Dodaj do ulubionych

Robot Kenwood FP925 lub FP950

12.11.11, 14:42
Czy któraś z Was ma i używa? Zadowolone jesteście? Jestem o krok od zakupu. Będę wdzięczna za opinie, niestety niewiele mogę znaleźć w necie.
Obserwuj wątek
    • jagoda85 Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 12.11.11, 17:37
      Nie mam, ale też szukam czegoś dobrego. Zobacz tutaj opinie
      www.ceneo.pl/;015632142-10.htm
      • schiraz Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 12.11.11, 22:52
        Oba mają bardzo nietęgie recenzje, właściwie juz po tych opiniach z ceneo widać, że nie warte swojej ceny.
    • jagoda85 Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 13.11.11, 12:18
      Wydaje mi się, że rozsądniejsze byłoby kupienie boscha w podobnej cenie, moim zdaniem dużo lepsze opinie. Ale to jest moje zdanie. Sama przymierzam się do boscha, ale takiego co najmniej 1000W. Z tym, że na razie muszę odpuścić, bo padła mi mikrofalówka, która jest dla mnie ważniejsza niż robot.
      • b-b1 Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 13.11.11, 13:39
        jagoda85 napisała:

> Wydaje mi się, że rozsądniejsze byłoby kupienie boscha w podobnej cenie, moim z
        > daniem dużo lepsze opinie. Ale to jest moje zdanie. Sama przymierzam się do bos
        > cha, ale takiego co najmniej 1000W. Z tym, że na razie muszę odpuścić, bo padła
        > mi mikrofalówka, która jest dla mnie ważniejsza niż robot.

Z ciekawości zapytam-po co moc 1000W? Do grilla, opiekacza, mikrofali, gofrownicy- rozumiem, ale do robota?
        Mam Boscha Muma 650W -wszystko robi na medal-trze na placki, wyrabia drożdżowe, piankę na bezy , mieli mięso. W czym byłby "lepszy" mając wiekszą moc?
        • jagoda85 Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 13.11.11, 14:00
          Duża moc jest potrzebna do wyrabiania ciężkiego ciasta chlebowego na zakwasie, a mnie o to przede wszystkim chodzi. Wiem napiszesz, że przy mniejszej mocy tez da się wyrobić ciasto chlebowe, ale ja czytałam na wielu forach, że częste używanie robotów o niższej mocy skutkuje spalenie silnika. Wolę wydać troszkę więcej kasy, i mieć robot na dłużej. Roboty o małej mocy już przerabiałam.
          • b-b1 Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 13.11.11, 14:24
            jagoda85 napisała:

> Duża moc jest potrzebna do wyrabiania ciężkiego ciasta chlebowego na zakwasie,
            > a mnie o to przede wszystkim chodzi. Wiem napiszesz, że przy mniejszej mocy tez
            > da się wyrobić ciasto chlebowe, ale ja czytałam na wielu forach, że częste uży
            > wanie robotów o niższej mocy skutkuje spalenie silnika. Wolę wydać troszkę więc
            > ej kasy, i mieć robot na dłużej. Roboty o małej mocy już przerabiałam.

aaaa...czyli masz swój celbig_grin
            Podejrzewałam że bardziej o ilość przerobu chodzi.
            Nie robię ciasta chlebowego na zakwasie(tylko na drożdżach)-więc nie wiem, czy i jak długo da radę robot z mniejszą mocą. Cała reszta chodzi jak w zegarku.
            • jagoda85 Re: Robot Kenwood FP925 lub FP950 13.11.11, 14:28
              Mam do ciebie pytanie, jak długo wyrabiasz ciasto drożdżowe?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka