345 Re: SPAM 01.04.15, 22:41
      Ej, nie- to jest naprawdę nowatorskie, taka reklama "ożeźwij swoje wnętrze"- tego na pewno jeszcze nie byłobig_grin
      • squirk Re: SPAM 02.04.15, 00:27
        kk345 napisała:

> Ej, nie- to jest naprawdę nowatorskie, taka reklama "ożeźwij swoje wnętr
        > ze"- tego na pewno jeszcze nie byłobig_grin

Ojej, racja, to pewnie "dysortografia", chyba zwrócę honor...
        Żartuję oczywiście wink
    • asfo Re: obrazy na ścianę 02.04.15, 14:34
      Nie dość że spam to jeszcze kicz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka