Dodaj do ulubionych

Pytanie Praga - jizdenki

31.07.11, 11:13
Wybieram się do Pragi i mam w związku z tym pytanie. Gdzie Kupuje się tam bilety jednodniowe na transport miejski. Ze względu na zakwaterowanie nie będę zaczynała podróży od stacji metra gdzie zapewne są automaty a od jazdy tramwajem.

Poza tym czy bilety dobowe obowiązują również na kolejkę Petrin i tramwaj wodny czy trzeba dokupować bilety jednorazowe?

Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • nina.t Re: Pytanie Praga - jizdenki 31.07.11, 12:33
      bilety często można kupić w sklepach tytoniowych/trafikach.
      Na Petrin można wjechać na zwykły bilet komunikacji miejskiej.

A z tym tramwajem wodnym to mnie zaciekawiłaś, co to? Bo spotkałam się tylko ze stateczkami wycieczkowymi...
      • hela6 Re: Pytanie Praga - jizdenki 31.07.11, 16:23
        A to zdaj sie nic skomplikowanego smile
        goryszfoto.blox.pl/tagi_b/94928/tramwaj-wodny.html
        Wnioskuję że to ta krypa kilkuosobowa a tu coś więcej na temat:
        www.zlotapraga.pl/index.php?option=com_agora&task=topic&id=16&Itemid=60
    • ivoncja Re: Pytanie Praga - jizdenki 01.08.11, 00:16
      Bilet dobowy obowiązuje również w kolejce na Petrin- byłam tam dwa tygodnie temu. Ja akurat kupowałam jizdenki na stacji metra, więc niestety nie odpowiem Ci na drugą część pytania.
      • hela6 Re: Pytanie Praga - jizdenki 02.08.11, 10:23
        A dziękuje, dogoglowałam sie wreszcie ze dobowy również w tabaku kupię ale już trzydobowy to nie.

Ale jak by mi kto jeszcze podsunął informację jak jest z pociągami?
        Znalazłam info że biletami miejskimi można poruszać się po Pradze również pociągami. Wiem że w Warszawie to dość skomplikowane przedsięwzięcie, znajoma zapłaciła mandat bo nie do tego wsiadła a baba od urodzenia we Warszawie mieszka big_grin Ktoś wie jak to w Pradze wygląda?
    • joanka-r Re: Pytanie Praga - jizdenki 02.08.11, 12:52
      jakiś czas temu gdy była bilety komunikacji miejskiej można było kupić za pomocą esemesa, w razie kontroli pokazywałaś , informacje zwrotną na telefonie.
      • hela6 Re: Pytanie Praga - jizdenki 02.08.11, 13:22
        Obawiam się ze płacąc polskim operatorem mogłabym pójść z torbami big_grin
        A swoją drogą może warto kupić sobie jakiegoś sim pripada, jedziemy w kilka osób i pewnie się rozleziemy prędzej czy później. Próbowałam wyguglac ich pripady ale widzą mało zdolna jestem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka