monpol1 01.08.11, 09:09 Witam mam zapytanie do Was Drogie Panie,otóż chciałabym przefarbować sobie włosy na PLATYNOWY kolor,ale niewiem jakiej Firmy kupić Farbę,żeby mi wyszedł ładny kolorWspomnę,że jestem Szatynką,a teraz mam bląd Pasemka.Proszę o Poradę!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hela6 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 01.08.11, 09:29 Dobra rada - idź do fryzjera. Albo najprościej perukę kup. Po pierwsze z szatynki na platynkę to daleka i wyboista droga. Po drugie to nigdy farba czy odbarwiacz czy jak to nazwać, na dwóch głowach nie wyjdzie tak samo, mamy np. różną zawartość czerwonego we włosach i niektórzy jak by nie kombinowali rudzi wychodzą I przekonana jesteś że platyna to Twój kolor? Obstawiam jednak te peruczkę. Odpowiedz Link
ladyjm Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 01.08.11, 09:35 bardzo trudno uzyskac samemu taki kolor zwlaszcza z ciemnych wlosow. poza tym takie rozjasnianie bardzo niszcze wlosy. na twoim miejscu poszlabym do dobrego fryzjera. Odpowiedz Link
kol.3 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 01.08.11, 18:46 To jest w ogóle zły pomysł. Po pierwsze jeśli jesteś szatynką to musisz włosy odbarwić dekolortyzatorem prawie całkowicie. Następnie musisz je ufarbować farbą na żądany kolor czyli bardzo jasny. Jako szatynka po 2 tygodniach będziesz miała ciemne odrosty i co, znowu będziesz odbarwiać? Radziłabym Ci trzymać się mniej więcej odcieni bliskich Twojemu naturalnemu kolorowi włosów. Dobre farby to, przynajmniej wg mnie, Preference, Excellence. Odpowiedz Link
kasiak37 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 01.08.11, 23:26 a ja mam inne pytanie Dlaczego rzeczowniki piszesz wielka litera?I co to jest "blad"? Odpowiedz Link
monpol1 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 03.08.11, 09:25 a ty co??nauczycielka j.polsiego??CZEPIASZ SIE I TYLE!!!niewiem po co tutaj jesteś do doradzania,czy pouczania??? Odpowiedz Link
izimi Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 03.08.11, 10:56 Z nagłówka forum: "Na forum obowiązują Regulamin i Netykieta. Prosimy o ich przestrzeganie. Uprasza się użytkowników o pilnowanie poprawności językowej. BYKOM STOP! " Na Twoim miejscu posłuchałabym kasiak37. Jak Ci na głowie platyna nie wyjdzie (a domową farbą bardzo nikłe szanse są...) to przynajmniej w głowie zostaną zasady pisowni. Miłego dnia. P.S. osobiście (z doświadczenia) odradzam wszelkie farby Palette - strasznie niszczą włosy, a b. silny skład chemiczny farby będzie dodatkową męczarnią dla włosa po dekoloryzacji. Bo zakładam, że dekoloryzację zrobić musisz - na ciemnych włosach platynowa farba nigdy nie wyjdzie jak platyna, raczej szaro-bury... Odpowiedz Link
gosza26 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 03.08.11, 20:43 Goldwell w salonie fryzjerskim. Przeszłam od brunetki do blondynki. Nie zniszczyło mi to włosów ale to zasługa fachowca. Odpowiedz Link
hela6 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 04.08.11, 11:09 izimi napisała: > osobiście (z doświadczenia) odradzam wszelkie farby Palette Nie wiem o co chodzi z tą nagonką na Palette. Osobiście od chyba 10 lat używam Pallette szampon. Żaden inny preparat do koloryzacji nie sprawdził się bo po prostu niszczył włosy, Palette jest dla mnie idealny. Powiem jeszcze że zbieram pochwały za jakość włosów które choć solidność mają wrodzoną to właśnie przez koloryzacje Palette nie cierpią. Dodam tylko że ja nie blondynie swoich włosów. Odpowiedz Link
izimi Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 09.08.11, 10:54 > > osobiście (z doświadczenia) odradzam wszelkie farby Palette > > Nie wiem o co chodzi z tą nagonką na Palette. Piszę o własnych doświadczeniach. Farbuję włosy od ponad 10 lat, na rudo. przez pierwsze kilka lat farbowałam Garnierem i byłam bardzo zadowolona. Potem z przyczyn finansowych (długie włosy) przerzuciłam się na farbę Palette. Po 2 latach używania tej farby w objętości została mi połowa tego co kiedyś - wypadały jak szalone! Od razu uprzedzając: nie żyłam w stresie, nie chorowałam, nie byłam na diecie, odżywiam się zdrowo i chodzę na fitnes. Po jakimś czasie od zmiany farby z powrotem na Garniera wypadanie się unormowało i teraz na szczotce czy poduszce nie znajduję kępek włosów. Więc ja zakładam, że to od farby. Odpowiedz Link
tomelanka Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 11.08.11, 20:41 e zalezy, ja zazwyczaj kupuje palette za dyche i nie zauwazylam zeby niszczyla wlosy bardziej niz co innego, a i kolor ładny wychodzi a juz w ogole najlepsze co marion w takich miekkich saszetkach za piątkę ale nie po drodze mi do tej drogerii w ktorej je sprzedaja Odpowiedz Link
i_bella Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 03.08.11, 21:55 nie krzycz, tylko przyjmij do wiadomości, że nie ma czegoś takiego jak "bląd". Jest "błąd", to chyba najbliższe napisanemu.... Odpowiedz Link
katarzyna4511 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 04.08.11, 09:49 Chyba raczej o "blond" chodziło, ale żeby nie wyszło, że się czepiam Odpowiedz Link
ko_kartka Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 04.08.11, 12:21 Idź do fryzjera. Żadna farba użyta w domu nie zapewni ci białych włosów, o blasku "platyny" nie mówiąc. Jeśli jednakowoż nie posłuchasz tej dobrej i jedynej sensownej rady, to w żadnym wypadku nie sięgaj po nic, co ma napis "słoneczny" lub "szampański" BLOND. Jajecznica na głowie, a wiem, co mówię, od lat z szatynki się robię na jasny blond. Wszystkie zimne, polarne, zimowe i różne tam gołębie blondy robią na włosach fajny kolor, nieco szarawo-fioletowy, jak ktoś ma ciepły odcień cery, to kontrast wygląda bardzo interesująco. Szarość fioletu się najdalej po 3 myciu spiera i zostaje przydymiony blondasek. Odpowiedz Link
anetapzn Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 09.08.11, 17:40 ko_kartka napisała: > Idź do fryzjera. Żadna farba użyta w domu nie zapewni ci białych włosów, o blas > ku "platyny" nie mówiąc. > > Jeśli jednakowoż nie posłuchasz tej dobrej i jedynej sensownej rady, to w żadny > m wypadku nie sięgaj po nic, co ma napis "słoneczny" lub "szampański" BLOND. Ja > jecznica na głowie, a wiem, co mówię, od lat z szatynki się robię na jasny blon > d. Ja w lo sama próbowałam takiej akcji- wyszło mi coś pomiędzy marchewką a kolorem krowich placków (różne odcienie w różnych miejscach u mnie wystapiły- do dziś nie wiem dlaczego ) Odpowiedz Link
kol.3 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 11.08.11, 22:31 Nie mam dobrych doświadczeń z farbowaniem u fryzjerów, ich profesjonalne farby znanych marek wcale nie były takie dobre, włosy miałam matowe, czego nie cierpię, farba zmywała się szybko, odcienie były niespecjalnie ciekawe. Odpowiedz Link
ko_kartka Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 12.08.11, 11:52 Ja też nie mam dobrych doświadczeń, temu się sama w domu farbuję, ewentualnie pasemka robię raz na 5 lat u fryzjera - ale sęk w tym, że chyba tylko fryzjer jest zdolny czarne zmienić w białe bez stresu, straty połowy włosów oraz tygodnia czasu płaczu przy poszczególnych etapach domowej dekoloryzacji. Odpowiedz Link
anetapzn Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 09.08.11, 17:39 Tak jak inne wdpd odradza- odrosty po ok. 10-14 dniach już widac, koszmarnie to wygląda. Jeżeli jednak już sie zdecydujesz- nie rób aż tak drastycznej zmiany w domu- idż do dobrego fryzjera. A jeżeli juz chcesz coś zmienić, może jakieś pasemka (niekoniecznie platynowy blond). Dobry fryzjer najlepiej ci doradzi co ma w twoim przypadku sens, a co bedzie miało koszmarny efekt. Odpowiedz Link
mikams75 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 10.08.11, 09:10 ja tez doradze peruke na probe - mam ciemne wlosy i zalozylam blond peruke, bo chcialam zobaczyc jak mi w takim kolorze. Przestraszylam sie wlasnego odbicia - kolor twarzy zrobil sie jakis taki zielonkawo-zolty, normalnie wygladalam jak chora. Skutecznie wybilam sobie z glowy rozjasnianie wlosow. Odpowiedz Link
hela6 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 10.08.11, 10:25 Właśnie - kolor twarzy. To zawsze warto sprawdzić. Farbuje włosy bo w moich naturalnych mam szarą cerę a w ufarbionych robi mi się cieplutka całkiem przyjemna. Moja znajoma jest naturalną blondynką z ciepłą cerą. Kiedy zmieniła tonację blondu na cieplajszą zrobił jej się różowy świński ryjek, jak poszła w kierunku platyny bardzo ją to postarzyło. Kolor włosów to nie przelewki. Odpowiedz Link
anetapzn Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 10.08.11, 11:59 hela6 napisała: > > Kolor włosów to nie przelewki. Włosy to nie ręka, odrosną, ale zanim odrosną można nerwicy sie nabawić i to poważnej. Ja mam naturalne mysie (no powiedzmy taki se blond bliżej nieokreślony) i w LO coś nas z koleżanką podkusiło i zrobiłyśmy sie na ciemny kasztan- koleżanka super wyglądała a ja wręcz przeciwnie- tydzien prawie co spojrzałam w lustro to płakałam- w końcu ściełam krótko i czekałam aż odrosną, ale zanim odrosły to... Odpowiedz Link
wons-pantery Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 10.08.11, 22:28 Nierozumna jakaś jestem, bo nie wiem co znaczy:"idź do dobrego fryzjera " wytłumaczcie po czym takiego poznać. Od jakiegoś czasu chcę zmienić kolor z szatynki na odblaskowy ryży i każdy fryzjer, na jakiego trafiam robi wszystko, aby mnie od tego odwieść. A napisać muszę, że włosy mam piękne i gęste, choć farbą niestety nie ryżą (choć jest to moim największym marzeniem) skażone od 15 roku życia. Więc doradźcie jak odnaleźdź mam? Odpowiedz Link
hela6 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 10.08.11, 22:34 Po mojemu to niestety nie ma dobrych fryzjerów tylko tacy którzy potrafią się obchodzić akurat z Twoimi włosami. Innym babom będzie robił kuku a Tobie nie zrobi bo akurat ten gatunek zna. Szuka się takiego całe życie a potem trzyma kurczowo i podąża za nim gdziekolwiek by akurat ni e pracował a myśl o jego utracie przyprawia o siódme poty. Odpowiedz Link
mikams75 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 11.08.11, 09:14 hehe, dokladnie, ja tylko to okreslam troche inaczej: kazdy fryzjer obcina jak umie i sztuka jest znalezc takiego, ktorego umiejetnosci pasuja do mojej wizji. A jak juz pasuja do mojej wizji, to niekoniecznie do twojej. Odpowiedz Link
hela6 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 11.08.11, 14:18 W moim przypadku to jednak szczególny rodzaj włosów. Wyglądają pięknie bo jest ich dużo, są lekkie i puszyste i niektórym fryzjerom wydaje się że na takim materiale można wszystko. Tymczasem trzeba ostrożnie żeby nie wzbudzić ich puszystości i nie wywołać efektu wiadra na głowie No chyba że się chce wyglądać zjawiskowo jak ta stara raszpla z mody na sukces Odpowiedz Link
anetapzn Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 11.08.11, 14:27 hela6 napisała: > No chyba że się chce wyglądać zjawiskowo jak ta stara raszpla z mody na sukces > Odpowiedz Link
ko_kartka Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 12.08.11, 12:01 Ja na to mówię "choinka", ale wiadro też dobre Ciężko trafić na fryzjera, do którego się powie: "proszę warstwowo, mocno wycieniować i BEZ GRZYWKI" i się to otrzyma. Nie wiem, za dużo trudnych słów w jednym zdaniu? Ostatnio zaczęłam się nawet zastanawiać, jak pozytywnie przekazać którejś z kolei pani moją niechęć ku grzywce, bo każdej w łepetynie zostaje tylko ostatni wyraz ze zdania i ciach! Tylko jeden, jedyny facet-fryzjer, z jakim miałam do czynienia, nie miał żadnego problemu ze zrozumieniem i wykonaniem zamówienia. Chyba się stałam fryzjerską seksistką Odpowiedz Link
grote Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 11.08.11, 12:31 Jeśli chcesz zrobić to w domu /wszak wizyta u fryzjera wcale nie gwarantuje, że wyjdziesz z upragnionym kolorem włosów i zdrowymi włosami/ to polecam farbę intercosmo voila. Nie niszczy tak bardzo włosów /jak np reklamowana ostatnio syoss/, nie wypłukuje się szybko i np. blond popielaty nie zamienia się w "żółtko". Odpowiedz Link
bestraga Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 11.08.11, 13:15 a gdzie kupujesz Voila ?Bardzo wiele lat farbowałam włosy tą farba , i można ja było znaleźć na naszym rynku, co prawda rzadko , wiec na ogół robiłam zapasy. Teraz od jakichś 3-4 lat w ogóle nigdzie jej nie widzę! Uwazam ze jest najlepsza, i miała kilka ładnych siwych, platynowych odcieni ! Odpowiedz Link
iwona402 Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 11.08.11, 22:34 Tu można kupić farby Voila: Tekst linka Odpowiedz Link
ko_kartka Re: FARBA DO WŁOSÓW?? 12.08.11, 12:02 Żaden popielaty blond nie zamienia się w żółtko, sprawdziłam osobiście, a ku jajecznicy mam genetyczne skłonności. Odpowiedz Link