verycherry 12.11.11, 14:42 Czy któraś z Was ma i używa? Zadowolone jesteście? Jestem o krok od zakupu. Będę wdzięczna za opinie, niestety niewiele mogę znaleźć w necie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda85 Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 12.11.11, 17:37 Nie mam, ale też szukam czegoś dobrego. Zobacz tutaj opinie www.ceneo.pl/;015632142-10.htm Odpowiedz Link
schiraz Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 12.11.11, 22:52 Oba mają bardzo nietęgie recenzje, właściwie juz po tych opiniach z ceneo widać, że nie warte swojej ceny. Odpowiedz Link
jagoda85 Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 13.11.11, 12:18 Wydaje mi się, że rozsądniejsze byłoby kupienie boscha w podobnej cenie, moim zdaniem dużo lepsze opinie. Ale to jest moje zdanie. Sama przymierzam się do boscha, ale takiego co najmniej 1000W. Z tym, że na razie muszę odpuścić, bo padła mi mikrofalówka, która jest dla mnie ważniejsza niż robot. Odpowiedz Link
b-b1 Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 13.11.11, 13:39 jagoda85 napisała: > Wydaje mi się, że rozsądniejsze byłoby kupienie boscha w podobnej cenie, moim z > daniem dużo lepsze opinie. Ale to jest moje zdanie. Sama przymierzam się do bos > cha, ale takiego co najmniej 1000W. Z tym, że na razie muszę odpuścić, bo padła > mi mikrofalówka, która jest dla mnie ważniejsza niż robot. Z ciekawości zapytam-po co moc 1000W? Do grilla, opiekacza, mikrofali, gofrownicy- rozumiem, ale do robota? Mam Boscha Muma 650W -wszystko robi na medal-trze na placki, wyrabia drożdżowe, piankę na bezy , mieli mięso. W czym byłby "lepszy" mając wiekszą moc? Odpowiedz Link
jagoda85 Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 13.11.11, 14:00 Duża moc jest potrzebna do wyrabiania ciężkiego ciasta chlebowego na zakwasie, a mnie o to przede wszystkim chodzi. Wiem napiszesz, że przy mniejszej mocy tez da się wyrobić ciasto chlebowe, ale ja czytałam na wielu forach, że częste używanie robotów o niższej mocy skutkuje spalenie silnika. Wolę wydać troszkę więcej kasy, i mieć robot na dłużej. Roboty o małej mocy już przerabiałam. Odpowiedz Link
b-b1 Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 13.11.11, 14:24 jagoda85 napisała: > Duża moc jest potrzebna do wyrabiania ciężkiego ciasta chlebowego na zakwasie, > a mnie o to przede wszystkim chodzi. Wiem napiszesz, że przy mniejszej mocy tez > da się wyrobić ciasto chlebowe, ale ja czytałam na wielu forach, że częste uży > wanie robotów o niższej mocy skutkuje spalenie silnika. Wolę wydać troszkę więc > ej kasy, i mieć robot na dłużej. Roboty o małej mocy już przerabiałam. aaaa...czyli masz swój cel Podejrzewałam że bardziej o ilość przerobu chodzi. Nie robię ciasta chlebowego na zakwasie(tylko na drożdżach)-więc nie wiem, czy i jak długo da radę robot z mniejszą mocą. Cała reszta chodzi jak w zegarku. Odpowiedz Link
jagoda85 Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 13.11.11, 14:28 Mam do ciebie pytanie, jak długo wyrabiasz ciasto drożdżowe? Odpowiedz Link