Dodaj do ulubionych

Stół idealny

03.11.11, 15:50
Witajie, poczdczytuje was od dawna, znacie się nasz wszystkim.
Szukam stołu do kuchni - kolor jasne drewno. Na codzień ma być stołem kuchennym (dość dużym) rozkładanym od święta do 8 osób.
Macie pomysły gdzie coś takiego kupić? Najlepiej stacjonarnie co by pooglądać w Krakowie. A i żeby kieszeni nie zrujnowało.
Stoły ze sklepu szwedzkiego mają dobre ceny ale wydają siędość liche, gdzie znajdę stół idealny?
Obserwuj wątek
    • aiczka Re: Stół idealny 03.11.11, 16:07
      Stacjonarny sklep w Krakowie ma producent mebli Magnat (www.magnat.biz.pl). Nie widziałam na żywo ich stołów, ale od paru lat mamy łóżko z tej firmy i jesteśmy zadowoleni. Prosty wzór, solidna konstrukcja.
      • consponsa Re: Stół idealny 04.11.11, 11:49
        Oglądałam stoły na stronie, fajne bo z litego drewna jednak te zaokrąglone rogi stołów do mnie nie przemawiają...
    • kol.3 Re: Stół idealny 03.11.11, 18:08
      Może sobie zamów taki stół własnego projektu.
      • johana75 Re: Stół idealny 03.11.11, 22:26
        Lub poszukaj jakiegos starego (antyku) i go odnów. ja mam piekny secesyjny na 6 osób a jak sie go rozloży to jest na 10. po prostu go kocham, a kosztował nie dużo (sama go odnowiłam ).
        Sama zobacz:
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1769436,5,7,50626,2-krzesla-secesyjne-po-renowacji-cena-620-zl.html
        • mitta Re: Stół idealny 03.11.11, 22:33
          Może Ikea, seria BJURSTA
          www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/series/10232/
          • ka_thy Re: Stół idealny 03.11.11, 22:54
            Mam ten stół od 6 lat. I jestem zadowolona z jego funkcjonalności. Na codzień złożony, kwadrat o boku 90 cm, rozkładany z okazji świąt i innych imprez. Można go rozłożyć albo częściowo albo całkowicie. Jest dość stabilny.
            • consponsa Re: Stół idealny 04.11.11, 11:47
              To jeszcze pytanie o ten stół. Bo mam w salonie meble ze szwedzkiego sklepu w oleinie brązowoczarnej i straszliwie widać na nich każdą rysę. Połozyłam na nich szybę i jest oki, ale własnie jak się miewają wasze stoły? Rysują się bardzo? Myślę o okleinie dębowej, czy jest tak samo poddatna na uszkodzenia jak moja brązowoczarna Besta?
              • mitta Re: Stół idealny 04.11.11, 18:36
                Ja co prawda nie mam go, ale widuję u koleżanki, właśnie dębowy i gdybym się decydowała to właśnie na taki. Ma prostą i ponadczasową formę, pasują do niego każde krzesła, a jasny kolor drewna powoduje, że nie widać żadnych rys (a może, po prostu, ich nie ma).
              • beakarp Re: Stół idealny 04.11.11, 18:45
                Mam Bjurstę w pokoju, jasna brzoza. Nie lubię jej, bo ma miękką okleinę: sporo juz wgłębień i rysek, pomimo jedynie 3 lat użytkowania. Po rozłożeniu swobodnie usiądzie max 6 osób, dla 8 IMO będzie cokolwiek ciasno...
              • lirio Re: Stół idealny 04.11.11, 19:34
                Mój się nie rysuje, używam go w kuchni bez obrusów czy mat - mam brązowo-czarny. Warunek - dobrze wyczyścić przed każdym złożeniem - zmyć wilgotną szmatką. Jak się złoży zasyfiony, to przy rozkładaniu się rysuje ta część wyciągana.
                Mam jedną "rysę" - Młody przeorał długopisem tak z 5cm, ale to raczej nie wina stołu wink
        • kol.3 Re: Stół idealny 04.11.11, 18:43
          Jestem za.
    • gika_gkc Re: Stół idealny 04.11.11, 18:31
      stoły optiplus - sprzedawane np w salonach mebli klose - ja długo je rozważałam, bo są solidne, ładne, mają ciekawe kanciaste bryły (przynajmniej te, które ja oglądałam w Krakowie) i mają dużo możliwości jak z małego zrobić duży, ale w końcu zdecydowałam się zrobić stół na zamówienie i jestem baaaardzo zadowolona smile
    • przepych Re: Stół idealny 04.11.11, 22:49
      zamów sobie u stolarza smile
      Ja kupilam fenomenalny stół za nieduże pieniądze. 6 lat temu. Do dziś jest w bardzo dobrym stanie. Teraz urządzam kolejne mieszkanie i kupiłam w tym samym miejscu kolejny.
      Sama podałam wymiary jakie potrzebowałam więc mam stół idealnie dobrany do wnętrza. Wybarwienie mozna wybrać. Mimo że pan stacjonuje 150 km od Warszawy to się spotkaliśmy i mogłam wybrać kolory. W Warszawie ma ekspozycje w 2 miejscac. Może w Krakowie też jest.
      zdarman-meble.prv.pl/
    • costasa Re: Stół idealny 04.11.11, 23:20
      Na Wadowickiej, dokładnie naprzeciwko pętli tramwajowej (brzydki budynek na rogu z ul. Tischnera, jest tam też Abra) są wystawki stolarzy, tańszych niż Matkowski w Mixie, droższych niż Ikea. Na 3 piętrach oferty różnych firm, w tym stoły. Możesz sobie wybrać kolorystykę, kształt, wielkość, wielkość dodatkowego rozłożenia . Modele do pooglądania są wystawione.
      Ja zamówiłam na 1 piętrze, nazwy firmy nie pamiętam ,ale są obok mebli Genua,
      mam nieduży stół, bo 90 cm na 110 + 40 cm możliwej dostawki. Dębowy, jasny kolor, graniaste kańciaste kształty-takie jak chciałam (dąb jest sporo cięższy niż jesion i trochę droższy). Czekałam na zrobienie ok 3 tyg., zapłaciłam ok 1100 za stół, panowie przywieźli i wnieśli za 20 zł. smile Śliczniutki jest.

• consponsa Re: Stół idealny 10.11.11, 13:07
      No i po przeczytaniu waszych opinii kupiłam Bjurstę jasną.
      Narazie wygląda świetnie, jestem bardzo zadowolona, stosunek jakość/cena naprawdę satysfakcjonujący. Ze stołów, które widziałam na żywo ten miał zdecydowanie najjaśniejsze i najcieplejsze wybarwienie.
      Po ostrzeżeniach o rysach zakupiłam też podkładki pod talerze.
      Dziekuję za pomoc!
      Jesteście nieocenione!
    • pispisia Re: Stół idealny 13.11.11, 22:31
      Kupiłam nowy stół firmy Optiform, na codzień jest na 6 osób , ale rozkłada się do 3 metrów - niestety był drogi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka